NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Wanneer snelheid absoluut vereist is: FastLine levert spuitgegoten speciale glijlagers in 7 dagen
De klant kan de FastLine service selecteren via de iglidur Designer. Het speciale onderdeel wordt binnen 7 dagen in batches ontvangen van de igus spuitgietafdeling. (Bron: igus B.V.)

Wanneer snelheid absoluut vereist is: FastLine levert spuitgegoten speciale glijlagers in 7 dagen

Wanneer de marktvraag voor een product hoog is, dan zijn de fabrikanten en hun toeleveranciers nodig. Maatwerkcomponenten, zoals glijlagers in speciale vormen, moeten snel en zonder complicaties worden geleverd. Maar het is niet ongebruikelijk dat de productie van speciale componenten, gemaakt middels spuitgieten, enkele weken duurt. Daarom biedt de kunststofspecialist igus nu haar klanten de FastLine service die mogelijk is geworden door uitbreiding van de eigen matrijsafdeling. Smeermiddelvrije, polymeer glijlagers in speciale afmetingen kunnen binnen enkele dagen worden geleverd tegen kosteneffectieve stuksprijzen.

Wanneer de productie van een slijtvast speciaal lager snel moet zijn, dan denken veel gebruikers of aan het 3D-printen of het frezen van de gewenste componenten uit halffabrikaat. Maar voor productie in grotere aantallen van 1000 stuks of meer, zijn beide processen op de lange termijn te duur. Daarom biedt igus nu de productie aan van kosteneffectieve en uiterst slijtvaste glijlagers in speciale afmetingen op basis van spuitgieten, middels haar FastLine service. Dit betekent dat batches in slechts enkele dagen geproduceerd en naar de gebruiker verstuurd kunnen worden. “Door het investeren in onze matrijzenafdeling met haar eigen productielijn voor ronde componenten met moderne CNC-techniek, zijn we nu in staat nog sneller te reageren op de behoeften van de klanten”, legt Stefan Loockmann-Rittich uit, Business Unit Manager van iglidur bij igus GmbH. “Naast ons grote catalogusprogramma van polymeer glijlagers, welke uit voorraad leverbaar zijn, produceren we maatwerkcomponenten kosteneffectief in slechts enkele dagen met de juiste spuitgietmatrijs.”

Geprint, gefreesd of spuitgegoten?

Maar hoe komt de klant er achter wanneer spuitgieten de moeite waard is of dat een ander productieproces kosteneffectiever is? Hiervoor biedt igus de iglidur Designer aan. In de online tool, kan de klant gewoon de afmetingen van het glijlager invoeren, het gewenste materiaal selecteren, de hoeveelheid definiëren en krijgt vervolgens een overzicht van het productieproces en de betreffende kosten.

Snelle levering van speciale glijlagers voor ergometer serie

ergoline GmbH maakt ook gebruik van de FastLine Service. De ergometerfabrikant was op zoek naar een geschikte onderhoudsvrije glijlageroplossing voor de hoogte-afstelling van haar nieuwe programma. De glijlagers in standaard afmetingen waren geen optie vanwege de speciale inwendige en uitwendige diameters. De initiële testen werden succesvol uitgevoerd met gedraaide lagers gemaakt van iglidur halffabrikaat, maar er moest snel worden gestart met de batchproductie vanwege de grote vraag uit de markt. “Zes weken voor een gewone matrijs was te laat voor ons en het draaien van lagers uit halffabrikaat was te tijdrovend en te duur”, legt Dominik Huber uit, ontwikkelaar bij ergoline GmbH. “Daarom waren we blij met de igus FastLine service. Het duurde slechts vier dagen van bestellen tot levering. En de prijs is driemaal voordeliger dan verwacht.” Omdat de matrijs is bewaard, kan ergoline in de toekomst blijven profiteren van het kosteneffectieve spuitgieten van haar onderdelen in de toekomst.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details