NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Verpompen van hoogviskeuze vloeistoffen: kies de juiste pomp
Maak kennis met een pomp die veelzijdigheid, energie-efficiëntie en een robuuste uitvoering combineert.

Verpompen van hoogviskeuze vloeistoffen: kies de juiste pomp

Technici in de voedingsindustrie worden vaak geconfronteerd met het verpompen van producten met een hoge viscositeit, variërend van bevroren sinaasappelsap, maaltijdsalades en bakkerijproducten, tot kaaswrongel en hartige taartvullingen. Het selecteren van de beste pomptechnologie – op maat van de interne bedrijfs­processen – is een verstandige keuze om de procestijd te minimaliseren, kosten te besparen en de kwaliteit van eindproducten te garanderen. Maak kennis met de MasoSine Certa pompen van Watson-Marlow.

Hoogviskeuze vloeistoffen en producten zijn dagelijkse kost in de voedingsindustrie, zowel als ingrediënt als op het einde van een productieproces. Vaak bijten technici hun tanden stuk op het uitwerken van processen om deze vloeistoffen en producten te verpompen. Een tekort aan aanzuigkracht, doseringsfouten vanwege pulsaties en hoge onderhoudskosten kunnen roet in het eten gooien. Het is geen toeval dat de selectie van de ideale pomp steeds start met een grondige analyse van het hele processysteem, inclusief vereiste debiet en druk, leidingen en vloeistofviscositeit.

De Certa Sine pompreeks van MasoSine bestaat uit een breed assortiment van oplossingen met de MasoSine sinustechnologie.

Energie-efficiënte en duurzame productie

Met de Certa Sine pompreeks biedt MasoSine een brede assortiment van oplossingen aan die elk gebruikmaken van de MasoSine sinustechnologie. Elke pomp staat garant voor een energie-efficiënte en duurzame productie, wat vandaag geen overbodige luxe is omwille van de stijgende prijzen voor ingrediënten, transport, opslag en energie. Een voedingsverwerkend bedrijf dat accuraat opvolgt of zijn pompen energie-efficiënt zijn voor het processysteem, behoudt steeds een concurrentieel voordeel. Het lage energieverbruik van de Certa Sine pompenreeks is onder meer te danken aan een sinusvormige rotor die de vloeistof of het product behoedzaam verpompt. Dankzij de krachtige aanzuigende werking en de minimale pulsatie, is er altijd een hoge en constante flow. Dit verhoogt het rendement aanzienlijk.

Sprekende cijfers

Certa Sine pompen kunnen indrukwekkende cijfers voorleggen. Zo hebben Certa Sine pompen doorgaans tot 50% minder vermogen nodig dan conventionele pompen die worden gebruikt bij de behandeling van viskeuze vloeistoffen. Bovendien kunnen de verschillende modellen vloeistoffen met een hoge viscositeit (tot 8 miljoen cP) en met een debiet tot maximum 255.000 l/u verwerken. Een van de bedrijven die deze prestaties in de praktijk ervaart, is South African Breweries (SAB), een grote brouwerij en dochteronderneming van Anheuser-Busch InBev. Deze brouwerij nam drie Certa Sine 400 pompen in gebruik als onderdeel van een toepassing voor het verpompen van gist. SAB nam de aankoopbeslissing na beoordeling van vergelijkingen van het energieverbruik tussen Certa Sine pompen en vergelijkbare lobbenpompen. Voor de gisttoepassing bij SAB, met een viscositeit van 2.000 cP, heeft de Certa Sine pomp een vermogen van 3,1 kW nodig. Dit is aanzienlijk lager ten opzichte van een lobbenpomp, die doorgaans 6 kW nodig heeft.

Dankzij de sinusvormige rotor is het energieverbruik van de Certa Sine pompenreeks erg laag.

Eenvoudig ontwerp

Andere belangrijke troeven van de Certa Sine reeks zijn het eenvoudige – en hygiënische – ontwerp. Het eenvoudige ontwerp komt tot uiting via één enkele as en rotor, waardoor er geen complexe tandwieloverbrengingen of meerdere afdichtingen nodig zijn. Het resultaat? Een minimale downtime voor onderhoud (dat slechts enkele minuten in beslag neemt) en focus op hygiëne, met een EHEDG- (Type EL, Klasse I en ook EL Aseptische Klasse I) en 3A-certificaat. Elke Certa Sine pomp is geschikt voor CIP-cleaning.

Lancering nieuw compact model

Wat de compacte uitvoering betreft, heeft Watson-Marlow sinds kort de Certa Sine pompreeks uitgebreid met een nieuw ruimtebesparend model: de Certa Compact. Dit model is speciaal ontworpen op maat van machinebouwers. Dankzij een innovatief ontwerp is een ruimtebesparing van 30% mogelijk ten opzichte van de bestaande Certa Sine pompenreeks, mét behoud van de vertrouwde technische eigenschappen. Door deze ruimtebesparing is deze pomp makkelijker in te bouwen.     ■ 

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details