NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Acht redenen om te kiezen voor de juiste industrievloer
Over de gehele levensduur beschouwd zijn Ucrete vloeren beterkoop omdat ze minder onderhoud, reiniging en renovatie vereisen dan standaardvloeren.

Acht redenen om te kiezen voor de juiste industrievloer

De juiste vloer specificeren is essentieel voor een veilig, hygiënisch en efficiënt productieproces. Een foute vloerkeuze kan leiden tot productiviteitsverlies, stilstand of persoonlijk letsel. Deze factoren wegen ruimschoots op tegen de initiële plaatsingskosten van de vloer, ongeacht of het gaat om een nieuwbouw- of een renovatieproject. Maar wat maakt Ucrete nu tot de ideale industrievloer?

Ucrete industrievloeren dragen bij tot een optimalere hygiëne dankzij het naadloze oppervlak dat vloeistofdicht en ondoordringbaar is over de volledige dikte. Hierdoor ontstaat er geen bacterie- of schimmelgroei. Ucrete industrievloeren waarborgen bovendien een reinigbaarheid die vergelijkbaar is met de norm die voor rvs wordt gehanteerd.

Geen scheuren in de vloer

In een productieomgeving kunnen standaardvloeren gevoelig zijn voor scheuren en schade, als de ondergrond niet waterpas is of als er regelmatig sprake is van een thermische schok. Gebarsten of gescheurde vloeren waarbij water en bacteriën in de ondergrond zijn doorgedrongen, zijn een gevaar voor de hygiëne en vormen bovendien een risico op slipgevaar.

Veilige vloer

Dankzij het ruime aanbod aan oppervlakteprofielen geeft Ucrete minder kans op uitglijden, struikelen en vallen dan met een standaardvloer. Het aantal door uitglijden veroorzaakte incidenten in de voedingsindustrie ligt aanzienlijk hoger dan het industriële gemiddelde. De optimale slipweerstand maakt van een Ucrete vloer een veilige vloer.

Ucrete industrievloeren dragen bij tot een optimalere hygiëne dankzij het naadloze oppervlak dat vloeistofdicht en ondoordringbaar is over de volledige dikte.

Snelle vloerapplicatie

Wanneer een renovatie of een nieuwe vloer nodig is, zorgt de snelle plaatsing van Ucrete voor minder productieonderbrekingen dan bij veel andere vloeren. Gespecialiseerde Ucrete applicators kunnen een groot oppervlak behandelen in een veel kortere tijd.

Snelle renovatie

De snelhardende Ucrete industrievloeren maken een probleemloze, permanente en versnelde herstelling en renovatie van vloeren mogelijk. De vloeren kunnen in een minimum van tijd weer veilig en hygiënisch worden gemaakt. Na een uithardingstijd van nauwelijks vijf uur bij een temperatuur van 10 °C kunnen ze opnieuw in gebruik worden genomen.

Lagere TCO

Ucrete vloeren bieden een excellente weerstand tegen chemische stoffen, temperatuur en slijtage. Over de gehele levensduur beschouwd zijn Ucrete vloeren beterkoop dan alle andere vloeren omdat ze minder onderhoud, reiniging en renovatie vereisen dan standaardvloeren. Door voor een Ucrete industrievloer te kiezen zult u vele jaren – en decennia – in levensduur winnen.

Duurzame vloer

Ucrete is een duurzame vloer; er is immers minder energie en minder water nodig dan bij sommige standaardvloeren. Reiniging en onderhoud kan tot 90% van de cumulatieve energievraag uitmaken. Correct geplaatste Ucrete vloeren kunnen zelfs in de meest veeleisende omgevingen langer dan 30 jaar een nagenoeg onderhoudsvriendelijke oplossing blijken.

Esthetische industrievloer

Onlangs werd Ucrete CS gelanceerd: een innovatief, kleurstabiele Ucrete industrievloer die nieuwe esthetische normen stelt. Kleurstabiliteit betekent UV-bestendigheid en een verbeterde vlekbestendigheid, wat een grotere flexibiliteit toelaat voor een veiligere inrichting van de productie-omgeving.    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details