NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Ongediertebestrijding gaat digitaal
myRentokil blinkt uit in gebruiksgemak en voorziet klanten van trendrapporten, aanbevelingen, interactieve plattegronden en analysetools om preventieplannen te optimaliseren en voedselveiligheidsaudits beter gewapend te doorstaan.

Ongediertebestrijding gaat digitaal

Meer dan de helft van de voedingsbedrijven denkt dat een toename van ongedierte één van de belangrijkste uitdagingen van de sector zal zijn de komende vijf jaar. De klassieke manier van bestrijding zal dus niet meer volstaan. Rentokil heeft daarom digitale technologie omarmd met oplossingen zoals PestConnect en myRentokil. Zij zorgen elke dag voor meer dan 9 miljoen nieuwe datapunten afkomstig van 80.000 geconnecteerde toestellen wereldwijd. Hiermee is het bedrijf perfect gewapend om voor u de strijd tegen ongedierte aan te gaan.

Voedselveiligheid is gebaseerd op het principe van risicodetectie. Door te weten welke elementen in de productie de voedselveiligheid in gevaar kunnen brengen, kan er proactief gehandeld worden. Ongedierte-bestrijding is één van de elementen waar de internationale normen voor voedselveiligheid naar verwijzen. Of het nu gaat om vliegen, ratten en muizen, motten en kevers … met meer dan 90 jaar ervaring onder de riem, weet Rentokil als geen ander welke commerciële impact deze risico’s kunnen hebben als er niks mee gedaan wordt. Het bedrijf rust daarbij allerminst op zijn lauweren. Momenteel is er een digitale revolutie aan de gang in ongediertebestrijding, waar Rentokil één van de voorlopers in is. Nieuwe geconnecteerde technologieën maken het immers mogelijk om 24/7 actieve monitoring en ondersteuning te bieden. Maar de data die Rentokil capteert kan weer dienen om vroeger in te grijpen en de risico’s nog meer in te dijken voor voedingsbedrijven.

Nieuwe geconnecteerde technologieën maken het mogelijk om 24/7 actieve monitoring en ondersteuning te bieden.

PestConnect: continue monitoring en detectie

Inzichten die in eerste instantie gedestilleerd kunnen worden uit PestConnect. Dit gaat om een waaier aan geconnecteerde oplossingen die Rentokil ontwikkeld heeft om ongedierte te detecteren, te vangen en te doden. Het bestaat uit een systeem van onderling verbonden apparaten met sensoren dat data omtrent ongediertebestrijding en -detectie naar de cloud verstuurt. Er wordt meteen een alarm gegenereerd, zodat de bron van de ongedierteplaag geïdentificeerd wordt en er meteen een passende actie wordt ondernomen door het serviceteam van Rentokil. Klanten hebben bovendien te allen tijde toegang tot de data, zodat ze zelf ook intelligente preventieacties op het getouw kunnen zetten. Het resultaat van dit alles zijn 9 miljoen nieuwe datapunten elke dag. Big data dus die Rentokil wereldwijd inzet om organisaties te ondersteunen met een meer proactieve benadering van ongedierte-
bestrijding om de voedselveiligheid in de hele toevoerketen te garanderen.

myRentokil: online rapportage en analyses

Een tweede tool die hierbij zeker het vermelden waard is, is myRentokil, het online rapportage- en analysesysteem voor ongediertebestrijding van Rentokil dat real-time informatie geeft over de ongedierteactiviteit binnen uw bedrijf. Dit is volledig geïntegreerd met PestConnect, blinkt uit in gebruiksgemak en voorziet klanten van trendrapporten, aanbevelingen, interactieve plattegronden en analysetools om preventieplannen te optimaliseren en voedselveiligheidsaudits beter gewapend te doorstaan. Er wordt ook een link gelegd tussen de activiteiten van ongedierte en hun locatie, vergezeld van de nodige aanbevelingen. Rentokil kan hierbij putten uit ervaring ‘in the field’ bij duizenden bedrijven wereldwijd. Dit unieke perspectief leidt tot reële inzichten om het hoofd te bieden aan de uitdagingen en oorzaken van ongedierte, zonder dat het u als bedrijf enorm veel tijd kost.

PestConnect is een waaier aan geconnecteerde oplossingen die Rentokil ontwikkeld heeft om ongedierte te detecteren, te vangen en te doden.

Data uit 200.000 observaties vorig jaar

Om een voorbeeld te geven. Vorig jaar logde Rentokil 200.000 observaties bij 20.000 klanten in de voedingsketen, verspreid over 27 landen. Bijna een kwart van de sites kreeg in die periode af te rekenen met ongedierte. De aanbevelingen hadden in 46% van de gevallen een betere hygiëne tot doel, in 19% hielpen ze de integriteit van bedrijven versterken, 6% leidde tot betere opslagoplossingen. Deze cijfers sluiten aan bij de non-conformiteiten die vastgesteld worden bij inspecties en audits. Voedselveiligheidsplannen beginnen met het definiëren van de voornaamste controlepunten en maatregelen die de risico’s voor elk punt zo goed mogelijk afdekken. Uit de analyses van Rentokil wordt ook duidelijk waar bedrijven hun inspanningen het beste kunnen op focussen om meer uit hun bestaande programma’s te halen. Op die manier wordt een belangrijke stap gezet naar voedselveiligheid.     

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details