NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Onberispelijk leidingwerk in rvs
Door leidingen en procescomponenten al te assembleren in het atelier waar je in de beste omstandigheden kan werken, verhoogt NLT-Pivaco de kwaliteit en beperkt het de impact bij de klant

Onberispelijk leidingwerk in rvs

NLT-Pivaco plaatste vorig jaar 20 km aan leidingen bij bedrijven over heel Vlaanderen. Het leeuwendeel daarvan kwam terecht in voedingsbedrijven. Waarom ze zo graag samenwerken met NLT-Pivaco? “Omdat we meer doen dan gewoon een leiding tussen punt A en B leggen. Alles wat daarbij komt kijken, nemen we mee in ons aanbod om tot turn key piping projecten te komen. En door heel veel in het atelier voor te bereiden, beperken we de impact op de activiteiten van onze klanten tot een minimum”, verklaart Teamleader sales Dries Bolssens het succes.

NLT-Pivaco ontstond in 2015 toen NLT en Pivaco, twee specialisten in leidingwerk, besloten om hun krachten te bundelen. “Omdat we samen sterk stonden. Vandaag tellen we intussen een 75-tal medewerkers. Door onze groei kunnen we iedereen eigenlijk inzetten op de activiteiten die hij of zij graag doet en daardoor ook goed doet. Of ga maar eens een kijkje nemen in het atelier wat samen sterk in de praktijk betekent. Door de schaalgrootte hebben we bijvoorbeeld kunnen investeren in automatische lasrobots, wat ten opzichte van manueel laswerk de foutenmarge naar beneden brengt en de laskwaliteit verhoogt.” Vandaag levert het bedrijf turn key piping projecten af, zowel voor procesleidingen als utiliteitsleidingen. 

‘Leidingen, dat is waar we ons dag in en dag uit op toeleggen. Dat is onze métier. Het liefste leggen we die naast de kennis van de klant over zijn processen en zijn producten om een partnerschap op te bouwen’

Vakmanschap om stilstandtijd te beperken

Vakmanschap staat centraal in alles wat NLT-Pivaco doet. “De gebruikte materialen zijn misschien quasi hetzelfde gebleven de afgelopen jaren, maar de technieken zijn wel enorm geëvolueerd. We houden de vinger aan de pols”, verzekert Bolssens. Een mooi voorbeeld daarvan is 3D-scannen. “We scannen de ruimte bij de klant. Onze ingenieurs kunnen dan aan de slag om in die gecreëerde puntenwolk de nieuwe installaties tot op de millimeter in te tekenen.” De motivatie erachter is duidelijk: door een maximale voorbereiding de omschakeltijd zo kort mogelijk te houden. Een tweede trend die daarbij aansluit is prefabricage. “Door leidingen en procescomponenten al te assembleren in het atelier waar je in de beste omstandig-heden kan werken, verhoog je de kwaliteit en beperk je de impact bij de klant. Op de werf hoeven we ze dan enkel nog te verbinden met elkaar, wat de klant weer enorm veel stilstandtijd bespaart.”

Het eigen atelier van NLT-Pivaco is volledig geënt op de verwerking van rvs.

Ervaren medewerkers

Een belangrijk element in dat verhaal is ook de ervaring van de medewerkers op kantoor en op de werf. Bolssens: “Leidingen, dat is waar we ons dag in en dag uit op toeleggen. Dat is onze métier. Het liefste leggen we die naast de kennis van de klant over zijn processen en zijn producten om een partnerschap op te bouwen. Doorheen heel het project staan we voor een snelle, open en transparante communicatie.” Daarenboven beschikken alle medewerkers over een VCA-attest en hebben ze ervaring met werken in de voedingsindustrie. “Ze zijn ons visitekaartje. We geloven dat door ze vrijheid en zelfstandigheid te geven, ze zichzelf beter kunnen ontplooien. Als ze iets graag doen, gaan ze het ook goed doen en dat resulteert in de hoge kwaliteit waar we voor bekend staan. Dat klanten vaak terugkomen is het beste bewijs ervan. 

Vandaag levert NLT-Pivaco turn key piping projecten af, zowel voor procesleidingen als utiliteitsleidingen.

Synergie

NLT-Pivaco maakt deel uit van de Cordeel Groep. Volgens Bolssens biedt dat bijkomende synergie. “Elk bedrijf in de groep staat weliswaar op eigen benen, maar tegelijkertijd liggen er veel opportuniteiten door de samenwerking. Ons eigen atelier is bijvoorbeeld volledig geënt op de verwerking van rvs. Zitten er toch ook stalen leidingen in het project, dan kunnen we die in een ander atelier binnen Cordeel voorbereiden. Op die manier is er geen risico’ op contaminatie. Bovendien zien veel klanten het als een absoluut pluspunt dat ze aan één partner genoeg hebben om hen bij te staan in renovatie- of nieuwbouwprojecten, van de eerste spadesteek tot de perfecte afwerking.”     

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details