NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Aandrijfoplossingen voor de vleesindustrie – Van 14 tot 19 mei 2022 is NORD DRIVESYSTEMS present op de IFFA in Frankfurt
Met de nsd tupH oppervlaktebehandeling biedt NORD een duurzame anticorrosiebehandeling voor reductoren, gladde motoren en frequentieomvormers.

Aandrijfoplossingen voor de vleesindustrie – Van 14 tot 19 mei 2022 is NORD DRIVESYSTEMS present op de IFFA in Frankfurt

Toepassingen in de vleesindustrie moeten voldoen aan bijzonder hoge eisen wat betreft hygiëne. NORD DRIVESYSTEMS presenteert zijn omvangrijke aandrijfprogramma voor de industrie op de vakbeurs IFFA in Frankfurt van 14 t/m 19 mei 2022. Tot de hoogtepunten op de beurs behoren de gepatenteerde spatwaterdichte DuoDrive motorreductor, de hoogwaardige oppervlaktebehandeling nsd tupH en de SAFOMI-IEC adapter, een technische innovatie voor meng- en roerprocessen.

IFFA is de internationale vakbeurs voor de verwerking, verpakking en verkoop van vlees en alternatieve proteïnen. Op de beurs in Frankfurt kunnen bezoekers live getuige zijn van hoe aandrijfspecialist NORD DRIVESYSTEMS de vleesindustrie ondersteunt met efficiënte, hygiënische en betrouwbare oplossingen.

nsd tupH oppervlaktebehandeling: een economisch alternatief voor roestvaststaal

Voor de hoofdambitie van de industrie – voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen – ontwikkelde NORD de oppervlaktebehandeling nsd tupH, die aluminium bijna net zo corrosiebestendig maakt als roestvaststaal. Oppervlakken die met nsd tupH zijn behandeld zijn corrosiebestendig, bestand tegen zuren en alkaliën en kunnen zelfs reinigingsprocessen met hogedrukreinigers en agressieve media doorstaan. Het belangrijkste is dat het hier niet gaat om een coating, maar om een oppervlaktebehandeling die een beschermende laag creëert die permanent hecht aan het substraatmateriaal. Er kan dus niets loslaten of afschilferen. De nsd tupH versie is beschikbaar voor de meeste aluminium producten in het NORD modulaire aandrijfsysteem en is daarom bij uitstek geschikt voor hygiënisch gevoelige toepassingen in de voedingsmiddelensector.

SAFOMI-IEC-adapter voor MAXXDRIVE® industriële reductoren van NORD DRIVESYSTEMS in combinatie met een aandrijfmotor: minder componenten, hogere bedrijfszekerheid.

De nieuwe DuoDrive: reductor en motor gecombineerd

De DuoDrive kan ook met de oppervlaktebehandeling geleverd worden. De innovatieve en gepatenteerde motorreductor in hygiënische spatwaterdichte uitvoering integreert een hoog efficiënte IE5+ synchroonmotor in een eentraps vlakke reductor. Dit garandeert niet alleen een compact formaat en minimale geluidsemissies, maar ook een hoge vermogensdichtheid en een hoge systeemefficiëntie. Samen met de eenvoudige plug-and-play inbedrijfstelling zorgt de complete DuoDrive oplossing voor een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO) vergeleken met andere aandrijfsystemen.

SAFOMI-IEC adapter voor roerwerken

De SAFOMI-IEC adapter is door NORD speciaal ontwikkeld voor roerwerken. Toegepast in een roerwerkaandrijving in plaats van een standaard IEC adapter, resulteert dit in een hogere bedrijfszekerheid en minder onderhoud. Het belangrijkste voordeel is echter de geïntegreerde olie-expansiekamer die olietanks en leidingen overbodig maakt, evenals de voor lekkage en slijtage gevoelige radiale asafdichting tussen reductor en IEC cilinder. SAFOMI is leverbaar voor MAXXDRIVE® parallelle reductoren in bouwgrootten 7 tot 11 en omvat maximale uitgaande koppels van 25 tot 75 kNm. De compacte combinatie van een MAXXDRIVE® industriële reductor, de SAFOMI IEC adapter en een aandrijfmotor is voor meng- en roertoepassingen de beste keuze voor het terugdringen van de vervanging van slijtdelen en aangebouwde componenten.

Specialisten van NORD DRIVESYSTEMS geven advies over deze en andere aandrijfoplossingen voor de industrie van 14 tot 19 mei 2022 op de IFFA in Frankfurt op stand B72 in hal 9.1.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details