NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Veilige werkplek dankzij gepaste veiligheidsoplossingen en kennisdeling
De Schmersal Groep zet zich met haar producten al jarenlang in voor veiligheid op de werkplek.

Veilige werkplek dankzij gepaste veiligheidsoplossingen en kennisdeling

De Schmersal Groep zet zich met haar producten al jarenlang in voor veiligheid op de werkplek. Naast een groot assortiment aan veiligheidsoplossingen adviseren en begeleiden experts machinefabrikanten en -exploitanten over alles wat bij machineveiligheid komt kijken. 

De Schmersal Groep ontwikkelt en produceert ongeveer 18.000 verschillende schakelcomponenten. Veiligheid en productiviteit gaan volgens Schmersal goed samen. Zo heeft het bedrijf moderne veiligheidssystemen in machines geïntegreerd voor een probleemloze, veilige productiestroom. Producenten van veiligheidssystemen leveren op deze manier een belangrijke bijdrage aan een aangename werkomgeving waarin machines de mensen zwaar en eentonig werk uit handen nemen zonder hen bloot te stellen aan gevaren en onverantwoorde risico’s. Hieronder een aantal voorbeelden uit het assortiment.

Veiligheidsvergrendeling AZM300

Veiligheidsvergrendeling AZM 300 IP69K

De AZM300 IP69K veiligheidsvergrendeling heeft zoals de naam het al aangeeft, afdichtingsgraad IP69 en is geschikt voor aanbouw aan profielsystemen. Het bedienelement heeft drie verschillende bedieningsinrichtingen en is voorzien van een gecodeerde RFID-tag. Drie leds geven de bedrijfsstatus weer. Toepassingen zijn onder meer de vergrendeling van draai- en schuifdeuren. 

Elektronische veiligheidssensor RSS260

Elektronische veiligheidssensor RSS260

Een tweede voorbeeld uit het assortiment is de compacte veiligheidssensor RSS260, met detectieprincipe op basis van RFID-technologie die een hoge schakelafstand bereikt. Door de geïntegreerde RFID-technologie kan de gebruiker de meest geschikte codering voor zijn toepassing kiezen in functie van de vereiste manipulatiebeveiliging. Een van de voordelen van de RSS260 is de mogelijkheid om meerdere veiligheidssensoren in serie te schakelen en via een gemeenschappelijke veiligheidsmodule te evalueren, zonder verlies van het veiligheidsniveau en de diagnosemogelijkheden. 

Veiligheidsbesturing PSC1-configurator

Safety fieldbox

Veiligheid hoeft niet te leiden tot hoge complexiteit. Dat bewijst ook de Safety fieldbox van Schmersal. Het is een eenvoudige plug-and-play installatieoplossing voor complexe machines. Door de universele interface met een achtpolige M12-connector kan hij worden gebruikt voor het aansluiten van een groot aantal veiligheidsinrichtingen: elektronische en elektromechanische veiligheidsvergrendelingen, schakelaars, sensoren, lichtschermen en bedieningspanelen. Ook veiligheidsinrichtingen van andere fabrikanten kunnen eenvoudig worden aangesloten, bijvoorbeeld via een adapter.

Safety fieldbox

Industrie 4.0 geschikte oplossing met OPC UA

Een Industrie 4.0 geschikte oplossing met OPC UA is de veiligheidsbesturing PSC1-configurator. Het is een online tool waarmee machinebouwers en machinegebruikers eenvoudig en snel een veilig besturingssysteem kunnen configureren voor hun machines op basis van hun individuele behoeften.

Expertise in machineveiligheid delen

Naast de juiste veiligheidsoplossingen is ook kennis over veiligheid van belang. Denk aan kennis over de machinerichtlijn en bijbehorende normen, risicobeoordelingen, specifieke procedés … Daarom heeft Schmersal in 2016 tec.nicum opgericht. In dit zelfstandige onderdeel voor dienstverlening adviseren en begeleiden tec.nicumexperts machinefabrikanten en -exploitanten over alles wat bij machineveiligheid komt kijken. Dit gebeurt via opleidingen, advies ter plaatse, documentatie en planning, en concrete bijstand, bijvoorbeeld tijdens de installatie van veiligheidssystemen. Het dienstverleningsaanbod van tec.nicum berust op vier pijlers: Kennisoverdracht (tec.nicum academy), Advies en dienstverlening (tec.nicum consulting), Technische planning (tec.nicum engineering) en Implementatie (tec.nicum integration).    

Schmersal blijft innoveren door samenwerking met Inxpect

Onlangs is Schermsal een samenwerking aangegaan met Inxpect, een fabrikant van beveiligingsradars die de toegang of aanwezigheid van mensen in gevaarlijke gebieden kunnen detecteren. De kenmerkende beveiligingsradar van Inxpect is uiterst betrouwbaar en is niet onderhevig aan interferentie van stof, rook, water of andere bronnen, waardoor valse alarmen worden verminderd en de productiviteit wordt verhoogd. 

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details