NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
De juiste vloer, de juiste expertise
De polyurethaan cementvloeren van Ucrete zijn een populaire keuze voor voedingsbedrijven, omdat ze over een snelle uitharding beschikking. Na acht uur mag je er al weer over lopen.

De juiste vloer, de juiste expertise

De vloer, het moet in een voedingsfabriek zowat het belangrijkste onderdeel van het gebouw zijn. Hij moet immers zorgen voor een feilloze afwatering, zodat de hygiëne en de veiligheid niet in het gedrang komen. En liefst ook tegen een stootje kunnen: hoge temperaturen, agressieve chemicaliën, impact en temperatuurschokken komen in de meeste voedingsverwerkende omgevingen voor. U kan dan maar beter voor een partner met kennis van zaken kiezen. Als Qualified Applicator van Sika Belgium  koppelt Group Suerickx de robuuste Ucrete vloersystemen aan een perfecte afwerking. 

Sinds 2008 bouwt, renoveert en beschermt  Group Suerickx gebouwen en installaties voor de toekomst. Door verschillende activiteiten aan te bieden (industriële renovatie en bouw, industriële dakwerken, vloersystemen, civiele bouwwerken en betonwerken.) werpt het zich op als een totaalpartner voor voedingsbedrijven. Project Manager Pablo Dumont: “Voor elk van onze activiteiten beschikken we over gespecialiseerde en ervaren medewerkers die hun vak tot in de puntjes beheersen. Maar duiken er andere problemen op, dan profiteren klanten van de synergie tussen onze afdelingen. Bovendien kunnen we door al deze disciplines in huis te hebben altijd flexibel schakelen. Een grote troef bijvoorbeeld bij shutdowns.”

Suerickx streeft niet alleen de hoogst mogelijke kwaliteit na maar wil ook de veiligste aannemer zijn. “Het leeft echt doorheen ons bedrijf. En dat wordt ook geapprecieerd in de industrie.”

De veiligste aannemer

Daarbij streeft het bedrijf niet alleen de hoogst mogelijke kwaliteit na. “We willen ook de veiligste aannemer zijn. Daarom beschikken we over een eigen veiligheidshandboek dat onze tien geboden in veiligheid uitlegt. Elke medewerker en onderaannemer krijgt een exemplaar mee. Maar het blijft niet bij theorie, er zijn opleidingen, bijscholingen, werfvergaderingen, checklisten … Door er zo op te hameren, leeft het echt doorheen ons bedrijf. En dat wordt ook geapprecieerd in de industrie.” Tweede aandachtspunt voor Group Suerickx is een correcte communicatie. “We willen langetermijnpartnerschappen uitbouwen met onze klanten. Dat doe je door eerlijk en transparant te zijn. Van een gedetailleerde offerte tot een vast aanspreekpunt op de werf en ook ondersteuning achteraf.”

Ook tijdens de uitvoering maakt Group Suerickx het verschil. Door de vakkennis van de medewerkers, maar ook door de uitrusting.

Altijd de technisch beste oplossing

Het maakt dat Group Suerickx zich op korte termijn heeft opgewerkt tot een geprefereerde partner van veel voedingsbedrijven. “Bedrijven beseffen het belang van een goede vloer. Want in de voedingsindustrie is het lijstje waaraan die moet beantwoorden flink uitgebreid: veilig en hygiënisch, hitte bestendig, antislip en reinigbaar, robuust en duurzaam. De poly-urethaan cementvloeren van Ucrete zijn dan een populaire keuze omdat ze over een snelle uitharding beschikking. Na acht uur mag je er al weer over lopen. Dat minimaliseert downtime. Maar we hebben evengoed epoxy en polyurethaan kunstharsvloeren, antistatische vloeren, cementgebonden gietvloeren of betonvloeren in het aanbod. We kunnen onze klanten dus altijd de voor hen technisch beste oplossing voorstellen.”

Christophe Suerickx – CEO

Vakkundige voorbereiding en plaatsing

De kwaliteit van de Ucrete vloeren mag dan buiten kijf staan, 90% van het resultaat zit hem in de voorbereiding van de ondergrond. “Er komt wel wat vakmanschap bij kijken om die helemaal goed te krijgen. Hij moet vrij zijn van olie en cementsluier, een goed ruwheidsprofiel hebben voor een goede hechting, sterk genoeg zijn om alles te dragen … Door hier in de voorbereiding voldoende aandacht aan te besteden, win je tijd tijdens de plaatsing en lever je een perfecte vloer af die langer in topconditie zal blijven”, weet Project Manager Pablo Dumont. “We gaan immers voor klanten voor het leven.” Ook tijdens de uitvoering maakt Group Suerickx het verschil. Door de vakkennis van de medewerkers, maar ook door de uitrusting. “We beschikken over een eigen pomptruck. In plaats van zakjes van 25 kg aan te voeren, kunnen we rond de 10 ton per uur oppompen. Dat bespaart tijd en kosten voor de klant.”

Ook op zoek naar een duurzame vloer die aan al uw hygiëne-eisen tegemoet komt? Neem dan contact op met de specialisten van Group Suerickx voor het juiste advies en een perfecte uitvoering.    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details