NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Tien innovatieve oplossingen voor een veilige en productieve werkomgeving

Tien innovatieve oplossingen voor een veilige en productieve werkomgeving

Wie in de voedingsverwerkende sector investeert in veiligheidsopties voor een heftruck, beschermt niet alleen de bestuurder, maar ook andere medewerkers en goederen die zich in de buurt van het voertuig bevinden. Door gebruik te maken van geavanceerde veiligheidsfuncties zoals camera- en verlichtingssystemen, verkleint u het risico op ongevallen en verontreiniging. Hierdoor blijven de kwaliteit en veiligheid van voedingsproducten gegarandeerd.

Met de geavanceerde veiligheidsoplossingen van Linde gaat u voor de winnende combinatie van veiligheid en prestaties. De missie van Linde is duidelijk: de kans op schade aan mensen en materialen zo klein mogelijk maken via intelligente hulpsystemen en innovatieve verlichtingsoplossingen. Benieuwd naar welke veiligheidsdeals het bedrijf momenteel aanbiedt?

1. Linde Safety Pilot (Select / Active)
Met de Linde Safety Pilot (LSP) – beschikbaar in de versies Select en Active – voorkomt u kantelongevallen. Waar beide waarschuwen voor kritieke rijomstandigheden, grijpt de Active-versie ook automatisch in bij het rijden en heffen van de truck.

2. Linde Front & Rear Assist Camera
Dit camerasysteem maakt gebruik van artificiële intelligentie om voetgangers automatisch te detecteren. De camera registreert voetgangers voor en achter de heftruck en waarschuwt de bestuurder tijdig wanneer een aanrijding dreigt.

3. Linde Safety Guard
De Linde Safety Guard creëert beschermingszones rondom heftrucks, voetgangers en delen van uw infrastructuur, zoals poorten. Het innovatieve assistentiesysteem herkent mensen wanneer deze de gevarenzone betreden en waarschuwt de bestuurder en omstaanders voor mogelijke aanrijdingen.

4. Linde Speed Assist
De Linde Speed Assist zorgt voor een automatische snelheidsbegrenzing van uw heftrucks, gebaseerd op specifieke werkzones. Concreet kunt u voor verschillende zones afzonderlijke maximale snelheden instellen, zowel binnen als buiten. Zo bent u er zeker van dat chauffeurs een veilige snelheid respecteren, wat de kans op ongevallen en schade gevoelig vermindert.

5. Linde Motion Detection
Een van de meest risicovolle situaties waarbij heftrucks en voetgangers betrokken zijn, is het laden en lossen en het oppikken en neerzetten van ladingen. De bestuurder concentreert zich volledig op de lading en merkt geen voetgangers of andere heftrucks achter hem op. Linde Motion Detection voorkomt botsingen met voetgangers of heftrucks, omdat het assistentiesysteem bewegingen achter de stilstaande heftruck detecteert. Het hulpsysteem voorkomt dat de (stilstaande) heftruck kan vertrekken als het bewegingen detecteert. De bestuurder ziet een waarschuwing op het display, terwijl een geluidssignaal de voetganger alarmeert. Om na de waarschuwing verder te kunnen rijden, moet de chauffeur het gaspedaal opnieuw in de startpositie zetten.

6. Linde Reverse Assist Radar
De Linde Reverse Assist Camera is een op AI-gebaseerd camerasysteem voor automatische persoonsdetectie. De kunstmatige intelligentie van de camera detecteert voetgangers in de buurt van de truck en is extra alert op mensen in werk- en beschermende kleding. Het systeem onderscheidt in real-time mensen van andere obstakels en waarschuwt de bestuurder via verschillende waarschuwingsniveaus voor een mogelijke aanrijding. U kunt deze waarschuwingsfunctie combineren met snelheidsreductie, zodat de heftruck automatisch afremt in de buurt van mensen.

7. Linde Warning Lines
Het Warning Lines-systeem van Linde beschermt voetgangers tegen potentiële gevaren, door duidelijk zichtbare heldere lijnen op de vloer van de werkruimte te projecteren. Deze waarschuwingslijnen kunnen links, rechts en zelfs aan de achterkant van de heftruck worden geprojecteerd, om aan te geven waar het gevaarlijke gebied zich bevindt.

8. Linde TruckSpot
Het optische waarschuwingssysteem Linde TruckSpot projecteert een duidelijk zichtbare driehoek op de grond en waarschuwt zo voetgangers in een vroeg stadium voor een naderende heftruck.

9. Linde VertiLight
Met Linde VertiLight investeert u in een innovatieve verlichtingsoplossing voor heftrucks die – in de vorm van een halve maan – magazijnrekken gelijkmatig verlicht. Dit verhoogt de zichtbaarheid en veiligheid tijdens het werken, vooral in donkere of slecht verlichte omgevingen. Door de bredere lichtspreiding kunnen bestuurders efficiënter en nauwkeuriger werken, wat de productiviteit bevordert.

10. Linde LED Stripes
De Linde LED Stripes zorgen voor een heldere verlichting van het werkgebied en maken de heftruck ook goed zichtbaar. Op deze manier zorgen ze zowel voor beter zicht als voor meer veiligheid.

Geniet aantrekkelijke kortingen tot 25 juni 2024

Hebt u interesse om te investeren in deze veiligheidsopties? Dan heeft Linde-verdeler Motrac extra goed nieuws voor u, want tot 25 juni 2024 zijn enkele veiligheidsoplossingen tijdelijk beschikbaar aan lagere prijzen. Lees meer

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details