NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Succesvolle introductie in de wereld van het nieuwe maken

Succesvolle introductie in de wereld van het nieuwe maken

Op woensdag 21 en donderdag 22 september 2022 bezochten 1832 professionals uit de ontwerp-, maakindustrie en machinebouw & 189 studenten creatief-technisch onderwijs de eerste editie van Design to Manufacturing (D2M). De netwerk- & demobeurs ontsprong uit de vorige editie van Prototyping-MNE, die in 2020 voor de eerste maal de beurzen Prototyping Xpo & Machineering Network Event samen bracht. Industrieel ontwerpen en productie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in de wereld van het nieuwe maken. Dit werd op D2M weerspiegeld met een divers aanbod aan exposanten én Expert Classes, onder 1 dak, uit alle dimensies van het maak- en ontwerpspectrum. Exposanten, bezoekers en de organisatie zijn alvast overtuigd, ondanks de actuele disrupties die de bezoekers én standhouders moeten counteren, smaakt dit nieuwe format naar meer. 

CONNECTING THE DOTS 

100 exposanten uit de BeNeLux -ingedeeld in 10 technologieroutes- ontvingen er directieleden, beslissingsnemers & industriële teams (uit zowel design, engineering, productie, prototyping, maintenance, planning, testing, assemblage, onderzoek als ontwikkeling) om hen wegwijs te maken doorheen het industriële ontwerpen en maken van morgen. De nieuwste innovaties, oplossingen, materialen en machines hadden een plaats op de beursvloer, die voor de bezoeker trouwens ook heel wat additionele content ter beschikking had. Dit in samenwerking met belangrijke stakeholders zoals Howest Industrial Design Center, Agoria, Metal-Alliance.be & Flam3D. In de centrale learnhub kon er volop kennis- en inspiratie opgedaan worden. Zowaar 8 neutrale Expert Classes (Design, manufacturing/industry 4.0) vonden er plaats, alsook werden er 2 uiterst relevante debatten gehost. Op woensdagavond vond het Captains of Industry debate plaats, gevolgd door het Manufacturing 4.0 “Closing the loop” debate op donderdag. Alle sessies & debatten kunnen trouwens nog steeds herbekeken worden via D2M Digital. Hiernaast bleken ook het Café3D by Flam3D en de Innovation Expostion by Howest van duidelijke meerwaarde voor de bezoeker in de ontdekkingstocht naar het maken van morgen.

BEZOEKERSPROFIEL REPRESENTATIEF VOOR EXPOSANTEN EN ORGANISATIE

Top 10 sectoren (in volgorde van belang)
Transformation, production, assembly and constructions in metal
Product design, (co-)creation, engineering and prototyping
Machine building and hightec systems & mechatronics
Transformation, production, assembly and constructions in plastics and composites
Engineering- & automation services/integrators
Aeronautics & automotive
Mould making & design
Production & distribution of Machines, High-tech systems & Materials
Additive manufacturing (Metal, PVC, Composite)
Agro-industry / Agriculture / Mining

DE TOEKOMST

Het team van Industrialfairs zal samen met de stakeholders Howest Industrial Design Center, Agoria, de contentpartners XR Valley, Flam3D, Sirris, KU Leuven & de ‘thinktank’ van exposanten de lijnen uittekenen voor de opvolging van deze eerste Design to Manufacturing (D2M). Er wordt alvast opnieuw geschoven naar de oorspronkelijke en meer optimale voorjaarsprogrammering die Machineering Network Event vroeger kende. Een 2de editie kan dus verwacht worden in Februari 2024.


De 7de editie van ABISS (6/10/22) vond intussen ook reeds plaats en eerstvolgend staan Indumation Network Event (2/3/23) & MACHINEERING 2023 op de planning. Die laatste is de grotere beurs voor alles omtrent maaktechnologie en machinebouw te Brussels Expo en zal doorgaan van woensdag 29 maart t.e.m. vrijdag 31 maart 2023 in paleis 8. Het proces van ontwerpen tot maken heeft eveneens zijn plaats op de MACHINEERING beursvloer, weliswaar met een groter stand- en demogehalte (zo’n 12.000m² beursoppervlakte). Alle info kunt u vinden op www.machineering.eu

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details