NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Ononderbroken draadloze connectiviteit voor AS/RS- en AGV-systemen
De draadloze AP/Client-producten uit de AWK reeks van Moxa zijn ideaal voor gebruik in AS/RS- en AGV-systemen.

Ononderbroken draadloze connectiviteit voor AS/RS- en AGV-systemen

Dankzij automatische opslag- en ophaalsystemen (AS/RS) en automatisch geleide voertuigsystemen (AGV) kunnen bedrijfsleiders de efficiëntie en productiviteit in het magazijn verhogen. Deze systemen worden gekenmerkt door een hoge graad van mobiliteit, waardoor de stabiliteit van het draadloos netwerk en apparatuur dan ook cruciaal is. Moxa heeft een jarenlange ervaring in de implementatie van dergelijke systemen, waardoor ze oplossingen kunnen bieden die ononderbroken draadloze connectiviteit voor uiterst mobiele apparatuur garanderen. Dit productgamma omvat de draadloze client type AWK-1137C en AP/clients type AWK-1131A, AWK-3131A en AWK-4131A. Karel Mus van verdeler Technolec geeft de redenen aan waarom de oplossingen van Moxa ideaal geschikt zijn voor deze toepassingen.

AS/RS- en AGV-systemen moeten een betrouwbare communicatie kunnen garanderen terwijl ze in beweging zijn. De Client-Based Turbo Roaming (CBTR) technologie van Moxa beschikt over handoffs op milliseconde-niveau door vooraf AP-kanalen te definiëren en te vermijden dat er tijd verloren gaat voor kanaal-hoppen tijdens roaming. Op die manier kunnen naadloze draadloze verbindingen tussen de AS/RS- en AGV-systemen en de controlekamer gerealiseerd worden. Met behulp van CBTR kan men ook de parameters van de roaming aanpassen, waardoor een flexibelere roaming voor de client-apparatuur mogelijk is.

Stabiele werking

In de meeste gevallen maken de motoren van de AGV en de draadloze apparatuur in het voertuig gebruik van dezelfde stroombron. Zo wordt de gebruikte ruimte op de AGV beperkt. “De motoren kunnen echter inschakelstroom genereren die draadloze apparaten op hetzelfde circuit ernstig kunnen beschadigen, waardoor stilstand optreedt. De antennes en hun verlengstukken zijn meestal op de metalen behuizing van de AGV of het AS/RS gemonteerd om een betere signaalsterkte te bekomen. Dat resulteert in potentiële kortsluiting”, licht Mus toe. “De ‘Dual Isolation’ technologie van Moxa met 500 V isolatie op voedingspoorten en niveau-4 ESD op antennepoorten beschermt niet alleen apparaten tegen elektrische interferentie, maar zorgt er ook voor dat er geen extra accessoires nodig zijn.” 

Stabiele beschikbaarheid van WiFi

Het gebruik van clients met één antenne op de AGV kan blinde vlekken in het netwerk veroorzaken. Bij een dergelijke installatie zijn bijkomende AP’s nodig om WiFi-toegang in elke hoek van het magazijn te garanderen. Men kan 2 x 2 MIMO technologie met twee antennes gebruiken om de beschikbaarheid van het WiFi-netwerk aan boord van de AS/RS- en AGV-systemen te verbeteren. Dit resulteert in een vereenvoudigde installatie op locatie en netwerkverbindingen met een grotere WiFi-dekking.

Robuuste apparatuur

“De temperatuur in sommige magazijnen neemt extreme vormen aan. Zo gaat de temperatuur in koel- en vrieshuizen onder het vriespunt. In dergelijke toepassingen zijn AS/RS-systemen vereist die geen verminderde efficiëntie vertonen als de temperatuur onder nul gaat”, gaat de Belgische verdeler van Moxa producten verder. “De draadloze producten uit het AWK gamma zijn bestand tegen een tempratuur tussen -40 en 75 °C, waardoor ze ideaal geschikt zijn voor installatie in temperatuurgevoelige magazijnen.”

Continue werking

De verbinding van draadloze apparatuur, gebruikt in dergelijk automatische opslag- en voertuigsystemen, kan gemakkelijk onderbroken worden als gevolg van de constante trillingen van de voertuigen of de constructies waarop ze gemonteerd zijn. “De producten uit de AWK reeks van Moxa zijn zo gemaakt, dat ze een hoge graad van trillingen kunnen weerstaan”, sluit Mus af. “Doorgedreven tests volgens de IEC 60068-2-6 normen hebben aangetoond dat deze draadloze AWK apparaten continu een goede connectie garanderen als ze op bewegende systemen gemonteerd zijn. Deze oplossingen van Moxa zijn dan ook ideaal geschikt voor gebruik in deze veeleisende toepassingen.”     

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details