NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Oppervlakteafwerking zit in het DNA van deze specialist

Oppervlakteafwerking zit in het DNA van deze specialist

Kwaliteit in product en service staat voorop

Als het over de bewerking en veredeling van oppervlakken gaat, komt de naam Rösler Oberflächentechnik GmbH zeker aan bod. De Duitse firma met Benelux-locaties in Oss (Nederland) en Tubeke (België) staat al meer dan tachtig jaar voor hoogste kwaliteit in de productie van machines en systemen voor glijslijptechniek en straaltechniek. Sinds 2018 focust het familiebedrijf via het merk AM Solutions ook versterkt op 3D-printen. Onder het motto ‘Finding a better way …’ is Rösler altijd op zoek naar betere oplossingen.

Als het over de bewerking en veredeling van oppervlakken gaat, komt de naam Rösler Oberflächentechnik GmbH zeker aan bod.

Wereldwijd actief

Duitsland is de thuisbasis van de Rösler Group, want in Untermerzbach en Bad Staffelstein beschikt het familiebedrijf over 95.000 m² aan productie- en ontwikkelingsfaciliteiten. Deze vooraanstaande wereldspeler telt echter meer dan 1.500 medewerkers in een netwerk van vijftien dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Roemenië, Rusland, Brazilië, China en de VS. Verder kunnen ze ook rekenen op honderdvijftig agentschappen met veel ervaring. 

“De kennis van al die mensen is ons grootste kapitaal, en daarom investeren we continu in de opleiding van ons team. Sinds 2016 bundelen we al onze opleidingsactiviteiten in de Rösler Academy”, klinkt het bij Rösler in Tubeke. “Daarnaast zetten we heel hard in op innovatie en kwaliteit, want dit laat ons toe om te scoren op korte termijn, maar vooral verder te groeien op lange termijn.”

De medewerkers worden opgeleid en continu bijgeschoold in de Rösler Academy. De firma heeft ook een ultramodern testcentrum.

Glijslijptechniek, straaltechniek en meer

Of het nu over metaal, kunststof, keramiek of hout gaat, of over bewerkingen als ontbramen, ontvetten, walshuid verwijderen, ontroesten of polijsten, de glijslijpinstallaties van Rösler zijn bijna oneindig toepasbaar en bewijzen al jaren hun nut in de luchtvaart, de automotive, de medische sector, de productie van munten en sieraden, om er maar een paar te noemen. Bij Rösler stelt men: “Een functionele of esthetische oppervlaktebewerking is cruciaal voor elk werkstuk. Met de glijslijptechniek polijst men het oppervlak glad via media en compounds. Als marktleider bieden we een praktisch ongelimiteerd aanbod: van robuuste alleskunners, zoals de rondvibrator, over volautomatische systemen, zoals de sleep- en surf finisher, tot geautomatiseerde gekoppelde systemen.”

Dat assortiment omvat ook straalmachines, die eveneens voor verschillende oppervlaktebewerkingen ingezet kunnen worden: ontbramen, verwijderen van walshuid, ontzanden en ontroesten tot opruwen, matteren, gladmaken en randen afronden, én verdichten of shotpeenen. Vooral voor het bewerken van metalen oppervlakken zijn er maar weinig technische processen die zo veelzijdig toepasbaar zijn als de straaltechniek. Maar de machines van Rösler worden ook gebruikt voor het bewerken van minerale bouwmaterialen, zoals beton en zandsteen, glas, textiel, hout en kunststoffen. 

“Lange levensduur, onderhoudsarm en innovatieve features zijn belangrijke USP’s van onze perslucht-, turbine-, na- en kunststofstraalmachines”, klinkt het bij Rösler. “We hebben de laatste jaren veel aandacht besteed aan de verdere ontwikkeling van de turbines, het hart van deze straalmachines. Dankzij onze gepatenteerde Rösler-turbinetechniek presteren de installaties niet alleen beter, maar worden ook de kosten aanzienlijk gereduceerd.”

In het assortiment vinden we trouwens ook een ruim aanbod centrifuges voor het reinigen van proceswater en industriële vloeistoffen.   

En onder het merk AM Solutions bundelt de Rösler Groep sinds 2018 alle activiteiten op het vlak van 3D-printen: de geautomatiseerde nabewerkingsoplossingen (3D post process technology) en een uitgebreide dienstverleningstak (Manufacturing service partner). Het jongste merk is Rösler Smart Solutions, waardoor ook digitalisering tot het productportfolio behoort.

Vooral voor het bewerken van metalen oppervlakken zijn er maar weinig technische processen die zo veelzijdig toepasbaar zijn als de straaltechniek.

Steeds beter…

Rösler heeft meer dan zestig jaar ervaring in de productie van procesmedia. Het resultaat is een uniek portfolio van ca. 15.000 producten: keramische en kunststofchips, compounds, straalmiddelen, polijst- en droogmedia, enzovoort; en veel klantspecifieke oplossingen. Onder het motto ‘Finding a better way …’ blijven ze investeren in de ontwikkeling van oplossingen die de klant steeds opnieuw betere resultaten opleveren.

“Alle producten worden ontwikkeld door specialisten in de centrale R&D-afdeling in Duitsland, maar bijvoorbeeld ook in het Process Development Center van het Nederlandse filiaal, dat focust op de ontwikkeling van custom-made finishing processen. Alles wordt grondig getest en geoptimaliseerd in de Customer Experience Centers (CEC). Klanten uit alle Benelux-landen en het grensgebied met Duitsland kunnen met al hun vragen terecht in het CEC in Oss. Ze kunnen ook hun oppervlaktebewerkingen aan ons uitbesteden, want we beschikken er over een productieafdeling met glijslijpinstallaties, straalsystemen, centrifuges en machines voor het afwerken van 3D-geprinte onderdelen,” aldus nog Rösler. “Bestellingen kunnen snel vanuit het volledig geautomatiseerde magazijn in Duitsland gebeuren, maar in Oss hebben we ook een eigen magazijn, van waaruit we chips, compounds, droog-, reinigings- en straalmiddelen aan de klanten leveren. Een project stopt echter niet bij de levering, want we staan ook garant voor de inbedrijfstelling van machines, het leveren van reserveonderdelen, het geven van opleidingen en het ondersteunen bij processen. Daarvoor beschikken we over een eigen serviceafdeling en een professioneel team van buitendiensttechnici. Finaal telt voor de klanten de kwaliteit van afwerking en wij willen hen op dat vlak alleen maar de ­perfectie garanderen.”   

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details