NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Partners in betrouwbaarheid
De productiefaciliteit van Evonik produceert in Antwerpen 260.000 ton methionine per jaar

Partners in betrouwbaarheid

De methionine vestiging van Evonik produceert in Antwerpen ongeveer 260.000 ton methionine per jaar. Methionine is een essentieel aminozuur dat onder meer in dierenvoeding wordt gebruikt. Om markeringsproblemen als gevolg van menselijke fouten te verminderen koos Evonik voor een oplossing van Markem-Imaje. “We hebben al minstens vijftien jaar een goede relatie met Markem-Imaje”, zegt Jean Van der Vreken plant engineer bij Evonik. “We hebben contact opgenomen met hen om ons te helpen omdat we het wisten ze konden bouwen wat we nodig hadden.”

Hogere betrouwbaarheid

Evoniks methionine faciliteit in Antwerpen had als doel de betrouwbaarheid van het coderen verhogen door middel van geautomatiseerde data-overdracht. Het koos daarom voor een state-of-the-art Markem-Imaje codeeroplossing met CoLOS-software.

Automatisch printdata genereren

De oplossing van Markem-Imaje is verbonden met de in-house ERP-software van Evonik en maakt het automatisch genereren van printdata naar lijncodeerders mogelijk. Het systeem heeft geleid tot een aanzienlijke vermindering van fouten terwijl iedere zak is voorzien van traceerbare informatie.

Jean Van der Vreken, plant engineer bij Evonik over de meer dan vijftien jaar lange samenwerking: “Markem-Imaje laat mij nooit in de steek. Ik ben blij met de oplossing die zij voorstelden en de service die ze leveren.”

Meer informatie over de implementatie is te bekijken in volgende video:

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details