NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Reductor en motor in één
DuoDrive is een revolutionair geïntegreerd reductor/motorconcept van NORD DRIVESYSTEMS in een hygiënisch wash-down ontwerp, waarbij de IE5+ synchroonmotor en de eentraps tandwielreductor in één behuizing zijn ondergebracht.

Reductor en motor in één

NORD heeft deze uiterst efficiënte IE5+ motor nu geïntegreerd met een eentraps tandwielreductor en daarmee de systeemefficiëntie verder geoptimaliseerd. Compacte inbouwruimte, hoge vermogensdichtheid en zeer lage geluidsproductie zijn slechts enkele van de voordelen.

De nieuwe DuoDrive reductor/motorcombinatie kenmerkt zich door een hoge systeemefficiëntie en een consistente versievermindering in combinatie met een glad, ongeventileerd en compact ontwerp. Het elimineren van meerdere slijtdelen resulteert in minder onderhoud. In combinatie met de eenvoudige inbedrijfstelling van de complete oplossing via plug-and-play, resulteert dit in een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO) vergeleken met bestaande aandrijfsystemen. DuoDrive is geschikt voor gebruik in de levensmiddelen- en farmaceutische industrie en in de interne logistiek.

Integratie consequent naar een hoger niveau

DuoDrive is een revolutionair geïntegreerd reductor/motorconcept van NORD DRIVESYSTEMS in een hygiënisch wash-down ontwerp, waarbij de IE5+ synchroonmotor en de eentraps tandwielreductor in één behuizing zijn ondergebracht. Als systeem realiseert het zeer compacte DuoDrive concept een aanzienlijk hogere energie-efficiëntie dan het reeds bewezen LogiDrive concept, waarbij de IE5+ synchroonmotor wordt gecombineerd met de NORDBLOC.1® kegelwielreductor. Met een efficiëntie tot 92% biedt DuoDrive momenteel het hoogste rendement van de op de markt verkrijgbare reductor/motorcombinaties in deze vermogensklasse en realiseert het een zeer hoge systeemefficiëntie in het deellastbereik. Het aandrijfsysteem is daarmee toekomstbestendig en biedt daadwerkelijke kostenreductie. De eerste beschikbare DuoDrive bouwgrootte omvat reductor-toerentalverhoudingen van i = 3,24 tot i = 16,2 en is ontworpen voor koppelbereiken tot 80 Nm en toerentallen tot 1.000 min-1.

Volledige compatibiliteit met marktstandaards

Zoals alle producten uit het NORD programma is ook DuoDrive compatibel met de NORD aandrijfelektronica en kan worden uitgerust met alle gangbare holle as maten (20 tot 40 mm) en flensuitvoeringen (B5 en B14), of met een reactiearm. Voor de motoraansluiting zijn, afhankelijk van de wensen van de klant, Harting HAN connectoren, M12 rondstekkerverbindingen of directe bekabeling beschikbaar. Daarnaast zijn voor Duo Drive verschillende opties beschikbaar, zoals encoder feedback of een houdrem. DuoDrive is eenvoudig te reinigen, corrosiebestendig en wash-down bestendig en daarmee ook ideaal voor gebruik in hygiënegevoelige en ruwe omgevingen. Hij zorgt voor een hogere systeembeschikbaarheid en lagere reinigingskosten door minder reinigingswerkzaamheden.    

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details