NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Aandrijfcomponenten in rvs: voor een duurzame, betrouwbare werking
Dankzij de JRES serie slaagt uw machine met vlag en wimpel voor de HACCP- en EHEDG keuringen.

Aandrijfcomponenten in rvs: voor een duurzame, betrouwbare werking

Standaardmaterialen zoals gietijzer of aluminium worden sterk aangetast door deze reinigingsmiddelen en kunnen binnen de kortste keren aan vervanging toe zijn. Euronorm zet daarom in op componenten uit duurzaam rvs. De specialist in aandrijftechniek gooide al hoge ogen met zijn JRES serie motorreductoren en heeft nu ook een 1024 pulsen flensencoder volledig in rvs in zijn gamma. 

Tot voor kort waren motorreductoren altijd in gietijzer of in aluminium uitgevoerd. Voor de voedingsindustrie werden deze vaak goed omkast en, indien nodig, voorzien van een beschermende epoxy coating. Maar dat houdt de aantasting niet volledig tegen. De vraag naar een betere oplossing was dus groot. Euronorm Drive Systems beschikt als een van de eerste fabrikanten over een uitgebreid gamma aan motorreductoren in rvs, speciaal voor de voedingsindustrie. Een gamma dat begon bij kleine aandrijvingen, maar recent werd uitgebreid tot en met bouwgroottes 67. “Een veel duurzamere oplossing”, opent Jip Verbiest, sales engineer België. “In sectoren zoals zuivel en vleesverwerking mogen er op vlak van hygiëne geen risico’s genomen worden. Afhankelijk van de toepassing, moeten motoren daar soms zelfs al na enkele maanden vervangen worden, omdat de aantasting te groot is. We merkten dat klanten een definitieve oplossing zochten voor het terugkomende probleem van corrosie en waterindringing bij aandrijvingen. Daarom hebben we ons gamma uitgebreid met rvs varianten. Hermetisch gesloten (TENV, IP69K), volledig glad, standaard voedselveilige olie … kortom, minder zorgen tijdens reinigingsbeurten, minder stilstand door herstellingen en daarnaast ziet de machine er nog eens gelikt uit.”

Rvs flensencoders maken het plaatje compleet om de motor als een volledig hermetisch afgesloten, hygiënisch geheel te verkrijgen.

Flensencoders in rvs met tot 1.024 pulsen/omwenteling

Een nieuwigheid in het gamma van Euro­norm Drive Systems zijn ook de flens-encoders in rvs van de JRSB serie. Flens-encoders passen naadloos tussen IEC-­motoren en hun tandwielkast om de juiste positie van de motor te communiceren en dus de toepassing te regelen. Dat zorgt voor een compacte oplossing, waar machinebouwers uiteraard oren naar hebben. Verbiest: “We hadden eigenlijk al rvs flensencoders in het gamma. Ze maken het plaatje immers compleet om de motor als een volledig hermetisch afgesloten, hygiënisch geheel te verkrijgen. Maar nu breiden we deze voordelen verder uit naar de heel nauwkeurige toepassingen. De rvs encoders zijn nu immers ook beschikbaar met 1.024 pulsen per omwenteling, zodat ze ook in dynamische en veeleisende toepassing altijd de juiste positionering en oriëntering kunnen doorgeven. In 99% van de toepassingen zal dat standaard met een IEC-motor te combineren zijn. Wanneer dat niet het geval is, is maatwerk altijd mogelijk om de klant toch een hygiënische en compacte encoder-oplossing te kunnen bieden.”

Euronorm Drive Systems beschikt als een van de eerste fabrikanten over een uitgebreid gamma aan motorreductoren in rvs, speciaal voor de voedingsindustrie.

Service en korte levertermijnen

Dat Euronorm Drive systems zo geapprecieerd wordt door klanten, heeft alles te maken met de ondersteuning die ze bieden. “Door onze grote voorraad in Nederland, is onze levertijd slechts twee weken voor motorreductoren tot en met 18.000 Nm en voor motoren tot 225 kW. Kan u zich echt geen stilstand veroorloven, dan plooit ons team zich dubbel om u ze al met spoed de volgende dag te bezorgen. Voor speciale toepassingen, staat onze ingenieursafdeling u graag te hulp bij het bedenken en berekenen van de juiste oplossing of maatwerk af te leveren. Doet u de selectie liever zelf? Dan kunt u gebruik maken van onze online configurator. De configurator genereert een offerte met prijs, datasheet, plan en 3D-tekening. Ook het nieuwe rvs gamma is hieraan toegevoegd”, besluit Verbiest.    

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details