NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Pauwels Sauzen doneert 153.600 bokalen pastasaus aan Voedselbanken

Pauwels Sauzen doneert 153.600 bokalen pastasaus aan Voedselbanken

In 2021 doneerde Pauwels Sauzen een totaal van 153.600 bokalen verse pastasaus aan de voedselbanken. Hiermee draagt de sauzenproducent een steentje bij in de voedselbedeling aan zij die dat het meeste nodig hebben. Opvallend: Pauwels zet speciaal productielijnen in om te kunnen schenken: “Onze verschillende bijdrages worden bewust ingepland in onze productieplanning”, klinkt het.

Voedselhulp

Belgische voedingsbedrijven schenken jaarlijks meer dan 10 miljoen maaltijden aan organisaties die voedselhulp voorzien voor wie dat hard nodig heeft. Ook bij Pauwels doneren ze al enkele jaren regelmatig sauzen aan de voedselbanken. Maar toen de coronacrisis in het voorjaar van 2020 toesloeg, bleef ook de bevoorrading van die voedselbanken niet zonder gevolgen. 

De beschikbare voorraad nam er aan een sneltempo af, waardoor Fevia een oproep deed aan Belgische voedingsbedrijven om te blijven schenken. Die oproep kreeg weerklank bij heel wat producenten waaronder ook bij Pauwels Sauzen en dus schroefden ze sindsdien hun donaties een flink stuk op. Meer zelfs: ze planden producties in speciaal om te kunnen doneren. 

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details