NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
RVS TANDWIELKASTEN MET ATEX CERTIFICAAT VOOR TANIS CONFECTIONERY

RVS TANDWIELKASTEN MET ATEX CERTIFICAAT VOOR TANIS CONFECTIONERY

De voedselindustrie kent de zwaarste veiligheidseisen en deze toepassing bevond zich daarnaast in een explosiegevaarlijke omgeving. Welke tandwielkasten passen hierbij het best? Sommige series tandwielkasten van Apex Dynamics worden standaard in RVS uitgevoerd maar welke eisen zijn er verder? Samen met de engineers van Tanis Confectionery kwam Apex Dynamics tot de beste oplossing.

De engineers van Tanis Confectionery, wereldleider in het leveren van totaaloplossingen voor de snoepindustrie, namen contact op met Apex Dynamics met een zeer bijzonder verzoek: voor een nieuw te ontwikkelen Tanis Moulding line waren een aantal spelingsarme aandrijvingen nodig. Deze productielijn maakt een gummy snoepje van een vloeibare snoepmassa, welke gegoten wordt in een uitsparing in het zetmeel en uiteindelijk afkoelt tot het eindproduct. (bijvoorbeeld het gummi-beertje) Waarom is dit verzoek bijzonder? Omdat er een hele lijst aan zware eisen aan ten grondslag ligt.

HAAKSE KEGELWIEL TANDWIELKAST EN RECHTE PLANETAIRE TANDWIELKAST

Samen met Apex Dynamics werd er gekozen voor haakse kegelwielkasten uit de AT serie met een holle uitgaande as en in overbrengverhoudingen 1:1 en 10:1. Daarnaast werden er een aantal rechte AE planetaire tandwielkasten geselecteerd.

Alle tandwielkasten hebben schuine- of spiraalvormige vertanding en naast een roestvaststalen huis ook een RVS uitgaande (holle) as. De spelingsarme oplossingen van Apex Dynamics “checked all the boxes”. Inmiddels draaien er al vele installaties over de hele wereld naar volle tevredenheid.

Mocht je vragen hebben over de verschillende mogelijkheden in productielijnen voor de snoepindustrie, neem dan contact op met Tanis Confectionery.

Heb je andere vragen met betrekking tot jouw eigen oplossing en de aandrijving daarvan?  Neem dan contact op met Apex Dynamics.

OVER TANIS CONFECTIONERY

Tanis Confectionery is wereldleider in het leveren van totaaloplossingen voor de snoepindustrie. Het bedrijf uit Oosterhout ontwerpt en levert, wereldwijd, op maat gemaakte totaaloplossingen voor de productie van snoep. Van de ingrediënten tot het eindproduct, Tanis Confectionery is uniek in het leveren van alle noodzakelijke apparatuur voor dit proces.

Naast het leveren van de machines aan klanten beschikken ze ook over een zeer specialistisch team met jarenlange ervaring in snoep maken. Dit team van experts wordt ingezet om klanten te assisteren met het produceren van nieuwe recepten of het verbeteren van bestaande recepten. Tanis Confectionery heeft op deze manier al vele tevreden vaste klanten aan zich verbonden en haar grootste afzetmarkt is Amerika.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details