NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Duurzame hittebestendige vloeren

Duurzame hittebestendige vloeren

De vloer in deze omgevingen blijft niet gespaard van deze hete vloeistoffen, er wordt gemorst of de vloeistoffen worden over de vloer afgevoerd. Niet enkel hitte is een uitdaging voor industrievloeren in de voedingsindustrie, maar eveneens vriestemperaturen, bijvoorbeeld de zones waar stikstof wordt verwerkt. Cryogene lozingen zijn eveneens een ernstige uitdaging voor industrievloeren. Voor de veiligheid van het productieproces en van de werknemers is de juiste industrievloer van groot belang.

Hoe kiest men de juiste industrievloer?

Traditionele kunstharsvloeren zoals een epoxyvloer of een polyurethaanvloer verweken bij temperaturen boven 60°C. De vloer onthecht of scheurt, is bijgevolg moeilijker te reinigen en dus een bron voor bacterieën. Een gescheurde of onthechte vloer verhoogt de kans op ongevallen.

Elke voedingsverwerker die met kokende vloeistoffen of bij temperaturen onder nul werkt heeft er belang bij een industrievloer te kiezen die deze extreme temperaturen aan kan. Een juiste vloerkeuze zorgt ervoor dat de vloer langer meegaat, voorkomt herstellingen ten gevolge van scheuren of onthechting en biedt meer veiligheid.

Ucrete industrievloeren zijn speciaal ontworpen voor de voedingsindustrie waar met extreme temperaturen wordt gewerkt. De hoge robuustheid van de vloer en de hoge temperatuursbestendigheid maakt Ucrete bestand tegen periodieke lozingen van kokend water, hete frituurolie en zijn bestand tegen temperaturen van  -40°C tot 130°C en lekkages tot 150°C.

De verschillende laagdiktes waarin Ucrete beschikbaar is maakt het mogelijk om de juiste industrievloer te voorzien aangepast aan de wensen van de desbetreffende ruimte. Ucrete is beschikbaar in laagdiktes van 4 mm, 6 mm, 9 mm en 12 mm. De toenemende laagddikte beschermt het hechtvlak tegen enorme spanningen van extreme thermische schokken. Zo zal een 9 mm dikke Ucrete vloer volledig weerstand bieden tot +120°C terwijl een 12 mm dikke Ucrete vloer een volledige weerstand biedt tot +130°C.

Bekijk hier de kracht van Ucrete in de Ucrete destruction challenge video:

https://youtu.be/7SKpv1sA8i0
[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details