NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Veilig machinetransport is belangrijk, maar deze partner gaat nog een stapje verder
De specialist staat ook in voor het afrollen van de machines en zorgt er meestal voor dat ze op een efficiënte en veilige manier hun plaats op de werkvloer bereiken.

Veilig machinetransport is belangrijk, maar deze partner gaat nog een stapje verder

Een opdracht stopt niet met de levering van de machine aan huis

Bij de Jan van Dam Group gaan ze geen enkele uitdaging uit de weg om machines efficiënt en veilig van bij de fabrikant naar de eindklant te transporteren. Zodra de machines klaar zijn, nemen ze de volledige logistiek in handen: verpakken, laden, vervoeren en leveren, maar ook afrollen, op de juiste plek op de werkvloer zetten en zelfs de mechanische installatie uitvoeren. Ook voor douaneformaliteiten en (tijdelijke) opslag van machines is men bij deze specialist aan het juiste adres. Kortom: één aanspreekpunt voor complete transportprojecten.

De machines worden zorgvuldig op vrachtwagens of in containers geladen, waarna ze naar een bestemming eender waar ter wereld vertrekken.

Machinetransport is een heus karwei. Af en toe mogen machinebouwers en leveranciers er eentje bij de buren installeren, maar meestal is die eindklant een stuk verder gevestigd, zelfs aan de andere kant van de wereld. Daarom doen ze een beroep op een externe specialist om hen bij het transport te ondersteunen. De Jan van Dam Group, bestaande uit Jan van Dam Machine Transport en Jan van Dam Global Machine Logistics als expediteur, heeft met zijn totaalconcept voor machinetransport door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd bij klanten in de meest uiteenlopende sectoren, zoals de machinebouw, de metaalbewerking, de staalbouw, de industrie, de techniek, maar ook de voedingsindustrie.

De specialist kreeg steeds vaker de vraag of ze naast het transport ook de mechanische installatie van machines en productielijnen erbij konden nemen.

Van fabrikant naar eindklant

De expert in machinelogistiek, met hoofdkantoor in Oudewater, streeft naar langetermijnrelaties, gebaseerd op een kwalitatieve en betrouwbare afhandeling van complete projecten. Hij is een toegewijde partner voor zowel de opdrachtgevers als hun eindklanten. Een enthousiast en dynamisch team van chauffeurs en monteurs én de meest vooruitstrevende wagens en technieken voor het transporteren, laden en lossen zijn daarbij heel belangrijke troeven. Het materieel omvat trailers en opleggers, trekkers en bakwagens, autolaadkranen, compactkranen, heftruck en hoogwerkers, hijsportalen, intern transportmateriaal en montagebussen. 

“Onze opdracht start zodra een machine klaarstaat om geleverd te worden, al zijn we graag wat vroeger bij een project betrokken om een goede voorbereiding te kunnen maken en zo problemen te vermijden”, vertelt sales manager Kasper Kraan. “We verpakken de machine, zodat ze tijdens het transport niet beschadigd geraakt. Vooral bij export naar verre en overzeese bestemmingen zijn een stevige verpakking en een bijkomende bescherming met folie en wrapping onontbeerlijk. Daarna wordt de machine geladen op onze vrachtwagens of in een of meerdere containers voor transport over de weg, zeevracht of luchttransport. Uiteindelijk wordt ze voor de deur van de eindklant geleverd.”

De Jan van Dam Group heeft een stevige reputatie als het gaat om machinetransport naar alle hoeken van de wereld.

Mag het ook een beetje meer zijn?

De Jan van Dam Group gaat echter verder om zijn opdrachtgevers te dienen. Bij een industriële verhuizing meet een monteur de volledige installatie op, demonteert de machine en verhuist die. Op de nieuwe locatie wordt de machine door dezelfde monteur opnieuw gemonteerd en uitgelijnd. De klant hoeft zich dan enkel nog met de software voor de sturing bezig te houden, vooraleer hij weer aan de slag kan. Ze zijn bijvoorbeeld ook gespecialiseerd in de volledige afhandeling van containerzendingen: strippen of stuffen, uitpakken of verpakken van goederen, inclusief het transport van alle mogelijke containers. Ze regelen zelfs alle douane- en fiscale formaliteiten en beschikken over verschillende ruimtes voor (tijdelijke) opslag in Oudewater, in het Rotterdamse havengebied en in Bergen op Zoom.

“Een opdracht stopt in de meeste gevallen niet met een levering aan huis. In samenspraak met de opdrachtgever en de eindklant rollen we de machine ter plaatse af en zetten die ook op haar plaats. Onze specialisten bekijken daarbij hoe de machine zo efficiënt en veilig mogelijk doorheen de productie naar haar locatie op de werkvloer getransporteerd kan worden”, gaat Kasper Kraan verder. “We krijgen ook steeds vaker de vraag of we de mechanische installatie van machines of productielijnen erbij kunnen nemen. Daarom beschikken we over monteurs die samen met een team van de fabrikant of zelfs alleen de mechanische installatie op zich kunnen nemen. Daarnaast stellen we vast dat steeds meer bedrijven de stap naar automatisering zetten. Daarom monteren we nu ook robots en andere automatiseringssystemen aan machines. We willen onze opdrachtgevers echt volledig ontzorgen: van a tot z.”    

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details