NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Gevaarlijke machinebewegingen veilig starten of stoppen
De CKS2 van Euchner is een nieuw, veilig sleutelsysteem dat eenvoudig in het totale besturingssysteem kan worden geïntegreerd en voor de meest uiteenlopende toepassingen kan worden gebruikt.

Gevaarlijke machinebewegingen veilig starten of stoppen

Veiligheidstaken, zoals het waarborgen van toegangsbeperking, het veilig vergrendelen en starten van installaties en de keuze van de bedrijfsmodus, spelen een belangrijke rol in moderne installaties. Deze taken zijn vaak complex, maar het oplossen ervan kan eenvoudig zijn. Zo heeft Euchner een nieuw veilig sleutelsysteem op de markt gebracht: de CKS2. 

Veiligheid voor mensen, machines en producten is het motto van familiebedrijf Euchner dat met Stefan Euchner inmiddels in de derde generatie wordt geleid. Als specialisten in industriële veiligheidstechniek ontwikkelt en produceert het bedrijf producten en oplossingen die zijn afgestemd op de eisen van klanten uit een breed scala van sectoren. Ook in de voedingsmiddelenindustrie is veiligheid cruciaal. Veiligheidstechniek is er niet alleen ter bescherming van mensen en machines, maar ook ter verbetering van productieprocessen. De productgroepen Automation, Safety en ManMachine vloeien steeds meer in elkaar over in moderne installaties terwijl de taken vaak complexer worden. Om de veiligheid te kunnen blijven waarborgen heeft Euchner met de CKS2 een nieuw sleutelsysteem op de markt gebracht. 

In de MGB2-omgeving wordt de submodule via PROFINET/PROFIsafe of EtherCAT/FSoE gekoppeld.

CKS2

De CKS2 van Euchner is een nieuw, veilig sleutelsysteem dat eenvoudig in het totale besturingssysteem kan worden geïntegreerd en voor de meest uiteenlopende toepassingen kan worden gebruikt. De CKS2 is ook verkrijgbaar als submodule voor de MGB2 Modular. Daardoor kunnen vele nieuwe toepassingen voor dit deursluitsysteem worden gerealiseerd.

Hooggecodeerde RFID-sleutels

Vaak moeten gevaarlijke machinebewegingen veilig worden gestart of gestopt, onafhankelijk van de bestaande beveiligingen.  Als lock-outsysteem, autorisatiesysteem of trapped key-systeem is de CKS2 geschikt. Geïntegreerde evaluatie-elektronica in het sleuteladapterstation zorgt voor een compact systeem. Het garandeert daarbij maximale veiligheid voor de gebruikers door het gebruik van hooggecodeerde RFID-sleutels. 

Eén apparaat, veel functies

De nieuwe FlexFunction functie is de sleutel tot deze veelzijdigheid. Het gebruik  is erg eenvoudig. Gebruikers definiëren de toepassing voor het systeem wanneer ze het voor de eerste keer instellen. Vervolgens kiezen ze de juiste RFID-sleutel om precies die apparaatfuncties te activeren die ze nodig hebben. De parameter­toewijzing vindt plaats wanneer de sleutel voor de eerste keer wordt ingeleerd. De sleuteladapter hoeft dan nog maar één veiligheidsfunctie uit te voeren: het veilig detecteren van de sleutel. Zodra de sleutel als geldig wordt herkend, worden de veiligheidsuitgangen ingeschakeld. Eén sleutel kan ook worden toegewezen aan meerdere sleuteladapters van verschillende installaties. 

In de versie MSM-CKS2 submodule kan het sleutelsysteem ook naadloos worden geïntegreerd in de MGB2 Modular.

Verbinding met IO-Link

Een verbinding met IO-Link is ook mogelijk met de passende Euchner gateway. Deze kan uitgebreide diagnose- en communicatiefuncties bieden. Denk daarbij aan  het identificeren van de sleutel waarmee de installatie werd bediend. Met deze veelzijdige toepassingsmogelijkheden biedt het CKS2 FlexFunction apparaat ook extra voordelen op het gebied van magazijn en inkoop.

Het sleutelsysteem voor de MGB2-omgeving 

In de versie MSM-CKS2 submodule kan het sleutelsysteem ook naadloos worden geïntegreerd in de MGB2 Modular. Daardoor zijn er nog meer toepassingsmogelijkheden voor het deursluitsysteem van Euchner. Nieuwe oplossingen worden geboden voor bijvoorbeeld volledig geautomatiseerde logistieke systemen of complete turnkey-installaties.  De combinatie waarborgt de efficiëntie van processen, creëert flexibiliteit in toegangsrechten, verhoogt de veiligheid van personeel en processen en creëert transparantie en traceerbaarheid. 

Modulaire ontwerp

Door extra veiligheidsmodules aan de MGB2 toe te voegen, kunnen machinebouwers talrijke functies toevoegen, waaronder veiligheidsvergrendeling, ontsnappingsontgrendeling, start/stop, noodstop, enzovoort. Het modulaire ontwerp betekent ook dat de MGB2 de extra behoefte aan een apart bedieningspaneel kan wegnemen. 

Koppeling 

In de MGB2 omgeving wordt de submodule via PROFINET/PROFIsafe of EtherCAT/FSoE gekoppeld. Geen ingewikkelde configuratie of complex sleutelbeheer. Door het elektronische werkingsprincipe kunnen gebruikers afzien van sleuteluitwisselingsboxen en sleutelverdeel­stations. Toepassingen worden rechtstreeks in het besturingssysteem gedefinieerd voor onbeperkte flexibiliteit.     

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details