NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Wanneer het op seconden kan aankomen

Wanneer het op seconden kan aankomen

Voor Goddeeris, dat zijn naam en faam heeft opgebouwd in industrieel leidingwerk, was dit letterlijk en figuurlijk een logisch verlengstuk van de activiteiten. De nieuwe sprinkler unit die er in 2021 bij kwam, moest geenszins van een leeg blad vertrekken. Ervaren medewerkers werden aangetrokken om hun schouders te zetten onder dit groeiverhaal.

Goddeeris heeft zich in en steeds verder rondom zijn thuisbasis in Roeselare een ijzersterke reputatie uitgebouwd in piping. Kwalitatief en altijd volgens de afspraken. Dat zijn de uithangborden van het bedrijf. Maar ook de West-Vlaamse ondernemersgeest is een rode draad doorheen het bedrijf, getuige daarvan de nieuwe businessunit die begin 2021 gelanceerd werd. “De drive om te groeien is hier zeer sterk aanwezig, maar dan wel binnen een sluitend verhaal”, opent marketing manager Miriam Vandenbulcke. “Tot nog toe waren sprinklerinstallaties eigenlijk de enige buizen waar we niet aan mochten werken. Iets waar we verandering in wilden brengen. Van leidingen naar sprinklers is eigenlijk maar een kleine stap, als je tenminste de juiste specialisaties en expertises binnen je team verzamelt. Met onze no-nonsense aanpak en de aandacht voor vakmanschap kunnen we ook hierin het verschil maken.”

Ervaring in huis

Zo gezegd zo gedaan. Met Wouter Ver Eecke kwam er een BOSEC specialist de rangen versterken en ook Ursula Debal, die binnen Goddeeris verantwoordelijk is voor service en onderhoud aan sprinklerinstallaties, is gepokt en gemazeld in brandbeveiliging. “Brandbeveiliging draait om het redden van mensenlevens. Betrouwbaarheid is dan ook de sleutel tot een goede sprinklerinstallatie. Ze moet altijd werken wanneer het nodig is. Zonder uitzondering. De overheid legt zeer strenge regels op om dat zo goed mogelijk te garanderen. Een BOSEC certificaat is dan ook de eerste voorwaarde om in deze branche aan de slag te gaan”, aldus Debal. Een prestatie waar Goddeeris in recordtempo in slaagde. Net door de ervaring en de ‘goesting’ om erin te vliegen die de nieuwe business unit typeert.

Ontwerp & installatie

Voor bedrijven, retail-sector en parkeergebouwen bepaalt de Basisnorm Brandveiligheid wanneer ze besprinklerd moeten worden.  Maar daarnaast kan ook de verzekeraar of brandweer de nodige eisen opleggen inzake brandveiligheid. Goddeeris maakt van de nood een deugd door zijn installaties volledig volgens de regels der kunst uit te werken. Ver Eecke: “Alles begint met een correcte studie volgens de geldende norm en volgens de te beveiligen brandlast. Hoeveel water er moet geleverd worden, hoe ze geplaatst moeten worden, of er alternatieve blussing nodig is … Er moeten heel wat factoren in rekening gebracht worden om tot de juiste antwoorden te komen. Sprinklerinstallaties gaan dan ook altijd gepaard met het nodige engineeringwerk, de basis voor een betrouwbare werking. Eenmaal de plannen door de keuringsinstanties zijn goed bevonden, staan we uiteraard ook in voor de installatie.”

Service & onderhoud

Service en onderhoud maken deel uit van de wettelijke verplichtingen bij sprinklerinstallaties. Een luik dat Goddeeris nauwgezet ter harte neemt. “Van het wekelijks testen van de pompen, het preventief jaarlijks onderhoud tot de zesmaandelijkse herkeuring van de installatie volgens de geldende norm … we kunnen de klant volledig ontzorgen of hem opleiden om een deel van de taken zelf uit te voeren.” Onderscheiden wil Goddeeris zich met een snelle, correcte opvolging en persoonlijk contact. Ook hierin zorgt ervaring weer voor meerwaarde. “We weten waar het fout kan lopen. Hoofdzaak is te weten wie de klant is en hoe zijn installatie technisch in elkaar zit. Je verkoopt geen offerte, maar vraagt de klant om een vertrouwensband aan te gaan. Een goede communicatie is dan ook te allen tijde belangrijk”, aldus Debal.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details