Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Solutions

Ontdek de nieuwe look & feel

User Interface
Gebruikersinterface.jpg: Interdisciplinaire engineering – van preplanning tot elektrotechniek, van hydrauliek en pneumatiek tot paneelbouw en schakelkastbouw – alles is nu eenvoudiger en duidelijker.

21 september 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

De intuïtieve gebruikersinterface, gebaseerd op gebruiksconcepten waarmee de meeste gebruikers al vertrouwd zijn, biedt een hoge mate van herkenning en verbetert tegelijkertijd de gebruikerservaring.

Het nieuwe Eplan Platform is nu gereed voor lklaar voor ancering. Deze nieuwe versie omvat een nieuw ontworpen gebruikersinterface, verbeterde workflows en veel extra functies, gecombineerd met aanvullende cloudservices. Het Eplan Platform 2022 valt op door gebruiksgemak en hoge prestaties. Dat komt dankzij de geïntegreerde ribbons, de Backstage View die gebruikers wellicht herkennen van veel andere bestaande softwareoplossingen, en de aanzienlijk verbeterde gebruikersergonomie. De nieuwe, meer intuïtieve gebruikersinterface is gebaseerd op veel gebruikte internationale gebruikersconcepten, wat het makkelijk maakt om met de software aan de slag te gaan.

Workflows in het tijdperk van digitalisering

De ontwikkelaars van Eplan hebben ook duidelijk rekening gehouden met workflows. De software is namelijk zo ontworpen, zodat de samenwerking binnen de industriële waardeketen verbeterd kan worden. Een CAE oplossing zoals het Eplan Platform, vormt namelijk voor veel bedrijven de ruggengraat van hun engineering en productontwikkeling. Ze zijn veelal zeer diep ingebed in de bedrijfsinfrastructuur en de strategie van de klant en investeringen daarin worden jaren vooruit gepland. Vandaar dat een van de duidelijke doelstellingen bij de ontwikkeling van het Eplan Platform 2022 het optimaliseren van de data-uitwisseling tussen de afzonderlijke stakeholders in de bedrijfsecosystemen was. Cloud applicaties zoals Eplan eBuild, eManage (nu ook beschikbaar als complete versie) en eView geven een extra impuls aan volledig nieuwe vormen van samenwerking in het kader van het Eplan Platform. De toegevoegde waarde van de nieuwe cloud gebaseerde softwareoplossingen maakt een sterk verbeterde samenwerking mogelijk tussen bedrijven en hun klanten, partners en leveranciers.

Eplan Platform 2022.jpg: Het nieuwe Eplan Platform 2022, dat nu beschikbaar is, valt op door gebruiksvriendelijkheid en hoge prestaties.

Getest en beproefd

Markus Sommer, elektrotechnisch ontwerper bij J. Wagner GmbH, een van ’s werelds toonaangevende producenten van innovatieve coatingtechnologie voor oppervlaktebehandeling, is overtuigd van het nut van de nieuwe gebruikersinterface. “De uniforme gebruikersbegeleiding in het nieuwe Eplan Platform 2022, die is gebaseerd op vastgestelde concepten uit de hedendaagse werkomgeving, maakt het echt makkelijk om snel met de software aan de slag te gaan, vooral voor nieuwe werknemers. De talloze functies die Eplan biedt zijn goed gestructureerd en overzichtelijk, en de geïntegreerde ribbontechnologie is gewoon fijn om mee te werken.”

Soms zit de toegevoegde waarde in de details, zoals bij Michael Noack, Eplan Administrator bij KSV, fabrikant van schakelkasten in Koblenz, Duitsland. Een van Noack’s verantwoordelijkheden is het onderhouden van de master data. Hij is als bèta-tester heel diep in het Eplan Platform 2022 gedoken en voor hem zijn de nieuwe functies binnen het apparaatbeheer een flinke stap voorwaarts: alle eigenschappen van een apparaat kunnen nu worden opgeslagen, afhankelijk van de variant.

“De technische eigenschappen kunnen nu met meer variatie en grotere precisie worden weergegeven in het nieuwe Eplan Platform 2022,” legt hij uit. “Met routing is het nu bijvoorbeeld mogelijk om hulpcontactblokken van schakelaars correct in kaart te brengen. Het gaat dan om hulpcontactblokken waarvan de aansluiting, afhankelijk van de onderconstructie, hun fysieke positie kan veranderen.” Hierdoor wordt het aansluitschema nog nauwkeuriger en wordt niet alleen de elektrotechniek vereenvoudigd, maar wordt eveneens de latere routing binnen de schakelkast eenvoudiger.

Overgang naar abonnementsmodel

Het Eplan Platform 2022 is uitsluitend beschikbaar als abonnement. Hierdoor wordt het investeringsrisico geminimaliseerd door lage instapprijzen en flexibelere planningsmogelijkheden voor individueel softwaregebruik. Met deze abonnementen versterkt Eplan bovendien de relatie met zijn klanten en kan zo beter inspelen op de daadwerkelijke behoeften voor hun dagelijkse werkzaamheden.

Conclusie

Het Eplan Platform 2022 is intuïtiever, flexibeler en maakt bedrijven over de hele linie productiever. In combinatie met een reeks begeleidende acties en oplossingen, zoals het Eplan Partner Program en de aanvullende softwareproducten in de Eplan cloud, kunnen bedrijven nu beter samenwerken met hun klanten, partners en leveranciers.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details