Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Tweede robotlijn voor kaasproducent
De Stäubli robots in HE uitvoering zijn geknipt voor het werk in hygiënegevoelige zones.

Tweede robotlijn voor kaasproducent

NOAL SA, een grote Argentijnse kaasproducent, automatiseerde onlangs zijn tweede productielijn met Stäubli robots. Net als in de eerste lijn worden de robots niet gebruikt voor het verpakken en palletiseren, maar in het midden van de hygiënische zone van het fermentatieproces. In totaal verplaatsen de drie nieuwe robots zes ton kaas per uur en worden ze dagelijks gereinigd door middel van een wasbeurt in overeenstemming met HACCP.

NOAL verwerkt momenteel meer dan 1,2 miljoen l  melk per dag, waarmee het bedrijf in de top vijf van Argentijnse zuivelfabrieken staat. Het bedrijf verwacht op korte termijn een aanzienlijke groei in de melkverwerking tot meer dan 1,5 miljoen l per dag, met een doelstelling op middellange termijn van 2 miljoen l. Deze resultaten zullen het gevolg zijn van een ambitieus technologisch reconversieproject dat het bedrijf aan het implementeren is. Stäubli en zijn Argentijnse partner ETI, specialist in automatisering van de zuivelindustrie, maken deel uit van deze transformatie. 

De Stäubli robots zijn rechtstreeks in de productie van zachte kaas geïntegreerd.

2019: Eerste ‘gerobotiseerde’ lijn voor de productie van harde kaas 

In november 2019 startte NOAL zijn nieuwe kaasproductielijn met een echt vernieuwend concept. De ingenieurs van ETI ontwierpen een lijn met vijf zesassige TX200 HE robots. Ze behandelen onverpakte harde pastakaas, wat een noviteit is en een grote uitdaging vanwege de veeleisende hygiënenormen met regelmatige wasprocessen die naleving van de HAACP-normen vereisen. 

Hygiëne van de basis tot de klem

Daarom is het gebruik van de Stäubli TX200L in de HE versie cruciaal. De flens, schroeven en belaste onderdelen zijn gemaakt van rvs. Er zijn geen dode zones waar water en onzuiverheden zich kunnen afzetten. Alle oppervlakken zijn glad, gebogen, eenvoudig te reinigen en de robots zijn bestand tegen vloeistoffen en reinigingsoplossingen met een pH-waarde van 2 tot 12, waardoor ze voldoen aan internationale certificeringen (EHEDG en HACCP). De robots en hun pneumatische grijpers worden dagelijks gereinigd in het washdownproces, eerst met water en daarna met reinigingsvloeistofprocessen die conventionele standaardrobots zouden vernietigen. De volledig ingekapselde TX200L HE robots blijven daarentegen veilig en betrouwbaar werken.

Bij NOAL worden de robots dagelijks onderworpen aan HACCP-conforme reinigingsprocessen.

2021/2022: een tweede robotondersteunde lijn voor zachte kazen

Gezien het succes wilde NOAL dit innovatieve concept aanpassen voor een andere productielijn. Dit nieuwe systeem bestaat uit geautomatiseerd beheer van het vullen van vormen met witte kaaswrongel, ook wel zachte kaas genoemd. Dit geautomatiseerde systeem, gestuurd door Stäubli robots, maakt het mogelijk om meerdere vormen te vullen, fermenteren, zouten, ontstapelen en reinigen met een hoge efficiëntie en precisie. Ook hier worden Stäubli TX200 robots in het hygiënische HE ontwerp gebruikt. Deze tweede lijn is operationeel sinds 2022 – met dezelfde hoge klanttevredenheid als de eerste.

Waarom koos de integrator voor Stäubli?

Agustin Pfaffen, sales manager bij systeem­integrator E.T.I, verantwoordelijk voor het creëren van NOAL’s geautomatiseerde lijn, legt uit waarom ze voor Stäubli robots kozen: “De voedingsindustrie heeft uiterst strenge eisen en normen, vooral met betrekking tot hygiëne en veiligheid binnen de productieruimte. NOAL benaderde ETI met een specifieke vraag, namelijk het behalen van een productiedoelstelling, maar ook het behouden van zijn karakteristieke eigenschappen als exporterend bedrijf. Dat betekent dat het bepaalde kwaliteits­parameters en bepaalde veiligheids- en betrouwbaarheidsparameters zeer goed beheerst. Dit bracht ons ertoe om te proberen zoveel mogelijk robotica te integreren. Het voorstel voor NOAL was dus om een schone lijn te krijgen met lage bedrijfskosten, zeer weinig onderhoud en zo min mogelijk menselijke tussenkomst. Voor een veilige productie vanuit hygiënisch oogpunt was de keuze voor Stäubli voor ons heel duidelijk. Het was het enige bedrijf dat ons technologie aanbood die past in een voedsel­productieproces.” De hygiënische vereisten van het project en de uitdagende werkomstandigheden stonden centraal. “Hiervoor gaf Stäubli ons de kans om ons in het hart van de productie te begeven met een werktuig dat geschikt is voor dit soort industrie, waar de werkomstandigheden voor geen enkele robot ideaal zijn.”

In de nieuwe productielijn bij NOAL verwerken drie Stäubli robots 6 ton zachte kaas per uur.

Weg vrij voor verdere samenwerking

Het is duidelijk dat de weg vrij is voor een verdere samenwerking tussen NOAL, ETI en Stäubli in de toekomst, met als gezamenlijk doel het verder automatiseren en stroomlijnen van kaasproductieprocessen. Er liggen al nieuwe en interessante projecten in het verschiet. Stäubli en ETI onderzoeken zelfs de integratie van andere robotunits voor nieuwe toepassingen met krachtige SCARA-robots.    

Heeft u vragen over dit artikel, project of product?

Neem dan rechtstreeks contact op met Stäubli.

Contact opnemen

Stel je vraag over dit artikel, project of product?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Telefoonnummer +32 56 36 40 00 E-mailadres [email protected] Website www.staubli.com

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten