NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Veelzijdig bruikbaar: de nieuwe joystickschakelaars van de serie NK / RK

Veelzijdig bruikbaar: de nieuwe joystickschakelaars van de serie NK / RK

De Schmersal Groep heeft een nieuwe serie robuuste en hygiënische joystickschakelaars ontwikkeld, die in het voorjaar van 2017 op de markt gebracht werden. De schakelaars worden gekenmerkt door een aanrakingsvrij werkend schakelsysteem.

De innovatieve RK / NK-joystickschakelaars blinken niet in het minst uit door hun uiterst eenvoudige montage met bevestiging via een centrale moer. De elektrische aansluiting gebeurt met een conventionele M12-stekkerverbinding, die een eenvoudige en foutloze installatie garandeert.  
Deze nieuwe ontwikkeling is veelzijdig bruikbaar: de RK-joystickschakelaars zijn optimaal geschikt voor outdoor toepassingen en in moeilijke omgevingsomstandigheden, zoals voor werkplatforms, bedrijfsvoertuigen en vliegtuigslepers alsook en ook voor installaties in de procestechnologie. Omwille van Door hun hygiënisch design zijn de NK-joystickschakelaars dan weer uitermate geschikt voor de levensmiddelenindustrie. Bij deze variant wordt blauw afdichtingsmateriaal gebruikt. Dit biedt het voordeel dat de schakelaars in geval van een defect met behulp van optische systemen zeer gemakkelijk als vreemd voorwerp kunnen geïdentificeerd worden.

De RK / NK-joystickschakelaars zijn bovendien uiterst bestendig en weigeren zelfs geen dienst als zij aan extreme koude (tot -40° C) of hitte (tot +80° C) worden blootgesteld. Zij hebben een beschermingsgraad IP96K (frontplaat) of IP67 (contactruimte). Hierdoor kunnen zij ook met krachtige waterstralen of een hoogdrukreiniger worden gereinigd.

Hoge beschikbaarheid van de installaties dankzij het intelligente afdichtingsconcept

Omwille van het unieke afdichtingssysteem van de serie NK/ RK met maximum drie barrires wordt het binnendringen van vloeistoffen verhinderd. Zelfs als de dichtingsbalg beschadigd is. Dat draagt bij aan een verhoogde beschikbaarheid van de installaties, omdat er genoeg tijd overblijft om de balg te vervangen zonder dat de schakelaar of de machine schade oploopt.

Met behulp van de joystickschakelaars kan het werktuig van een machine in maximum vier richtingen verplaatst worden: rechts, links, voorwaarts en achterwaarts. Bij de joystick met tastfunctie wordt de terugkeer naar het uitgangspunt bediend via veerkracht, bij de versie met houdfunctie moet hiervoor bijkomend een bedienelement worden bediend.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details