NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Complete waterhergebruikinstallatie voor Belgische specialist in plantaardige zuivelproducten

Complete waterhergebruikinstallatie voor Belgische specialist in plantaardige zuivelproducten

Wie het waterverbruik beperkt, beschermt de planeet én spaart veel geld uit. Bedrijven investeren daarom in installaties om water te kunnen hergebruiken. Bij Alpro in Wevelgem schakelden ze De Watergroep in voor de realisatie van zo’n waterhergebruikinstallatie. De bouw werd ondersteund door Eurowater, dat een beroep deed op CGK voor het leveren en installeren van een totaalproject met zes Astro tanks, één plaattank met bordes, vier doseer- en pompkasten, één vulkast alsook alle leidingwerk en drie oogdouches.

Bij Alpro maakt water een essentieel deel uit van het productieproces. Om zelf water te kunnen recupereren, gaf de Belgische specialist in de productie van plantaardige alternatieven voor zuivelproducten De Watergroep een opdracht voor het design, de bouw, de operatie en het onderhoud van een waterhergebruikinstallatie. De realisatie van dit project werd mee ondersteund door Eurowater, dat tot Grundfos behoort en sinds 1936 waterbehandelingsinstallaties ontwikkelt en bouwt. De specialisten van CGK werden in een vroeg stadium bij dit project betrokken om mee te denken over een totaaloplossing met opslag- en procestanks, doseer- en pompkasten én alle leidingwerk.

“We leverden en installeerden zes dubbelwandige Astro tanks alsook één hoge dubbelwandige plaattank, voorzien van een bordes in glasvezelversterkt kunststof. Daarnaast monteerden we ook vier doseer- en pompkasten. Alle vloeistoffen worden in één kast samengebracht en hebben elk hun eigen aansluiting. Deze doseerkasten met meerdere pompen zijn onderverdeeld in compartimenten. Zo kan een kast meerdere vloeistoffen omvatten, zonder dat die vermengd geraken. De kasten zijn uitgevoerd in polypropyleen en zijn uitgerust met transparant deurpaneel, lekdetectie, leeglaatkraan, spoelkleppen en drukhoudventiel,” licht business unit & supply chain manager Stijn Dely toe. “En er is meer, want dit project omvat ook een volledig op maat gemaakte vulkast met doorzichtige draaideur. Ze gaat tijdens het vulproces op slot, waardoor bij een eventueel lek de veiligheid van de operator vergroot. We verzorgden ook alle verbindende leidingwerk tussen de onderdelen van deze waterbehandelingsinstallatie (HDPE-piping) en op de units zelf (PVC-leidingen). Voor het transport van chemische producten opteerden we voor dubbelwandige leidingen met een buitenbuis in PVC en een flexibel als mediumbuis. Zo kunnen lekken meteen visueel gedetecteerd worden. Om bij eventuele calamiteiten voldoende bescherming van de operatoren te voorzien, installeerden we, tot slot, drie oogdouches. Dit is zeker niet ons enige referentie met een waterbehandelingsinstallatie, maar het is wel een mooie totaalproject waarbij onze mensen meedacht over de benodigde componenten en het juiste leidingwerk en verantwoordelijk waren voor een goed verloop van transport en installatie.”

“Dit project omvat chemietanks, doseer- en pompkasten, een vulkast, maar ook het gepaste leidingwerk en zelfs de vereiste oogdouches.”

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details