NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Voor een perfect hygiënische afwerking
Straaltechniek voorziet klanten niet alleen van straalmiddelen, maar ook van straalapparatuur op maat van hun behoefte.

Voor een perfect hygiënische afwerking

In de levensmiddelenindustrie draait alles rond hygiëne. Glad rvs, waar vuil zich niet aan kan hechten, is dan ook het geliefkoosde materiaal van deze branche. Dat maakt Straaltechniek tot een graag geziene partner. Want met de straaloplossingen van het bedrijf uit Aartselaar, krijgt u de oppervlaktekwaliteit optimaal. En om een feilloze werking te krijgen worden ook steeds meer stappen gezet in het automatiseren van het straalproces.

De voedingsindustrie houdt van gladde oppervlakken waar zich geen contaminaties aan kunnen hechten. Om de oppervlaktekwaliteit optimaal te krijgen, is stralen dan ook een veelgebruikte techniek. In voedingstechnologie gaat het zelfs meer bepaald om glasparelstralen. Edwin Houweling, managing director Straaltechniek: “Glasparels danken hun populariteit aan hun ronde oppervlak. Ze maken het verschil door minder snel te breken. Want hoe minder ze breken, hoe meer controle je houdt over het proces. Daarom hebben wij al meer dan dertig jaar kwaliteitsparels in het gamma.”

De laatste jaren is er een tendens naar meer geautomatiseerd werken om toch een constante kwaliteit te garanderen.

Voor elk wat wils

Straaltechniek voorziet klanten niet alleen van straalmiddelen, maar ook van straalapparatuur op maat van hun behoefte. “Een efficiënte straaloplossing is eigenlijk altijd een beetje maatwerk, al was het maar om de parameters helemaal perfect te krijgen”, vertelt Houweling. “Samen met de klant kunnen we het proces vaak verfijnen, zodat de kosten dalen.” De basis daarvoor vormt het brede gamma, van klein tot groot, van eenvoudig tot complex, van manueel tot volautomatisch. “Iedereen kan bij ons zijn gading vinden. We merken de laatste jaren wel een tendens naar meer geautomatiseerd werken om toch een constante kwaliteit te garanderen.”

Volledig voorgeprogrammeerd

Een mooie oplossing om daaraan tegemoet te komen zonder voor een volledig geautomatiseerd systeem te moeten kiezen, is de straalkast met display. Houweling: “De operator hoeft dan eigenlijk enkel nog het product aan te duiden. De instellingen die nodig zijn voor een perfect resultaat (straalmiddel, -druk, -tijd, -snelheid …) zijn al voorgeprogrammeerd. Een manier om de kwaliteit te verhogen. Een tweede aanpak is een betere monitoring van het proces. Door proceswaarden te verzamelen, kan je zien wat er werkelijk gebeurd is en traceren waar het niet helemaal gelopen is zoals het moet. Een ideale basis om het proces verder te optimaliseren, om de kosten en de downtime te verlagen. Dit zijn ontwikkelingen die in de luchtvaart al ingeburgerd zijn, maar die we nu ook zien doorsijpelen naar de voedingsindustrie.”    

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details