NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Uw machines hygiënisch en efficiënt aandrijven
Rvs servomotor met geïntegreerde elektronica én planetaire kast uit de Groschopp Silver Line serie. De ronde behuizing is vervaardigd van het corrosiebestendige rvs 316 en bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen.

Uw machines hygiënisch en efficiënt aandrijven

De aandrijving is het hart van elke machine en cruciaal dus om ze efficiënt te laten werken. Er komt al heel wat bij kijken om de juiste keuzes te maken in functie van de toepassing, maar voor voedingsbedrijven is de oplossing van dat vraagstuk nog net ietsje complexer. Hygiëne moet immers de prioriteit zijn. Gelukkig kan Groschopp voor vrijwel elke behoefte een passende aandrijfoplossing voorstellen die tegemoetkomt aan zelfs de strengste hygiëne-eisen. 

Voedselveiligheid is een no brainer. Componenten, machines en zelfs hele productielijnen moeten technisch perfect afgewerkt zijn om het risico op contaminatie tot nul te herleiden. Rvs is daarom het materiaal bij uitstek, ook voor aandrijfoplossingen. “Omdat het goed bestand is tegen de agressieve reinigingsmiddelen die de voedingsindustrie gebruikt”, opent Cock den Uijl, directeur van Groschopp BV. “Maar rvs is zeker niet de enige oplossing in omgevingen met hoge hygiëne-eisen”, verzekert den Uijl. “In veel gevallen volstaat een oppervlaktebehandeling van het materiaal, zoals de SILA-COAT® bescherming.” Dit is een zuurbestendige laag die door middel van een elektrolytisch dompelproces aangebracht is op de buitenzijde van de motorreductoren. “De coating biedt bescherming tegen reinigingsmiddelen met een pH waarde tussen 2 en 14. Bovendien geleidt ze goed warmte waardoor aandrijvingen compacter zijn uit te voeren dan met rvs.”

Groschopp AC motoren voorzien van SILA-COAT®.

Hygiënisch ontwerp

“Groschopp AG is een van origine Duitse aandrijfspecialist en legt zich al jaren toe op de ontwikkeling en fabricage van innovatieve aandrijftechniek, inclusief rvs (servo)motoren en reductoren”, vervolgt Rob den Uijl, directeur van Groschopp BV. Het bedrijf gaat daarbij overigens verder dan de juiste materiaalkeuze alleen. “Groschopp is sinds 2015 aangesloten bij EHEDG, de European Hygienic Engineering and Design Group. We kijken dus ook naar hoe we onze componenten zodanig kunnen ontwerpen dat een goede hygiëne gegarandeerd is voor onze klanten. Een gladde buitenmantel laat bijvoorbeeld bacteriën en vuil geen kans om zich te hechten en te groeien. Maar ook de rvs servomotor met geïntegreerde controller en planetaire vertragingskast speelt in op deze hygiëne-eis. Zo wordt voorkomen dat aan een rvs motor een relatief dure rvs reductor moet worden aangesloten. Als de rvs buitenmantel van een reductor wegvalt, levert dat een aanzienlijke besparing op.”

“Groschopp nodigt u uit gebruik te maken van de enorme ervaring, kennis en kunde op het gebied van de (complexe) aandrijftechniek om tot een ‘schone’ en best passende oplossing te komen van uw aandrijfvraagstuk, in technisch en financieel opzicht”, besluiten Rob en Cock Den Uijl.

Slim meedenken

Hiermee snijden we feilloos één van de troeven aan van Groschopp die klanten het meeste appreciëren: kunnen meedenken over de best passende oplossing. Den Uijl: “Wie zien dat bij machinebouwers de behoefte aan inhoudelijke ondersteuning groeit om de juiste aandrijfelementen te selecteren. Met onze jarenlange ervaring en kennis nemen we die rol graag op ons.” Via een inventieve configurator op de website leidt Groschopp machinebouwers aan de hand van de relevante parameters (koppel, toerental, vermogen, bouwvorm …)  al tot een eerste selectie. Maar ze kunnen uiteraard bij Groschopp Nederland ook terecht voor alle mogelijke advies. “Via de nieuwe dienst ‘Consultive’ wordt echt ingezet om een antwoord te geven op kennisvragen die de klant heeft. Vaak wanneer ruimte­gebrek of andere omstandigheden vragen om ‘out of the box’ denken. We denken in een vroeg stadium van het ontwerptraject al mee met de klant.”

Aanpassingen op maat van de klant

Groschopp Nederland gaat echter verder dan alleen adviseren over de juiste combinatie en deze vervolgens leveren. In een eigen kleine, maar optimaal ingerichte werkplaats staan verschillende bewerkingsmachines waarmee kleine aanpassingen direct in eigen huis zijn te maken. Op deze manier zijn standaard-producten toch nog volledig op klantenwens aan te passen. “Groschopp nodigt u uit gebruik te maken van de enorme ervaring, kennis en kunde op het gebied van de (complexe) aandrijftechniek om tot een ‘schone’ en best passende  oplossing te komen van uw aandrijfvraagstuk, in technisch en financieel opzicht”, besluiten Rob en Cock Den Uijl.    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details