NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Specialist in hygiënische toepassingen viert 50e verjaardag

Specialist in hygiënische toepassingen viert 50e verjaardag

Packo Inox mag vijftig kaarsjes uitblazen en doet dat niet alleen. Een reünie voor gepensioneerde medewerkers en een personeelsfeest tonen hoe belangrijk de mensen in dit succesverhaal geweest zijn. Wat begon als een joint venture voor de productie van rvs onderdelen voor melksystemen in Diksmuide, is op een halve eeuw uitgegroeid tot een specialist in hygiënische toepassingen.

“Door de jaren heen hebben we onze activiteiten uitgebreid en verdeeld over drie pijlers”, vertelt managing director Danny Maenhout. “Een belangrijk segment is de productie van hygiënische componenten voor melkmachines en robots. We zijn ook actief in het beitsen en elektrolytisch polijsten van rvs onderdelen, zowel voor derden als voor onze eigen producten. De meest significante groei hebben we gezien binnen onze centrifugaalpompenafdeling. Deze ontwikkeling leidde ertoe dat we sinds 2015 onderdeel zijn van de Nederlandse multinational Verder.

Rvs als specialiteit

Vorig jaar werd de kaap van de 40 miljoen euro omzet gerond. Het leeuwendeel daarvan is bestemd voor Europese machinebouwers uit de voeding en farmacie. Rvs was altijd de meest logische keuze: door de corrosievastheid beantwoordt dit materiaal het best aan de strenge hygiënische eisen van de voedingsindustrie waar Packo kind aan huis is. De specifieke uitvoering van het materiaal, in geperste of gegoten constructies, maakt systemen in rvs makkelijker reinigbaar. De corrosiebestendigheid is ook een cruciale parameter. “We combineren het beste van twee werelden: de flexibiliteit van een kmo met de schaalgrootte en de commerciële kracht van een multinational”, vult Maenhout aan.

Continu investeren

Bij de terugblik zet Packo graag zijn pioniersrol van de voorbije decennia in de verf. Al 50 jaar beschikt het in Diksmuide over een eigen elektrolytisch polijstinstallatie, één van de grootste van Europa. Dit procédé maakt het oppervlak gladder, en veel corrosiebestendiger dan manueel slijpwerk. Maar Maenhout wil vooral ook vooruitkijken: “De plannen zijn goedgekeurd voor een uitbreiding met 1.700 m². Hiermee willen we onze capaciteit verder uitbreiden en tegelijk onze productieflow hertekenen en optimaliseren. We willen ook meer cobots en AGV’s (autonoom rijdende voertuigen) inzetten en op die manier de automatiseringsgraad verder opkrikken.”

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details