NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Uitbreiding Economy PII serie tandwielkasten met ingaande as

Uitbreiding Economy PII serie tandwielkasten met ingaande as

In welke situaties is een ingaande as op een tandwielkast een voordeel? Apex Dynamics heeft haar PII serie tandwielkasten uitgebreid met een ingaande as en bespreekt in dit artikel in welke situatie dit een voordeel is. Ook bespreken we natuurlijk de typen tandwielkasten die leverbaar zijn met uitgaande flens.

PII serie met ingaande as

Apex Dynamics heeft de gehele economy PII serie uitgebreid met een ingaande as in plaats van een motorflens met holle as. Het betreft de typen:

 • PEII (ronde B14 uitgaande flens met draadgaten.)
 • PGII (ronde B14 uitgaande flens met draadgaten.)
 • PAII (vierkante B5 uitgaande flens met boutgaten.)
 • PSII (vierkante B5 uitgaande flens met draadgaten.)
 • PN (B5 uitgaande flens met NEMA maatvoering.)
 • PD (Uitgaande flens ISO9409)

De ingaande as heeft een diameter van 8 tot 14 mm en is leverbaar voor elke bouwgrootte en elke overbrengverhouding. In de nieuwste catalogus van de PIIS-serie staan alle specificaties genoemd.

Wanneer is de ingaande as een voordeel?

De volgende vraag is natuurlijk: waar pas je de economy tandwielkast met ingaande as toe? Als voorbeeld bespreken we een aantal gebieden waar deze tandwielkast een voordeel is:

 1. Beperkte ruimte voor montage
 2. Handwiel aan één zijde, uitgaande as andere zijde
 3. Schakelbare tandwielkast volgens SMESH principe

Beperkte ruimte voor montage

Is er weinig ruimte om de motor aan de tandwielkast te monteren? In dat geval kan de PIIS-serie een goede keuze zijn. Je kan de motor namelijk parallel aan de tandwielkast monteren en deze aan elkaar koppelen met een tandriem. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt in een AGV, waar een parallelle opstelling gewenst is omdat er geen ruimte is om ze achter elkaar te plaatsen.

Handwiel aan één zijde, uitgaande as andere zijde

De PIIS-serie is een goede keuze als je aan één zijde een handwiel wilt monteren en aan de andere zijde een uitgaande as moet hebben. Het maakt in dit geval niet uit of je wilt versnellen of vertragen, Een toepassing is om met een relatief grove handverstelling een zeer precieze rotatie-positie te kunnen maken. Bij ratio 50 draait de uitgaande zijde slechts 1 graad als je ingaand 50 graden draait. Als voorbeeld kan deze tandwielkast een stuur van een voertuig koppelen aan de wielen, zodat de besturing lichter en veel nauwkeuriger is.

Schakelbare tandwielkast volgens SMESH principe

Als je graag in één opstelling uit twee verschillende toerentallen wilt kunnen kiezen kan je een schakelbare tandwielkast maken volgens het SMESH principe. Hiervoor is deze variant uit de PIIS-serie een goede optie.

Tandwielkast selecteren Als je liever kiest voor een high-end oplossing voor jouw toepassing; de schuinvertande en zeer spelingsarme AD, AH en GL series leveren we ook met een ingaande as. Apex Dynamics helpt je graag met de selectie van de juiste tandwielkast voor jouw applicatie.

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details