NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Van Vader op Zoon: De Toekomst van Industrial Auctions met Jeroen van Kollenburg

Van Vader op Zoon: De Toekomst van Industrial Auctions met Jeroen van Kollenburg

Ondanks dat hun core-business zich voornamelijk online afspeelt, introduceert zich toch een nieuw gezicht aan het roer van online veilingbedrijf Industrial Auctions. De geleidelijke overname van vader op zoon is al enige tijd gaande, maar afgelopen jaarwisseling werd de daad bij het woord gevoegd. Ad van Kollenburg overhandigde met gepassioneerde trots zijn veilinghamer aan zijn zoon Jeroen van Kollenburg. Een jongere generatie brengt vaak ook frisse wind met zich mee en wij zijn dan ook benieuwd naar zijn bijpassende toekomstvisie. Op de koffie dus bij Jeroens’ Industrial Auctions.

Zo vader, zo zoon

Inmiddels is Industrial Auctions een bekende speler in de voedings- en drankenindustrie. “Dat wij een dienst aanbieden waar de markt verlegen om zit, blijkt wel uit onze groei”, stelt Jeroen. Daarmee doelt hij niet alleen op het aantal vierkante meters van hun bedrijfshallen of groeiend team, maar juist op de gigantische toename van aanbod in veilingen. Al is ook hier het succes zeker niet aan komen waaien. Met hun inmiddels genoten naamsbekendheid, nemen ze hun succes dan ook niet voor lief. Een wijze les die Ad zo ook Jeroen geleerd heeft. “Nuchter blijven en uitgaan van onze eigen kracht. Juist die manier van denken en werken heeft ons gebracht waar we nu zijn” aldus van Kollenburg.

Never change a winning team

Uiteraard hoopt Jeroen wel zijn eigen twist te kunnen gaan geven aan de toekomstplannen van Industrial Auctions. “Waar ik van Ad nog veel hoop te kunnen leren, heb ik zelf gelukkig ook genoeg ter tafel te brengen.” Jeroen vervulde voorheen langdurig de rol van projectleider binnen het bedrijf. In deze functie heeft hij een diepgaande kennis opgedaan en weet hij uit eigen ervaring bijvoorbeeld de werklast nauwkeurig in te schatten per project. Bekend met de hoge werkdruk en het snelle ritme van de online veilingen, geeft hem naar eigen zeggen een voordeel.

Bewonderingswaardig is zijn enthousiasme om het succes van Industrial Auctions voort te zetten, waar zijn nieuwe functie toch eveneens gepaard gaat met een ongekende verantwoordelijkheid. Iets wat hij naar eigen zeggen niet onderschat, maar zo stelt hij wel dat het bedrijf staat ‘als een huis’. “Achter de naam Industrial Auctions schuilt een team van gedreven mensen die stuk voor stuk onmisbaar zijn. Ik voel mij gesterkt om te weten dat ik met dit loyale team verder mag werken en dat geeft een gevoel van rust. Ongewijzigd blijven de korte communicatielijnen en platte organisatiestructuur die bijdragen aan een gemotiveerde inzet en de goede sfeer. Een nieuw gezicht, staat natuurlijk niet gelijk aan alles anders willen doen.”

“We blijven bij wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan.”

Service als understatement

Jeroen is optimistisch over de toekomst van Industrial Auctions. De voedings- en drankenindustrie zal altijd bestaan wat resulteert in een voortdurende vraag naar machines. “En juist in deze niche markt excelleren wij dusdanig dat we tot op heden nog niet worden geëvenaard.” Met een bestaansrecht van bijna 15 jaar brengen zij verkoper en koper bij elkaar in de voedings- en drankenindustrie. “Al houdt het daar niet op voor ons. Wij gaan niet één stap verder, maar staan echt voor onze klanten klaar. Onze voornaamste focus op service wordt publiekelijk geprezen en staat daarmee inherent aan ons succes.”  Naast uitstekende service staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij het bedrijf. Ze geven machines een tweede leven door ze te veilen, en zijn trots om zo bij te dragen aan een meer duurzame samenleving.

Toekomstvisie

In de komende jaren kijkt Jeroen ernaar uit om succesvolle projecten te leiden en de activiteiten uit te breiden naar nieuwe landen binnen Europa. Zijn voornaamste focus blijft gericht op het waarborgen van de goede gezondheid van Industrial Auctions. Jeroen licht toe: “We blijven bij wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. Een gedreven bedrijf met dito medewerkers, waar we nimmer inleveren op kwaliteit en service.” 

Mocht je meer willen weten over het bedrijf en hun online veilingen bezoek de website www.Industrial-Auctions.com of kom langs op kantoor in Eindhoven, waar de koffie altijd klaar staat.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details