NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Sterk in rvs
Een grote meerwaarde voor onze klanten is de AWH onlineshop met ruim 22.000 producten in het portfolio.

Sterk in rvs

Armaturenwerk Hötensleben GmbH (AWH) vervaardigt al tientallen jaren hoogwaardige rvs onderdelen voor de voedings-, cosmetica-, chemische en farmaceutische industrie. Sinds 2022 wordt de West-Europese markt ook vanuit België voorzien van rvs onderdelen. We spraken met marketingmanager Mandy Bode over de nieuwe producten en markten. 

AWH is de partner bij uitstek voor machinefabrikanten, eindgebruikers en distributeurs, als het gaat om hoogwaardige rvs onderdelen voor de procesindustrie. Het bedrijf verwezenlijkte in 2022 een omzet van 98 miljoen euro, terwijl het personeelsbestand toenam tot 444. Het logistiek- en magazijncentrum in Hötensleben, ten westen van Maagdenburg, en een verzamel- en verzendmagazijn voor kleine onderdelen en buizen in Wenen zorgen voor korte levertijden. Het bedrijf beschikt over alle voordelen van de modernste productietechnologieën, kerncompetenties op het gebied van reinigingstechniek, kleptechniek, productterugwinningstechnologie, mengtechnologie en een kwaliteitsmanagementsysteem conform ISO 9001:2015, ATEX en PED. Sinds 2022 is Walter Van Baelen verantwoordelijk voor de klantenondersteuning in de Belgische regio voor hoogwaardige rvs onderdelen. Inmiddels hebben bekende AWH productmerken zich verspreid over de Belgische industrie. “Het grootste deel van onze activiteiten wordt uitgevoerd in de voedingssector (70%), gevolgd door de farmaceutische sector (20%). Cosmetica en chemicaliën vormen de rest”, legt Bode uit. Standaardproducten worden aangevuld met op maat gemaakte onderdelen, die in nauwe samenwerking met klanten worden gepland en geïmplementeerd. Uitgebreid technisch advies en dienstverlening vormen de ruggengraat voor langdurige klantrelaties – AWH ziet zichzelf als adviseur en dienstverlener, altijd strevend naar de hoogste mate van toegevoegde waarde voor klanten en partners.

Aangezien het assortiment van AWH Cleaning Technology blijft groeien, zijn we verheugd om het TANKO®- RF assortiment te introduceren.

Investeringen

De wortels van het bedrijf gaan terug tot het jaar 1859 en de groei van het bedrijf blijft aanleiding geven tot aanzienlijke investeringen. “In 2001 werd er een nieuwe buizenopslagfaciliteit gebouwd”, aldus Bode, “in 2004 volgde dan een nieuwe logistieke hal en in 2009 een nieuwe productiehal.    

In 2012 openden we een nieuw elektropolijstbad en in 2013 resulteerde de vierde bouwfase in een nieuwe productielocatie inclusief administratieve voorzieningen. Om aan de heel gunstige bestellingensituatie te kunnen voldoen werden in 2019 nog een productielocatie en een modern kantoorgebouw voltooid. En er is al een terrein van 100.000 m² aangekocht voor toekomstige uitbreiding.”

