NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Puratos kondigt ‘s werelds eerste CO2-neutrale chocoladefabriek aan

Puratos kondigt ‘s werelds eerste CO2-neutrale chocoladefabriek aan

Belcolade, de chocoladedivisie van Puratos, investeert 120 miljoen euro in haar productie in Erembodegem. Met deze investering breidt Puratos haar grootste chocoladefabriek uit. Het is ook belangrijk dat het een “voorbeeld van duurzame chocoladeproductie” wordt, aldus Jean-Philippe Michaux, CFO en hoofd van het Sustainability Steering Committee bij Puratos. 

Puratos heeft meer dan honderd jaar ervaring in de export van ingrediënten zoals boter, room en meel voor bakkerijen. In 1988 besloten ze zich in eigen land te vestigen met een van de nationale producten waar wij Belgen zo trots op zijn: chocolade. In de loop van de jaren is de vraag van de consument naar Belgische – en duurzame – chocolade enorm gestegen. Vooral internationaal neemt de vraag toe: van de Verenigde Staten tot het Midden-Oosten en Azië, overal willen ze Belgische duurzame chocolade. Sommige segmenten, zoals biologische chocolade en chocolade met minder suiker of met een hoger cacaogehalte, doen het opmerkelijk goed in het buitenland.

Investeren op Belgische bodem

“Nu de vraag naar duurzame Belgische chocolade enorm snel toeneemt, als enige Belgische familiale chocoladeproducent voor professionelen hier, was het voor ons een evidente zet om uit te breiden in Erembodegem”, zegt Youri Dumont, directeur van de businessunit bij Puratos. “We willen onze productie van Belcolade de komende vijf jaar bijna verdubbelen, waarbij de klanten zullen profiteren van inspirerende innovatie die sneller dan ooit op de markt wordt gebracht.” De investering van 120 miljoen creëert ook talrijke banen. Het personeel van de fabriek zal naar verwachting met 100 mensen groeien en zo ondersteunt Belcolade de Belgische economie.

Duurzame én eerlijke chocolade

Er is bovendien een reden waarom ze hun chocolade “eerlijke chocolade” noemen. “Cacao Trace” is een programma gericht op het betalen van een hogere prijs aan de cacaoboeren in Ivoorkust, Papoea-Nieuw-Guinea, en Vietnam. Eerder dit jaar kondigde ze de investering van 1 miljard euro aan voor verdere ondersteuning van het programma dat al in acht landen actief is.  Op deze manier steunen ze eerlijk chocolade vanaf het begin van het proces.

De eerste CO2-neutrale chocoladefabriek ter wereld

Niet alleen richten ze zich op duurzaamheid in het buitenland, maar ze vergeten ook niet te innoveren in hun eigen achtertuin. De uitgebreide site in Erembodegem zal ook een “voorbeeld van duurzame chocoladeproductie” worden, aldus Jean-Philippe Michaux, CFO en hoofd van het Sustainability Steering Committee bij Puratos. Belcolade wil de eerste Co2-neutrale chocoladefabriek ter wereld zijn tegen 2025, volledig draaiend op hernieuwbare energie. Ze gebruiken ook regenwater voor 90% van hun waterbehoeften. Door dit soort maatregelen te nemen, maken ze de weg vrij voor duurzame chocolade van hoge kwaliteit, allemaal op Belgische bodem.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details