NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Voldoen uw producten aan de gestelde kwaliteitseisen?

Voldoen uw producten aan de gestelde kwaliteitseisen?

Kwaliteitsvolle producten leveren tevreden en trouwe klanten op. Dit heeft uiteraard een positieve impact op uw omzet- en winstcijfers. Een doorgedreven kwaliteitsbewaking levert ook onrechtstreeks winst op: als u terugroepacties kunt beperken en de cost of non-quality maximaal kunt reduceren, dan zorgt dit voor extra marge.

De software van Creonis heeft alles in huis voor een grondige kwaliteitscontrole en -bewaking. De kwaliteitsmodule van onze MES/MOM-software biedt u tal van functionaliteiten die hierin een sleutelrol vervullen. CSD registreert product- en procesparameters zoals kleur, densiteit en temperatuur doorheen het hele productieproces. Het volgt de KPI’s voor kwaliteit nauwgezet op en voorziet checklists om procedures en reactieplannen voor producten met afwijkingen te standaardiseren.

De toepassingsmogelijkheden zijn heel divers:

 • Product- & procesparameters: definieer welke parameters u wil opvolgen, zowel voor producten als hun processen.
 • Specificatiebeheer: leg vooraf de juiste specificaties vast waaraan zowel producten als processen moeten voldoen. Volg vervolgens goed op dat veranderingen in specificaties door bevoegde personen gebeuren via een approval flow.
 • Werkinstructies: leg op voorhand vast hoe stalen genomen moeten worden en hoe analyses moeten gebeuren.
 • Staalnameplan: maak automatisch stalen aan volgens een vooraf vastgelegd plan. Manuele staalnames blijven nog steeds mogelijk. In beide gevallen kunt u zowel eenmalige als periodieke stalen inplannen.
 • Stalenopvolging: bewaak dat alle analyses tijdig gebeuren via werklijsten (bijvoorbeeld voor laboranten) en dat resultaten, bijvoorbeeld bij afwijkingen, in een kwaliteitsmelding gerapporteerd worden
 • Checklists: Controleer regelmatig of het proces wel op de juiste manier verloopt. Ook hier worden afwijkingen in een kwaliteitsmelding gerapporteerd.
 • Kwaliteitsmeldingen: volg probleemmeldingen en bijhorende acties goed op. Typische voorbeelden van problemen zijn stalen met afwijkingen, veiligheidsrisico’s, klachten,…

In een productieproces is het maken van fouten nooit gratis. Niet-kwaliteit verlaagt het rendement van uw machinepark en leidt tot meer werk, duur afval, omzetverlies, compensaties voor uw klanten en imagoschade.

CSD biedt u een genuanceerde en traceerbare kijk op de kwaliteit van wat u produceert. U krijgt de kans om de oorzaken van defecten, fouten en verspilling op te sporen. Zo omvat de module onder meer specificatiemanagement van processen en producten, controle van samples, beheer van werkinstructies en de aanmaak van electronic batch records (EBR).

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details