NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Efficiënt verpakken met folie en papier
Investeer in een hybride verpakkingsmachine die topprestaties, veelzijdigheid en bedieningsgemak combineert.

Efficiënt verpakken met folie en papier

Ben je als ondernemer in de voedingssector op zoek naar een ervaren partner in professioneel verpakken, industrieel printen en etiketteren? Dan bent u bij Presa aan het goede adres! Al veertig jaar lang verdeelt deze totaalleverancier innovatieve verpakkingsmachines, software, wisselstukken en verbruiksgoederen. Met de zakverpakkingsmachine Speedpack 300 en 400 legt Presa de lat opnieuw hoger op het vlak van snel en efficiënt verpakken.

Voor we inzoomen op de voordelen van deze veelzijdige machinereeks, zetten we kort de historiek en troeven van Presa in de kijker. Opgericht in 1983 in Ukkel, lag de focus bij de bedrijfsstart op industrieel printen. In 1991 volgde een verhuis naar Waver, waarbij de bedrijfsactiviteit uitgebreid werd met etiketteren. Dankzij de overname in 2006 van de firma BusinessPrint groeide het productassortiment verder aan met compacte desktop­labelprinters, mobiele scanners en patiëntenpolsbandjes. In 2014 verhuisde Presa naar Overijse en kwam het verpakkingsluik erbij dankzij de overname van Tendeur Universel. De recentste uitbreidingen dateren enerzijds van 2020, met een toevoeging van de productgroep controle & inspectie aan het assortiment. Anderzijds was er eerder dat jaar de overname van de firma Solidan, wat een verdere focus op de (kleuren)desktopprinters opleverde.

Grote voorraad aan machines en verbruiksgoederen

Elk jaar vinden tientallen nieuwe klanten de weg naar Presa, wat het bedrijf een stabiele groei oplevert. Uiteraard vormt ook het solide en brede productassortiment mee de basis van deze groei. Klanten appreciëren de grote voorraad aan reservedelen, verbruiksgoederen en machines die Presa ter beschikking heeft, met onder meer tientallen units aan inkjet-, laser- en folieprinters, verpakkingsmachines en etiketteermachines. Het resultaat? Altijd een snelle levering van bestelde producten, waardoor productieprocessen en leveringstermijnen bij klanten optimaal kunnen verlopen. Met een kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015 en VCA*-certificaat kan Presa trouwens belangrijke kwaliteitsstempels voorleggen.

Met de Speedpack 400 kunt u snel en efficiënt papieren zakken vullen, op weg naar duurzaam ondernemen.

In de kijker: de Speedpack zakverpakkingsmachine

Die kwaliteit komt ook tot uiting in de Speedpack machinereeks. Met zowel een tafelmodel verpakkingsmachine met buisfolie – de Speedpack 300 – als een krachtig hybride model met zowel buisfolie als voorgevormde zakken – de Speedpack 400 – pakt Presa uit met twee machines die snel en op maat verpakken mogelijk maken. Met de Speedpack 400 kunt u trouwens ook papieren zakken vullen, op weg naar duurzaam verpakken. Presa biedt beide machines al zo’n vier jaar lang succesvol aan, waarbij deze alsmaar populairder worden in diverse sectoren. Ook in de voedingssector slaat deze reeks aan, al zijn de Speedpack machines enkel inzetbaar voor het verpakken van droge voeding.

Speedpack 300: compact en efficiënt

Als tafelmodel is de Speedpack Tabletop 300 SPK TT een handige en compacte (half)automatische verpakkingsmachine die producten snel en efficiënt in zakjes vanaf de rol verpakt. Deze machine wordt elektrisch aangedreven – waardoor geen perslucht nodig is – en werkt vanaf voorgeperforeerde zakjes op rol, met een sealbreedte tot 300 mm. Die folierol verwisselt u makkelijk aan de voorzijde, waardoor u heel wat tijd bespaart. Een continue luchtstroom opent de zak en zorgt ervoor dat u de zakjes gemakkelijk hand­matig vult, tot 20 zakken per minuut. Via het gebruiksvriendelijke touchscreen scherm past u de sealparameters eenvoudig aan en slaat u deze op. Een extra garantie voor optimale prestaties en productiviteit.

Snel en op maat verpakken met de Speedpack 400

Een investering in de krachtige Speedpack 400 Hybrid betaalt zichzelf snel terug. Maak kennis met een hybride verpakkingsmachine die topprestaties, veelzijdigheid en bedieningsgemak combineert. En vergeet ook duurzaamheid niet, want met deze machine kunt u ook papieren zakken vullen én rechtstreeks op label printen. De geïntegreerde bag-making techniek van de Speedpack 400 creëert ad-hoc zakken op maat, zodat u een ideale verpakking bekomt voor elk (droog) voedingsproduct. Probleemloos switcht de Speedpack tussen korte en lange zakken. Het resultaat: nooit meer materiaalverspilling! En bovendien verpakt u op deze manier meer producten met minder handen. Een tijdsbesparing van factor vijf ten opzichte van handmatig verpakken. Met de Speedpack 400 slaagt u erin om producten handmatig of met behulp van invoerapparatuur in te voeren, zoals trechters, transportbanden of tel- en weegsystemen. De slim ontworpen ‘easy-load’ klemmen trekken de zak wijd open, waardoor het vullen en sealen snel en veilig verloopt.     ■

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details