NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Decentrale automatisering zonder schakelkast
De Vario-X bestaat uit meerdere componenten

Decentrale automatisering zonder schakelkast

Toenemende digitalisering, kortere ontwikkelingscycli, hogere klanteisen en een toenemend tekort aan technici verhogen de complexiteit in de foodsector. De wereld van de automatisering verandert daarbij in razend tempo. Eenvoudige automatisering is daarom wenselijk. Murrelektronik heeft alvast een antwoord klaar met de Vario-X.

Murrelektronik is een Duits familiebedrijf in automatiseringstechniek. Een familiebedrijf dat sinds 1975 is uitgegroeid tot een wereldonderneming met bijna 3000 werknemers. Doel van het bedrijf is om machines en installaties te optimaliseren en zo de marktpositie van klanten te vergroten. Daarbij staat decentraliseren centraal. Met beproefde concepten en nieuwe technologie wordt het besturingssysteem van machines en installaties met de sensoren en actuatoren verbonden.

Flexibel en modulair

Slimme automatiseringsplatformen kunnen bedrijven de ondersteuning bieden die ze nodig hebben. Murrelektronik presenteert daarom een flexibel en modulair automatiseringsplatform Vario-X. Hiermee kunnen alle automatiseringsfuncties volledig decentraal worden geïmplementeerd. Het is  een modulair automatiseringsplatform dat gebruikers naar wens kunnen samenstellen. Alle automatiseringscomponenten – waterdichte en stofdichte modules met IP65-classificatie – zijn direct op de plaats waar ze nodig zijn.

Decentrale automatisering – zonder schakelkast

Vario-X heeft een aantal voordelen. Zo brengt het systeem sensoren en actuatoren rechtstreeks in de besturingsomgeving. Het zorgt daarmee voor een betrouwbaar spannings-, signaal- en databeheer. Maar ook voor de integratie van decentrale servo-aandrijvingen biedt het systeem een oplossing. Eenmaal geassembleerd kan de Vario-X zonder verdere bescherming worden bevestigd aan alle gangbare montagesystemen.

Vario-X brengt sensoren en actuatoren rechtstreeks in de besturingsomgeving en zorgt voor een betrouwbaar spannings-, signaal- en databeheer’

Snellere installatie

Een tweede voordeel is een snelle installatie. De installatie en bekabeling gebeurt plug-and-play met standaard M12- en MQ15-
connectoren. Daardoor worden bedradingsfouten voorkomen en kan de montagetijd worden verkort. 

De lucht uitschakelen in de productie

De Vario-X bevordert daarnaast de elektrificatie van productieprocessen en biedt een efficiënter alternatief voor pneumatiek. Het vervangen van pneumatiek door elektronica levert voordelen op voor alle betrokkenen en voor het milieu door een lager energieverbruik. 

Digital twin voor planning, installatie, gebruik en service

Tot slot is het systeem ook slim. De met Vario-X geautomatiseerde installatie heeft vanaf het begin een digital twin: een beweegbaar 1:1 beeld van de echte installatie. De digital twin bevat alle functies en parameters van het latere systeem. En dit reeds in de projectfase, voordat zelfs maar het eerste mechanische onderdeel is besteld of geassembleerd. Dit alles verkort de montage- en inbedrijfstellingstijd aanzienlijk. Vario-X elimineert hiermee een tijdrovende installatie. Instellingstijden en foutbronnen worden verleden tijd. Service en uitvaltijden worden aangepast aan de productiecycli van de klant door voorspellend onderhoud.     

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details