NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Voor vrijwel elk aandrijfvraagstuk met hoge hygiëne-eisen is er een aandrijfoplossing

Voor vrijwel elk aandrijfvraagstuk met hoge hygiëne-eisen is er een aandrijfoplossing

Groschopp heeft een serie rvs motorreductoren in het assortiment die qua innovatieve techniek en hygiëne-eisen ruim voldoen aan de huidige standaarden en deze zelfs overstijgen. Maar dit is niet de enige oplossing om roestvorming te voorkomen. In veel gevallen volstaat een oppervlaktebehandeling van het materiaal. Zo heeft het bedrijf voor vrijwel elk aandrijfvraagstuk met hoge hygiëne-eisen een aandrijfoplossing.

Groschopp is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van innovatieve technologieën voor de aandrijftechniek en is al jaren actief op de markt van rvs motoren. Het beschikt over een enorme hoeveelheid kennis hieromtrent. Zo is de ESK serie, de bekende serie servomotoren onder de naam ‘Silver-Line’ al weer een tijdje beschikbaar. 

Aandacht voor hygiëne-eisen

In de voedingsmiddelenindustrie zijn de hygiëne-eisen strenger en deze worden keer op keer aangescherpt. Om een zo hoog mogelijke zuiverheidsniveau te bereiken, worden hele productieomgevingen ingeschuimd en afgespoten. Dit schuim is alkalisch of zuur en zeer agressief. De aandrijvingen en andere componenten die doorgaans werden gebruikt zijn hier niet tegen bestand. Groschopp, sinds 2015 aangesloten bij EHEDG – European Hygienic Engineering and Design Group – kan met deze nieuwe ontwikkeling zijn klanten in het proces van verdergaande bewustwording van voedselveiligheid versterken. Het ontwikkelt oplossingen die qua innovatieve techniek en hygiëne-eisen ruim voldoen aan de huidige standaarden en deze zelfs overstijgen. Het bedrijf heeft daarom voor omgevingen waar hoge hygiëne-eisen worden gesteld onder meer een rvs servomotor met geïntegreerde controller en planetaire vertragingskast ontwikkeld.

Groschopp rvs servomotoren

Integratie

De kracht van het ontwerp is dat de planetaire vertragingskast is geïntegreerd in het rvs motorhuis. Hierdoor wordt voorkomen dat aan een rvs motor een relatief dure rvs reductor moet worden aangesloten. Bij een geïntegreerd ontwerp valt de rvs buitenmantel van een reductor dus weg en dat levert een aanzienlijke besparing op. 

Hygienic Design

Het aandrijfconcept van Groschopp in Hygienic Design is gebaseerd op de eerder genoemde bestaande lijn servomotoren van het type ESK Silver-Line en de nieuwe ESKH serie. Deze serie voldoet aan de strenge richtlijnen van EHEDG en is uitgevoerd in IP69K en is bestand tegen chemicaliën.  Ze is geschikt voor toepassing in voedings- en verpakkingsindustrie, maar ook zeker in chemische- en farmaceutische productie-omgevingen. De serie is ook leverbaar met haakse rvs wormwielreductoren type VES31 en VES40 of rvs planetaire reductoren. 

Oppervlaktebehandeling

Maar rvs is niet de enige oplossing in omgevingen met hoge hygiëne-eisen. In veel gevallen volstaat een oppervlaktebehandeling van het materiaal. Zo levert Groschopp ‘tussenoplossingen’ zoals een SILA-COAT® bescherming. Dit is een zuurbestendige laag die door middel van een elektrolytisch dompelproces aangebracht is op de buitenzijde van de motorreductoren. SILA-COAT® motoren kunnen ook worden ingezet op plaatsen waar de eis is dat de aandrijving volledig in rvs moet worden uitgevoerd. Het grote voordeel is dat deze aandrijving in zijn geheel een grote bescherming biedt tegen reinigingsmiddelen met een pH waarde van tussen de 2 en de 14. 

Groschopp AC motoren voorzien van SILA-COAT®.

Twee-componentenlak

Daarnaast is het mogelijk om een (servo)motorreductor te voorzien van een speciale zuurbestendige twee-componentenlak. Deze kan uit meerdere kleuren bestaan en is bestand tegen uv-licht.

Oplossingen

Er zijn met andere woorden diverse oplossingen om ook in de voedingsmiddelenindustrie aandrijfvraagstukken het hoofd te bieden. De kunst is om vraagstuk en oplossing bij elkaar te brengen. Groschopp gaat daarom altijd samen met klanten op zoek naar de best passende aandrijfoplossing, qua functionaliteit én qua budget.    

Historie

Sinds 2001 levert Groschopp B.V. als exclusieve agent voor de Benelux hoge kwaliteitsproducten van de fabriek Groschopp rechtstreeks aan zijn relaties. De fabriek is gevestigd in Duitsland en bestaat al sinds 1922. Het is dan ook een begrip in de markt en een betrouwbare en degelijke Duitse fabrikant waarmee Groschopp B.V. zeer korte lijnen onderhoudt. Naast het grote standaardassortiment aan handzame motoren, reductoren en aanverwante producten worden ook oplossingen op maat geboden. Denk hierbij aan motionoplossingen, complexe servotoepassingen en aandrijf-automatiseringsoplossingen. Samen met de klant wordt gezocht naar de best passende aandrijfoplossing. Om deze klantspecifieke oplossingen te kunnen bieden wordt nauw samengewerkt met verschillende gerenommeerde partners. Zo kan Groschopp antwoord bieden op vrijwel ieder specifiek aandrijfvraagstuk.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details