NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Process piping systems voor de voedingssector: een kwestie van maatwerk
Elk voedingsproduct stelt andere wettelijke en procesmatige eisen aan het leidingsysteem.

Process piping systems voor de voedingssector: een kwestie van maatwerk

In een sector zo heterogeen als de voedingsindustrie, is het echter niet altijd evident om de precieze wettelijke, procesmatige en kwalitatieve eisen van het eigen leidingnet goed in te schatten. De tussenkomst van een gespecialiseerde partner behoedt u voor dure aanpassingen en herstellingen.

Met bijna dertig jaar op de teller is Hyline de clean piping specialist voor België en Frankrijk. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van de industriële niche binnen Eiffage Energie Systems, ontwerpt, realiseert en onderhoudt leidingsystemen voor veeleisende sectoren zoals de farmaceutica, voedingsindustrie en fijnchemie, en hanteert daarbij een strikte maatwerkfilosofie. Ongeacht de schaal van klant of project, worden oplossingen afgestemd op noden, eisen én budget.

Veelzijdige competenties

“De voedingsindustrie in het bijzonder vergt maatwerk”, weet sales engineer Tomas Derycke. “In brouwerijen, zuivelfabrieken of chocoladeateliers gelden heel andere wettelijke en procesmatige eisen. Dat betekent dat er andere materialen, componenten en onderhoudsprocedures nodig zijn. Een geschikt leidingsysteem realiseer je dan ook enkel mits gedegen inzicht in de activiteiten en bijhorende eisen én uitgebreide kennis van de beschikbare componenten. Veelzijdige sales en engineering teams en een nauw overleg met de klant zorgen ervoor dat we die mechanische complexiteit de baas kunnen, terwijl ons process automation team de sturing en functionaliteiten kan optimaliseren. Met deze gepassioneerde equipe die veiligheid, kwaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel draagt en de nodige certificeringen (ISO9001, ISO14001, ISO3834-2 en VCA**) kunnen we de klant zo volledig ontzorgen.”

Door sterk in te zetten op prefabricage wordt er veiliger, efficiënter, kwalitatiever én goedkoper gewerkt.

Innovatie bewaakt kwaliteit en budget

Een uitgekiend ontwerp verzekert dat noden en functionaliteiten mooi op elkaar afgestemd zijn, maar ook in de uitvoering moeten kwaliteit en budget nauwgezet bewaakt worden. Daartoe trekt Hyline de kaart van technologie en innovatie. Derycke: “Zowel op mechanisch als automatisatiegebied werken we standvastig aan innovatieve oplossingen. Het gebruik van 3D-scans en -modellen laat ons bijvoorbeeld toe om sterk in te zetten op prefabricage. Daardoor winnen we tijd en kosten, en kunnen we veiliger, efficiënter en kwalitatiever werken. Dankzij onze jarenlange ervaring met orbitaallassen hebben we onze lasprogramma’s perfect afgestemd op de diverse materialen en zelfs fabrikanten. Met onze lasspecialist voeren we voor indienststelling zelf lasinspecties en endoscopische controles uit. En dankzij het 3D-model en vele prefabwerk kunnen we snel een volledig as-builtdossier afleveren. Daarmee behoudt de klant inzicht en overzicht.”     

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details