NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Alpro gekroond tot ‘Fabriek van de Toekomst’
Ook de Technical Academy is hier een voorbeeld van: het opleidingscentrum binnen Alpro biedt een antwoord op het tekort aan technische arbeidskrachten door eigen operatoren om te scholen tot technisch experten.

Alpro gekroond tot ‘Fabriek van de Toekomst’

Begin februari werd er twee maal gevierd bij Danone: de Alpro productiesite in Wevelgem ontving voor het eerst de Factory of the Future Award en de productiesite van Danone in Rotselaar verlengde haar titel met drie jaar. Tijdens de tiende editie van de Factory of the Future Awards prees de jury die onder andere bestaat uit leden van de technologiefederatie Agoria en Flanders’ FOOD beide sites voor hun inspanningen in talentontwikkeling, digitalisering en slimme, duurzame processen. 

Het Power2Heat-project, dat inzet op flexibel gebruik van hernieuwbare energie, en de Alpro Technical Academy zijn mooie voorbeelden van recente realisaties door Alpro in Wevelgem, sinds 1980 een pionier in plantaardige voedingsmiddelen. “In onze visie is stilstaan geen optie voor een fabriek die zichzelf wil blijven vernieuwen en ontwikkelen. Het is een doorlopend verhaal, een engagement dat gekenmerkt wordt door vallen en opstaan, de essentiële betrokkenheid van onze toegewijde werknemers, nieuwe investeringen, technologische vooruitgang, en duurzaamheid. Met andere woorden, een ‘Factory of the Future’  is een ‘Factory With a Future”, ​ legt Eugène Kusse, fabrieksdirecteur van Alpro in Wevelgem, uit.

De Alpro productiesite in Wevelgem ontving dit jaar voor het eerst de Factory of the Future Award.

Uitbreiding eigen productie van elektriciteit en proceswarmte

In 2021 zette Alpro een samenwerking op met de burgercoöperatie Beauvent voor de realisatie van een zonne-installatie van 435 kWp op de site van Alpro in Wevelgem. Niet veel later startte het grote en ambitieuze Power2Heat project met als resultaat een uitbreiding van de eigen productie van elektriciteit en proceswarmte. ​Het Power2Heat project bestaat uit een energiecentrale met een gasmotor van 3,4 MW elektrisch vermogen die zowel elektriciteit, stoom en warm water produceert. Deze draait gedeeltelijk op lokaal biogas geproduceerd in de waterzuivering op de productiesite. Naast de gasmotor zijn er ook elektrische stoomketels die ​ stoom genereren als er veel wind en zon is. ​

Flexibel gebruik elektrische stoomketels

Kusse: “De gasmotor gebruikt aard- en biogas uit de waterzuivering om elektriciteit, stoom (zowel op hoge als lage druk) en warm water te produceren. Die energiestromen worden ingepast in onze hot water smart grid. Door tegelijk warmte en elektriciteit te produceren, spaar je behoorlijk wat brandstof uit. Die brandstof wordt in dit project voor zo’n 10% uit afvalwater gewonnen.” Power2Heat is innovatief door het flexibele gebruik van elektrische stoomketels. “Wanneer er een grote hoeveelheid hernieuwbare energie ter beschikking is, springen ze in om stoom te produceren uit wind of zon. Op die manier ondersteunt Alpro het elektriciteitsnet, spaart de extra brandstof en reduceert het ook de bijgaande CO2-uitstoot. Elektrische stoomketels zijn geen nieuw fenomeen, onze leverancier werkt er al jaren mee. Alleen is dit de eerste toepassing van deze vorm van sectorkoppeling in Vlaanderen”, aldus Frédéric Haghebaert, Algemeen Directeur van Beauvent.  

Power2Heat is innovatief door het flexibele gebruik van elektrische stoomketels. Wanneer er een grote hoeveelheid hernieuwbare energie ter beschikking is, springen ze in om stoom te produceren uit wind of zon.

Betrokken, creatieve en autonome medewerkers

Als Fabrieken van de Toekomst erkennen zowel Danone in Rotselaar als de Alpro site in Wevelgem de cruciale rol van betrokken, creatieve en autonome werknemers. Op beide sites zet men met de introductie van een ‘Integrated Work System’ (IWS) sterk in op optimale samenwerking om zo samen tot de beste resultaten te komen. Er wordt gestreefd naar operationele uitmuntendheid via duurzame verbeteringen, vlotte processen en gemeenschappelijke standaarden. De empowerment van medewerkers door leiders die vertrouwen en ondersteuning bieden, is hierbij cruciaal.

Maximale integratie

Op beide sites blijft men onverminderd streven naar vereenvoudiging en de maximale integratie van tools en systemen. Via een gemeenschappelijk digitaal systeem op de werkvloer kan iedereen alle productiegegevens in real-time volgen. Digitale ambassadeurs testen nieuwe digitale oplossingen, voeren praktische aanpassingen door om de efficiëntie in de fabrieken te bevorderen en delen hun kennis met het team via regelmatige trainingssessies. Digitalisering is dan ook de kern om toekomstbestendig te blijven. Ook de Technical Academy is hier een voorbeeld van: het opleidingscentrum binnen Alpro biedt een antwoord op het tekort aan technische arbeidskrachten door eigen operatoren om te scholen tot technisch experten en wil de toekomstige generatie medewerkers inspireren en opleiden.    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details