NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Expertise en ervaring om verdwijnende kennis op te vangen
In deze buigmachine voor croissants zijn verschillende Groschopp aandrijvingen zichtbaar toegepast. Door het gladde oppervlak van de motoren kan zich hieraan geen vuil hechten waardoor de motoren direct, zonder afscherming, boven de productie zijn te plaatsen.

Expertise en ervaring om verdwijnende kennis op te vangen

Aandrijfproducten vormen nog steeds de basis, maar de afdeling ‘Consultive’ van Groschopp groeit al jarenlang gestaag. Eenvoudig omdat bij machinebouwers steeds minder kennis aanwezig is en de behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het selecteren van de juiste aandrijfelementen toeneemt. Groschopp neemt deze rol met zijn jarenlange kennis en ervaring graag op zich. Daarbij speelt het bedrijf ook specifiek in op vraagstukken uit de voedingsindustrie met onder meer rvs aandrijvingen en speciale coatings.

Een van de Consultive projecten: vanaf het begin meedenken met de ontwikkeling van een rotatie stansmachine.

Groschopp ‘ademt’ al vanaf het oprichtingsjaar 2000 techniek en de wil om hiermee optimale oplossingen te realiseren. Enerzijds als handelsbedrijf dat als exclusieve vertegenwoordiger van de gelijknamige Duitse fabriek motoren, reductoren en aanverwante producten levert. Door de korte lijnen met de fabriek kan het bedrijf uit eigen magazijn praktisch iedere combinatie motor (tot 1 kW) en reductor op korte termijn verzenden; naar wens samengebouwd en eventueel gecombineerd met de juiste besturing. 

Het uitgebreide Groschopp assortiment omvat oplossingen die specifiek geschikt zijn voor de voedingsindustrie.

Consultive

Anderzijds ontving het bedrijf de afgelopen jaren steeds meer ‘kennisvragen’. Welke oplossing is de beste voor een specifieke toepassing? Hoe selecteer ik de best passende aandrijving voor mijn machine? Wat heb ik nodig voor een machine die gebakjes maakt en wat is de maximale snelheid waarmee ik producten kan handelen? Het triggerde de gepassioneerde medewerkers om bewust hun kennis en ervaring aan te bieden via een nieuwe dienst: ‘Consultive’. Cock den Uijl: “We merken dat machinebouwers in deze tijd moeite hebben hun kennis te behouden. Mensen gaan met pensioen of kiezen voor een andere baan, terwijl de behoefte aan jonge, goed opgeleide technici lastig is in te vullen. Dit betekent dat er bij OEM’ers mensen met minder kennis van zaken aan het werk gaan die dús meer vragen hebben. Wanneer het om de aandrijving gaat komen ze als vanzelf bij ons terecht.” In de nieuwe dienstverlening deelt Groschopp niet alleen zijn kennis, kunde en ervaring, maar ook zijn creativiteit om tot de best passende oplossing te komen. Een belangrijk element wanneer bijvoorbeeld ruimtegebrek of andere omstandigheden vragen om ‘out of the box’ te denken. Op deze manier is er al in een vroeg stadium van het ontwerptraject meegedacht met de klant.

Cock (links) en Rob den Uijl van Groschopp: “Kennis bij machinebouwers verdwijnt, de behoefte aan ondersteuning groeit.”

Eén aanspreekpunt

De Duitse fabriek is puur gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van motoren tot een typisch vermogen van 1 kW en reductoren en tandwielkasten met uiteenlopende afmetingen en overbrengverhoudingen. Een belangrijk deel van het assortiment ligt in een opvallend netjes ingerichte magazijnruimte; letterlijk voor het grijpen.    

Groschopp Nederland gaat echter verder dan alleen adviseren over de juiste combinatie en deze vervolgens leveren. In een eigen kleine, maar optimaal ingerichte werkplaats staan verschillende bewerkings-machines waarmee kleine aanpassingen direct in eigen huis zijn te maken. Op deze manier zijn standaardproducten toch nog volledig op klantenwens aan te passen.
Bovendien zijn de lijnen met Duitsland kort wat betekent dat de back-up met extra kennis en ervaring direct binnen handbereik is. Rob den Uijl: “We werken veelvuldig samen met diverse leveranciers van uiteenlopende soorten besturingstechniek. Iedere machine-bouwer of eindgebruiker heeft immers zijn voorkeur voor een bussysteem of merk regelaar en bovendien wordt ‘motion’ steeds belangrijker. De ontwikkelingen op dit gebied gaan echter dermate hard, dat wij liever samenwerken met diverse specialisten. Zo­danig dat onze motor-reductorcombinatie op de juiste wijze wordt aangestuurd en in het netwerk van de klant is te integreren.”

Rvs servomotor met geïntegreerde elektronica én planetaire kast uit de Groschopp Silver Line serie. De ronde behuizing is vervaardigd van het corrosiebestendige rvs 316 en bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen.

Van coating tot configurator

Specifiek voor de voedingsindustrie voorziet het standaardprogramma van Groschopp onder meer in rvs (servo)motoren en reductoren. Aandrijfelementen die voldoen aan de strenge wet- en regelgeving van deze sector en besmetting van voedingsmiddelen helpen voorkomen. Deze componenten zijn ook te vinden in de database van Groschopp waarin meer dan 50.000 items zijn opgenomen. Via een inventieve configurator – in eigen huis ontwikkeld – kunnen machinebouwers zelf een eerste selectie maken door diverse relevante parameters in te voeren; bijvoorbeeld koppel, toerental (range), vermogen, bouwvorm … Hiermee kunnen ze vaak zelf al de juiste keuze maken. Wanneer er toch nog vragen zijn kan Groschopp deze beantwoorden. Tot slot biedt Groschopp verschillende oppervlaktebehandelingen waaronder het aanbrengen van Hart-coat, Sila-coat en Durni-coat. Vooral de Sila-coat is interessant voor de voedingsindustrie omdat het een goed(koper) alternatief is voor rvs componenten. Het geleidt namelijk goed warmte, waardoor aandrijvingen compacter zijn uit te voeren dan mogelijk is met rvs. Daarnaast zijn motoren te voorzien van een Sigma Rite coating.     

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details