NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Trends in de voedings- en drankenindustrie: in gesprek met Industrial Auctions
Industrial Auctions biedt hoogwaardige , gebruikte machines aan die producenten kunnen inzetten om hun productieproces verder te automatiseren.

Trends in de voedings- en drankenindustrie: in gesprek met Industrial Auctions

In de altijd veranderende wereld van de voedings- en drankenindustrie veranderen trends voortdurend, waardoor prioriteiten verschuiven en nieuwe technologieën worden geïntroduceerd. Maar hoe kunnen de producenten binnen deze industrie snel en effectief inspelen op deze trends? We gaan in gesprek met Lina van Loon, marketingmedewerkster bij Industrial Auctions. Industrial Auctions is het veilingplatform gespecialiseerd in het online veilen van gebruikte voedings- en drankenmachines. We bespreken de voornaamste trends en ontdekken hoe dit bedrijf producenten van dienst kan zijn binnen deze snel veranderende markt vol nieuwe ontwikkelingen.

Hoewel automatisering niet meer weg te denken is in de voedings- en drankenindustrie, blijft het een voortdurende trend die steeds verder evolueert. Steeds meer fabrieken vertrouwen op geavanceerde machines en robots om taken uit te voeren die voorheen handmatig werden gedaan. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie en productiviteit, maar gaat ook verspilling tegen en waarborgt de kwaliteit van producten. Bovendien draagt dit bij aan een veiligere werkomgeving wat zorgt voor een beter sectorimago. Wat momenteel alleen maar meer van belang is, gezien de huidige uitdagingen op het gebied van arbeidskrachten waarbij producenten moeten concurreren om gekwalificeerd personeel aan te trekken én te behouden. Industrial Auctions speelt hierop in door hoogwaardige, gebruikte machines aan te bieden die producenten kunnen inzetten om hun productieproces verder te automatiseren.

Industrial Auctions is het veilingplatform gespecialiseerd in het online veilen van gebruikte voedings- en drankenmachines.

Veranderende behoefte

Een opvallende verschuiving in de behoeften van consumenten tekent zich af binnen de voedings- en drankenindustrie. “We zien een groeiende vraag naar plantaardige opties, duurzame verpakkingen en een toename van gemaksproducten, maar ook een toenemend bewustzijn op zowel onze gezondheid, dierenwelzijn en de impact van voedselproductie op het milieu.” Als reactie hierop richten fabrikanten zich op het verminderen van hun ecologische voetafdruk door onder andere duurzamer te verpakken en voedselverspilling tegen te gaan. Al stelt Van Loon ook dat het gebruik van nieuwe machines niet altijd noodzakelijk is. “Een plantaardige hamburger kan bijvoorbeeld met dezelfde vormmachine worden geproduceerd als een hamburger van vlees. E bestaande verpakkingsmachines kunnen ook geschikt zijn voor milieuvriendelijkere alternatieven.” 

Door gebruikte machines aan te schaffen dragen fabrikanten bij aan een

Stijgende kosten

Alles wordt duurder, zo ook voor producenten in de voedings- en drankenindustrie. “Om nog winstgevend te zijn dienen kostenstijgingen gecompenseerd te worden, tweedehandsmachines bieden hierin een betaalbare oplossing. Ze zijn aanzienlijk goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe, waardoor producenten winstmarges kunnen handhaven, zelfs bij toenemende inflaties. Door gebruikte machines aan te schaffen dragen fabrikanten bij aan een circulaire economie en verminderen ze de noodzaak van nieuwe grondstoffen”, stelt Van Loon. Al met al een industrie die altijd aan verschillende trends onderhevig is wat uitdagingen met zich meebrengt. Ondanks deze uitdagingen blijft Industrial Auctions positief, waar benadrukt wordt hoe het bedrijf producenten hulp kan bieden bij deze uitdagingen. De trends worden nauwlettend gevolgd en onder de aandacht gebracht. Producerende concurrenten nemen al actie, dus achterblijven is geen optie.    

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details