NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Het complete pakket voor de levensmiddelenindustrie

Het complete pakket voor de levensmiddelenindustrie

Automation24 breidt zijn omvangrijke portfolio in de levensmiddelenindustrie uit met nieuwe schakelkasten en de mogelijkheid om individuele producten te configureren. Veel processen in de voedingsmiddelenindustrie kunnen worden vereenvoudigd door gebruik te maken van hoogwaardige automatiseringstechnologie.

“Speciale eisen worden gesteld aan de bescherming van de technische componenten van het systeem tegen vervuiling en tijdens reinigingsprocessen”, zegt Fernando Jiménez, een van de twee salesmanagers die verantwoordelijk zijn voor de Benelux. 

Daarom breidt Automation24 zijn toch al omvangrijke portfolio voor de voedings­industrie uit. Met de behuizingen HD (Hygienic Design) van Rittal biedt de onlineshop nu passende oplossingen voor hygiënische omgevingen. Met deze behuizingen worden besturings- en bewakingscomponenten tijdens het productieproces optimaal beschermd tegen mogelijke vervuiling, water en chemische reinigingsmiddelen. De besturings­kasten zijn gemaakt van rvs en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Ze hebben beschermingsklasse IP66 en bieden daardoor een uitstekende bescherming tegen water en stof. 

Met een schuin dak van 30° zijn de kasten zo ontworpen, dat vloeistof die wordt gebruikt bij het schoonmaken onmiddellijk kan worden afgevoerd. Om het binnendringen van vocht te voorkomen, zijn de deuren aan de buitenzijde voorzien van een afdichtende siliconenvoeg. Dankzij de blauwe kleur is voedselbesmetting snel zichtbaar. Met behulp van een meegeleverde montageplaat kunnen verschillende elementen betrouwbaar in de schakelkast worden ondergebracht. 

Configureer zelf totaaloplossingen 

Bij de industriële voedselproductie ligt de focus niet alleen op het naleven van de hygiënevoorschriften, maar ook op een constante productkwaliteit en een hoge winstgevendheid. Daarom voldoet de standaard volgens Jiménez niet altijd aan alle eisen van de klant en is een aanpassing nodig. 

“Om onze klanten uitgebreid te ondersteunen bij het kiezen van de juiste procesinstrumentatie, worden de producten voorzien van de juiste beschermingsklasse. Met onze nieuwe configurator kunnen onze klanten nu snel en eenvoudig individuele applicaties creëren, zoals sensoren, naar eigen wens samen te stellen. Aan elk detail wordt gedacht. Of het nu gaat om de grootte van de niveausensoren, of om het meetbereik van temperatuur- of druksensoren. Als er meer advies nodig is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen”, zegt Jiménez. 

Thorsten Schulze, binnen de directie verantwoordelijk voor het assortimentsbeheer, vult aan: “Met deze tool willen we onze klanten de mogelijkheid bieden om oplossingen te vinden die snel en eenvoudig kunnen worden aangepast aan hun persoonlijke wensen. Tegelijkertijd kunnen ze ook standaardproducten uit dezelfde winkel bestellen in plaats van ze bij verschillende retailers of fabrikanten te moeten kopen. Geconfigureerd door de fabrikant of rechtstreeks door onze medewerkers, worden de op bestelling vervaardigde producten klaar voor montage geleverd.”

Uitgebreid assortiment voor voedselproductie 

Naast fotocellen en lichtsensoren kunnen ook inductieve of capacitieve sensoren van verschillende fabrikanten worden gebruikt voor een betrouwbare positiedetectie.Voor het meten en regelen van processen kunnen klanten druk-, temperatuur- en niveausensoren gebruiken in de juiste beschermingsklassen en hygiënische uitvoeringen. De Liquiphant FTL33 vibronische niveaudetector van Endress+Hauser meet bijvoorbeeld betrouwbaar het niveau van vloeistoffen, ongeacht de media-
eigenschappen. 

Met verschillende verbindingstechnieken kun­nen betrouwbare en duurzame afdichtingen worden gerealiseerd. 

Op het gebied van procesanalyse levert Automation24 geleidbaarheidssensoren, pH-sensoren en analysetransmitters. Proces­voortgang kan worden geregistreerd en gevisualiseerd met dataloggers zoals de Ecograph van Endress+Hauser.     ■ 

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details