NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Verdieping assortiment rvs aandrijvingen en uitbreiding geografische markt
Het splinternieuwe pand van Dertec in Sassenheim biedt alle ruimte voor innovatie en productie van rvs aandrijvingen.

Verdieping assortiment rvs aandrijvingen en uitbreiding geografische markt

Al ruim twintig jaar levert Dertec rvs aandrijvingen voor de voedingsindustrie. En met succes. Het bedrijf is in deze jaren fors gegroeid en wordt inmiddels gerund door oprichter Frans Noest, zijn drie kinderen en een vijfde man voor de technische R&D. Volledig op elkaar ingespeeld is de weg naar de toekomst ingeslagen met zowel het uitbreiden van de geografische markt als het verdiepen van het assortiment.

Van boven naar beneden: Martijn Noest, Jeroen Kok, Mark Noest en Mandy Noest.

Ongeveer zeven jaar geleden werkten er tien mensen bij familiebedrijf Dertec. Dat aantal is inmiddels uitgegroeid naar 45, inclusief de drie kinderen van oprichter en eigenaar Frans Noest. Zonen Martijn en Mark zijn verantwoordelijk voor respectievelijk de in- en verkoop terwijl dochter Mandy zich bekwaamd heeft in de personeelszaken én financiën. Inmiddels lopen de drie opvolgers al bijna tien jaar mee en kennen zij alle ins en outs van het bedrijf, de markt waarin het bedrijf opereert, natuurlijk de producten én de visie van hun vader Frans. Mandy: “We hebben alle drie heel bewust de stap gezet om in het bedrijf te gaan werken en daar onze eigen plek te vinden. We hebben ook hetzelfde doel om de oorspronkelijke visie door te zetten en bedrijven in de voedingsindustrie te voorzien van hygiënische rvs aandrijvingen en componenten van hoge kwaliteit. Hiermee bouwen we niet alleen aan de toekomst van het bedrijf maar van ons allemaal.”

Mede-eigenaar en oprichter van Dertec Frans Noest zal met een gerust hart het stokje overdragen aan de volgende generatie.

Betrekken van alle medewerkers

Met ‘allemaal’ doelt Mandy overigens niet alleen op de familieleden, tussen wie de onderlinge band sterk is. Frans: “Feitelijk zijn alle medewerkers familie en worden zij ook als zodanig behandeld. Je merkt dat mensen hier met plezier naar hun werk gaan en dat werpt op alle fronten zijn vruchten af.” Juist door deze band is het niet vreemd dat er in het managementteam naast vier familieleden ook een medewerker heeft plaatsgenomen die geen familie is. Hiermee werkt Dertec met een team waarin iedereen zijn eigen specialisme heeft en de behoefte van het bedrijf dekt. Jeroen Kok geeft leiding aan de Operationele en R&D afdeling en is enthousiast over de focus van Dertec op de aanpak: ‘configure to order’. “Er zijn nog maar weinig bedrijven in de rvs aandrijftechniek die op deze manier werken”, geeft hij aan. “Het is echter een aanpak die onze klanten alle mogelijkheden biedt om hun producten zodanig samen te stellen, dat deze optimaal passen bij het ontwerp van hun machine of installatie. Bijna ‘custom made’. Verder werkt onze afdeling Engineering met parametrisch modelleren en generatieve designs op basis waarvan we inmiddels een bijzonder grote database hebben opgebouwd waarmee we een groot deel van de vraagstukken uit de markt kunnen invullen. Efficiënt en maximaal flexibel. Technische ontwikkelingen richten zich onder meer op het doorontwikkelen van rvs synchroonmotoren; specifiek in het kader van het verder minimaliseren van het energieverbruik.”

De eigen R&D-afdeling werkt voortdurend aan verbeteringen en nieuwe producten. (Beeld: Martijn van Leeuwen)

Europa. And beyond

De expansie die op dit moment in het bedrijf gaande is, hangt onder andere samen met het bedienen van een beduidend grotere markt dan Nederland alleen. Inmiddels wordt er in Europa met diverse bedrijven samengewerkt die optreden als officiële vertegenwoordiger. Medewerkers van de afdeling export bezoeken de locaties en de bijbehorende klanten regelmatig om zo ook hier de maximale ondersteuning te kunnen bieden. “Sinds kort hebben we bovendien in Italië een eigen verkoopmaatschappij: Dertec Italia BV”, meldt Frans niet zonder trots. “Deze vestiging wordt gerund door één van onze voormalige Italiaanse partners die ons productenpakket tot op detailniveau kent en door zijn ruim txintig jaar ervaring ook de Italiaanse markt beheerst. Hij kan hierdoor in dit land een optimale ondersteuning bieden. Verder zijn we ons aan het oriënteren op eventuele uitbreiding richting andere continenten dan Europa.” Mandy besluit: “Er is nog veel meer over Dertec te vertellen en dat zullen we ook zeker doen middels de diverse social media en andere communicatiekanalen. Daar kunnen we overigens nog wel iemand bij gebruiken. Wie hierin geïnteresseerd is, verwijs ik graag naar www.werkenbijdertec.nl.”      ■ 

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details