Na twee intense dagen klokte Intrafood af op 1.149 bezoekers. Daarmee scoort deze tweejaarlijkse beurs die focust op grondstoffen, ingrediënten, hulpstoffen en additieven en halffabricaten en aanverwante diensten geheel naar verwachting. Een zoals steeds inspirerende en dus geslaagde editie vol waardevolle ontmoetingen en inzichten.
Ik moet bekennen, het was mijn eerste keer op Intrafood. Mijn natuurlijke habitat bevindt zich eigenlijk aan de andere kant van het spectrum, bij de machines en technologie die nodig zijn om al die mooie ingrediënten tot producten te transformeren. Maar het zijn twee kanten van de medaille die je allebei even hard nodig hebt. Ook deze ‘techneut’ kon dus zijn hart ophalen op Intrafood. Opvallend is de opbouw van het beursplan. De organisatie doet er alles aan om gesprekken te faciliteren. En dat merk je. Overal in de gangen en op de standen weerklonk het zachte gezoem van professionals in gesprek. Er werd gewikt en gewogen, geproefd en geroken. Ervaringen tellen op deze beursvloer.
De voertaal? Vlaams haalde het misschien nog met een neuslengte. Maar ook Frans, Engels en ‘Hollands’ waren overal te horen. De hele Benelux tekende dus present. Het toont dat deze beurs iets unieks weet samen te brengen. Want naast het kleurrijke, smaakvolle aanbod van de exposanten is een tweede succespijler het seminarieprogramma. Bijna elke sessie mocht rekenen op volle zalen. Het programma dat het wetenschappelijk comité onder leiding van de Universiteit Gent en voorzitter prof. dr. ir. Koen Dewettinck had samengesteld bleek een schot in de roos. Er werd ingezoomd op de toepassing van artificiële intelligentie in productontwikkeling en hedendaagse, gezonde, nutritionele concepten met duurzame natuurlijke ingrediënten. Maar ook actuele topics, zoals de duiding bij de huidige prijzen van grondstoffen en ingrediënten en de zoektocht naar alternatieven voor cacaobonen, kwamen aan bod. De drukte aan de praattafels net naast de seminariezaal bewezen dat ze hun doel niet misten: gesprekken op gang brengen. Je kan ze trouwens nog herbekijken op de website.
De beursorganisatie liet zich dan ook na afloop bijzonder tevreden over. “Het concept van Intrafood heeft opnieuw zijn waarde bewezen. De focus op ingrediënten voor iedereen die betrokken is bij R&D en productontwikkeling, garandeert waardevolle, interessante contacten en inhoudelijke gesprekken in een sfeervolle setting. Zowel bezoekers als exposanten waren zeer tevreden over de afgelopen tiende editie. Uit de eerste evaluaties en gesprekken op de beursvloer blijkt dat bezoekers over de hele lijn uitermate tevreden zijn over Intrafood, terwijl exposanten vooral de intense en kwalitatieve contacten met het juiste, professionele publiek waarderen”, klonk het in het afsluitende persbericht. De volgende, elfde editie vindt plaats in september 2026. De exacte data waren bij het ter perse gaan van dit artikel nog niet bekend.