NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Wanneer kiezen voor gebruiksklare zoutpekel in plaats van droog zout?
Gebruiksklare zoutpekel is een interessant alternatief voor bedrijven met een toenemende zout- en waterbehoefte

Wanneer kiezen voor gebruiksklare zoutpekel in plaats van droog zout?

Zout wordt meestal in droge vorm gekocht en gemengd met water of andere ingrediënten. Bij een toenemende productie kan dit mengproces tijdrovend en belastend worden voor het personeel. Wie kiest voor kant-en-klare zoutpekel, een oplossing van water en zout, bespaart fors op handlingkosten en verbetert tegelijkertijd de ergonomie op de werkvloer.

Via rvs of kunststof leidingen loopt de pekel vanuit de tank automatisch naar de verschillende productielijnen.

Gebruiksklare zoutpekel versus zout in zakken en big bags 

Bij het verwerken van droog zout in zakken en big bags komt er heel wat kijken. U moet de stock opvolgen – wat trouwens ook niet eenvoudig is bij zout dat opgeslagen wordt in een silotank – en tijdig zout bijbestellen. De magazijnier moet de vrachtwagens lossen en de palletten stockeren. De operatoren moeten dan weer slepen met zware zakken zout. Weinig efficiënt, laat staan ergonomisch. 

Door al die manuele taken ligt de kost om het zout te verwerken vele malen hoger dan de prijs van het zout zelf. Zo is het eigenhandig verwerken van droog zout tot 40% duurder dan gebruiksklare pekel. Dat is een oplossing van water en zout dat gebruiksklaar opgeslagen wordt in een eenvoudige tank op uw site. 

MARSEL® LIQUID
Water en zout zijn onmisbaar in veel voedingsprocessen. Meestal worden ze apart aangekocht en nadien gemengd, al dan niet met andere ingrediënten. Bij een toenemende productie kan dit mengproces tijdrovend en belastend worden voor het personeel. Wie kiest voor kant-en-klare zoutpekel bespaart fors op handlingskosten en verbetert tegelijkertijd de ergonomie op de werkvloer. Pekel is een oplossing van water en zout dat gebruiksklaar gestockeerd wordt in een eenvoudige tank op uw site. Via rvs leidingen loopt de pekel vanuit de tank automatisch naar de verschillende productielijnen, waar het makkelijk gedoseerd kan worden. Groeibedrijven zoals Paulig, Vandemoortele, Aveno en Aigremont zijn reeds succesvol overgeschakeld op gebruiksklare pekel.

Via rvs leidingen loopt de pekel vanuit de tank automatisch naar de verschillende productielijnen. Er komt hier geen enkele manuele handeling aan te pas. Groeibedrijven zoals Paulig, Gourmand en Aigremont zijn reeds succesvol overgeschakeld van droog zout in zakgoed naar gebruiksklare pekel. 

Hun deeg- en margarine­producten behoeven sowieso een bepaalde hoeveelheid water en zout. Met pekel hebben ze beide ingrediënten in één klap en voeden ze meteen ook de waterontharders. Het personeel is eveneens tevreden, want zij moeten niet meer heffen en tillen met zware zakken.

Gebruiksklare zoutpekel versus zelf pekel maken

In sommige gevallen wordt er geopteerd om zelf pekel te maken, met bijvoorbeeld een zoutoplosser. Dit vergt echter een grote opstartkost en regelmatig onderhoud vanwege de corrosieschade die het droge zoutstof veroorzaakt. Bovendien is het niet evident om steeds pekel met een constante zoutconcentratie te verkrijgen. Met gebruiksklare zoutpekel schakelt u deze tussenstap uit. 

Wie kiest voor kant-en-klare zoutpekel, een oplossing van water en zout, bespaart fors op handlingkosten en verbetert tegelijkertijd de ergonomie op de werkvloer.

Optimale smaak, minimale moeite

Gebruiksklare pekel is dus een interessant alternatief voor bedrijven met een toenemende zout- en waterbehoefte die hun productie eenvoudiger en ergonomischer willen maken. De Belgische zoutproducent ZOUTMAN beschikt met MARSEL® LIQUID over foodgrade zoutpekel die kant-en-klaar geleverd wordt met de precieze concentratie en additieven die u wenst. Bovendien monitort ZOUTMAN 24/7 het pekelpeil in de tank en komt deze zelfstandig bijvullen indien nodig. Zo valt u nooit zonder zout. En dat met een minimum aan inspanningen. 

Schrijf u vrijblijvend in via https://zoutman.webinargeek.com/gebruiksklare-zoutpekel voor de webinar die ZOUTMAN over gebruiksklare zoutpekel organiseert op 28 maart 2022. Kunt u er niet bij zijn? Geen probleem, ZOUTMAN stuurt de uitzending achteraf naar uw e-mailadres.    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details