Nieuwe producten

Het kernassortiment van AWH bestaat uit reinigingsnozzles (straal- en straalreinigers), productterugwinningssystemen, kleptechniek (handmatig en pneumatisch) en mengtechnologie (magnetische mixers). Aangezien het assortiment van AWH Cleaning Technology blijft groeien, zijn we verheugd om het TANKO®- RF assortiment te introduceren. Bij CIP blijft de focus altijd op de procestanks en vaten en hoe we steeds kleinere hoeveelheden kostbare hulpmiddelen kunnen gebruiken om ze te reinigen. Er wordt echter vaak vergeten welke impact dit kan hebben op stroomafwaartse apparatuur. Overdrachtsleidingen (vaak met grote diameter omwille van de overdrachtssnelheid) worden meestal passief gereinigd door CIP-vloeistof uit het vat dat er doorheen stroomt, maar als we efficiëntere technologie in het vat gebruiken, hebben we mogelijk niet genoeg stroming in het leidingwerk om het te reinigen. Dit is waar TANKO®- RF uitblinkt. Door meerdere eenheden over de lengte de leidingen te plaatsen (maar nog steeds met veel lagere stroomsnelheden in vergelijking met het onder water laten lopen van de leiding), introduceert TANKO®- RF mechanische actie in deze reinigingsfase door middel van agressief spoelen met krachtige druppels. “Nu we allemaal op weg zijn naar een duurzamere toekomst, telt alle efficiëntie en AWH Cleaning Technology is er om u te ondersteunen bij het vinden van die efficiëntie in uw volledige CIP-installatie”, verklaart James Simmonds, manager bij AWH Cleaning Technology. De VMove familie is een nieuwe pneumatische aandrijving, verkrijgbaar in drie maten voor AWH vlinderkleppen. Deze wordt standaard geleverd met een positieweergave en een dubbele M12-initiatoraansluiting. De geïntegreerde positieweergave maakt het toevoegen van initiators een gemakkelijke taak: inschroeven, aanzetten en het systeem is klaar voor gebruik. De transparante afdekking van de positieweergave is spatwaterdicht en fungeert als een extra optisch controlepunt voor de positionering van de klep. Er zijn geen extra externe bewegende delen en dus ook geen risico meer op verwondingen voor de machineoperator. De dubbel gelagerde as in de actuator zorgt voor een stabiele werking en een hoog koppel. Een andere innovatie uit de kleptechniek van AWH is de hygiënische veiligheidsklep met pneumatisch hefmechanisme en sensorbesturing. De pneumatische hefinrichting kan als optie worden besteld. Dit apparaat kan worden gebruikt om functietests uit te voeren of om de klep pneumatisch te openen tijdens het spoelproces. Er kan ook een sensor voor functiebewaking worden besteld.  

De VMove familie is een nieuwe pneumatische aandrijving, verkrijgbaar in drie maten voor AWH vlinderkleppen.

Uitbreiding van het wereldwijde netwerk

AWH componenten worden wereldwijd verkocht, conform alle normen en met documentatie in de nodige talen, gebaseerd op nationale en internationale normen. “Na Duitsland is Europa een heel belangrijke markt voor ons”, zegt  Bode. “We hebben vertegenwoordigers in Frankrijk, Italië, Roemenië, Tsjechië, Zuid-Afrika en in Nederland, evenals een opslagfaciliteit in Oostenrijk.” Er staan nieuwe geografische markten op de agenda, maar onze strategie is beheerste groei van binnenuit. Als lid van de NEUMO Ehrenberg Group kunnen we synergieën tussen de groepsleden exploiteren en profiteren van groepsbrede vertegenwoordigingen en distributiestructuren over de hele wereld.”

Customerservice 2.0

Een grote meerwaarde voor onze klanten is de AWH onlineshop met ruim 22.000 producten in het portfolio. Aankopen kunnen via het winkelplatform met slechts enkele muisklikken en vanaf elke locatie worden gedaan. e onlineshop is vooral populair bij bestellingen van kleine onderdelen. Voor grote producten en installatieoplossingen die intensief overleg vereisen, zoals productterugwinningssystemen en mixers, staan onze ontwerpers en applicatietechnici voor u klaar met advies. “Om het proces voor onze kleinere en grotere klanten gemakkelijker te maken, kan de nieuwe onlineshop op twee manieren worden gebruikt: via directe bestellingen op de website of via OCI- en EDI-interfaces.” De onderliggende database kan productinformatie verstrekken via verschillende bestandsformaten. Met deze dienst ondersteunt AWH zijn klanten bij het onderhouden van data in hun eigen systemen. Met zijn intelligent klantaccount houdt de winkel rekening met de aankoopautorisaties van uitvoerende inkopers en hun medewerkers voor volledige kostenbeheersing. De winkel is ook bijzonder handig voor bouwwerven, waar onderdelen snel en direct ter plaatse kunnen worden besteld. De offerte- en bestelhistoriek, opgeslagen winkelwagentjes, artikelvergelijkingen, favorietenlijsten, gebruiksaanwijzingen, STEP-bestanden en snelle bestellingen met behulp van tabellen ronden het nieuwe digitale aanbod voor onze klanten af. “We werken voortdurend aan verdere optimalisaties voor nog meer klantgemak”.    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details