NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Altijd technisch de beste koeloplossing
Dankzij de uitgebreide transportvloot staat Delta-Temp zelf in voor de levering en installatie van uw tijdelijke koelinstallatie.

Altijd technisch de beste koeloplossing

Koeloplossingen op maat. Dat is wat Delta-Temp zijn klanten belooft, in verhuur en verkoop. Een belofte die het ook houdt. Dat is het minste dat je kan concluderen uit de flinke groei die het de afgelopen vijf jaar meemaakte. Zo verdubbelde de vloot en het aantal techniekers. Sleutel in dit verhaal? De keuze voor moderne, energie-efficiënte toestellen en de technische bagage van heel het team om telkens tot de best mogelijke oplossing voor klanten te komen. 

Delta-Temp is gespecialiseerd in de verhuur van industriële koeling en verwarming. Dat kan gaan van kleine mobiele airco’s van 7 kW tot installaties in monobloc van 1.500 kW en alles ertussenin. “Zowel voor proceskoeling als voor klimatisatie”, legt marketing- en communicatieverantwoordelijke Bruno Deneyer uit. “De redenen zijn heel divers: bij pannes of grote onderhoudswerken, om seizoenspieken op te vangen, wanneer er tijdelijk meer productiecapaciteit en dus ook koeling nodig is … Maar ze willen allemaal hetzelfde: een oplossing die doet wat ze belooft en een snelle en flexibele service. Dat proberen wij ze te geven. Door een grote vloot van moderne toestellen en door alles in eigen beheer uit te voeren, tot het transport toe. Dan kan je die korte reactietijden waarmaken.”

Deze low-temp unit van 25 kW kan ruimtes koelen van -10 °C tot 5 °C. Ideaal voor de voedingsindustrie.

Technisch de juiste oplossing

Tot het gaatje gaan voor klanten, dat begint met het juiste technische advies. “Klanten weten misschien wel wat ze nodig hebben, maar ze weten niet wat onze machines kunnen. Voor wat complexere vragen, gaan we daarom graag ter plaatse kijken. Om perfect in te schatten wat er nodig is aan koeling en verwarming en er een oplossing op maat aan te koppelen. Als er een oplossing bestaat, dan kunnen wij ze aanbieden”, maakt productmanager Davy De Smet zich sterk. Indien gewenst met alle accessoires erbij, zoals pompen, luchtslangen, generatoren. Delta-Temp werpt zich op als een one-stop-shop voor zijn klanten. “Onze focus ligt op koeling, daar zit onze knowhow. Maar voor andere zaken werken we met vaste partners, zodat de klant een installatie krijgt die draait zoals het hoort. Die grondige voorbereiding levert overigens ook op later in het project. Ik communiceer al met de techniekers hoe de situatie ter plaatse is, zodat de installatie zelf zo vlot mogelijk kan verlopen. Hoe minder impact op het productieproces, hoe beter”, aldus Deneyer.

Low temp units

Een van de toppers in het gamma zijn nog steeds de EVO chillers. Die zijn door Delta-Temp specifiek ontwikkeld met de verhuurmarkt voor ogen: duurzaam (R32 koelmiddel), energie-efficiënt, robuust, intelligent (remote monitoring) en plug-and-play te installeren. Sinds vorig jaar behoren ook low temp units tot het gamma. Deze kunnen met een verhogen van 25 kW per unit temperaturen van 5 tot -10 °C realiseren. De Smet: “Ze zijn zeer compact gebouwd en kunnen tot wel 60 m afstand van de buitenpost geplaatst worden.” Voordelen die een Belgisch vleesverwerkend bedrijf al aan de lijve ondervond in de droogruimte voor zijn salami’s. “De bestaande installatie was niet toereikend om de temperaturen in de zomer binnen de gewenste temperaturen te houden. Bovendien was de capaciteit flink gestegen. Ze zochten dus een betere oplossing, om het droogproces in huis te kunnen houden en alle logistieke rompslomp te vermijden. Met één low temp unit van ons zijn ze daar in geslaagd.”

De moderne EVO-chillers zijn snel operationeel en zorgen voor een betrouwbare temperatuursbeheersing waar en wanneer het nodig is.

Volledige koeling waarborgen tijdens onderhoud

Dit project was niet de eerste kennismaking van het bedrijf met Delta-Temp. Deneyer: “We hebben heel veel klanten die bij nieuwe projecten weer bij ons komen aankloppen. Omdat we onze beloftes nakomen.” Ook bij de vleesverwerker groeide het vertrouwen in Delta-Temp bij elk project. Vorig jaar namen ze de proef op de som met een groot onderhoudsproject. “Het ging om het ijswaternet dat doorheen het hele gebouw loopt. Wij hebben parallel onze installatie aangekoppeld om de koeling te waarborgen en de productie draaiende te houden.” Dat gebeurde met twee units van 500 kW die op 11 m hoogte kwamen. “Omdat het in dit geval interessanter was om op twee verschillende locaties aan te koppelen. Dit is immers een zeer kritisch bedrijfsproces. Door meer redundantie in te bouwen, geef je klanten gemoedsrust. Maar dat was niet nodig: de installaties hebben zonder problemen gedurende twee maanden gedraaid”, besluit De Smet.    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details