NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Onafhankelijk analistenbureau positioneert Schneider Electric als leider in industriële vooruitgang voor microgridtechnologie en duurzaamheid

Onafhankelijk analistenbureau positioneert Schneider Electric als leider in industriële vooruitgang voor microgridtechnologie en duurzaamheid

Schneider Electric is door onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau Verdantix erkend als leider in microgridtechnologie en duurzaamheid in het rapport “Schneider Electric Leads The Charge On The Democratization Of Energy”.

Het verhogen van de netinteractiviteit van faciliteiten wordt een belangrijke factor voor decarbonisatie naarmate er meer hernieuwbare energiebronnen worden aangesloten – afkomstig van het net en de opwekking ter plaatse – en naarmate er meer elektrische voertuigen komen. Verdantix adviseert klanten die zich moeten aanpassen aan een snel veranderend energielandschap en die ter plaatse hernieuwbare energieopwekking en -opslag willen implementeren om het microgridaanbod van Schneider Electric te overwegen.

“Schneider Electric biedt een uitgebreid pakket van hardware, software en diensten voor energiebeheer en automatisering in infrastructuur om duurzame, betrouwbare en efficiënte operaties mogelijk te maken”, aldus Verdantix-analist Ben Hext. “Wij denken dat ze uitstekend gepositioneerd zijn om microgrid-aanbiedingen voor te stellen die aan verschillende behoeften voldoen.”

“Microgrids zijn een belangrijke factor in het streven naar een koolstofvrij milieu en een duurzamere energietoekomst. Daarom heeft Schneider Electric een van de beste microgrid portfolio’s in de markt opgebouwd”, aldus Bala Vinayagam, SVP, Microgrid Line of Business bij Schneider Electric. “Stijgende energieprijzen, de toenemende frequentie van netwerkuitval en de noodzaak om te decarboniseren hebben de energie-uitdagingen nog relevanter en universeler gemaakt. Als een van de meest gerenommeerde wereldwijde duurzaamheidsbedrijven heeft Schneider ervoor gezorgd dat de voordelen van microgrids de energieprofielen van een uiteenlopende reeks infrastructuur kunnen transformeren.”

Schneider Electric helpt zijn klanten slagen met zijn aanbod van microgrids:

  • Flexibel energieverbruik om de energiekosten te verlagen: Bedrijven moeten de blootstelling aan schommelende energieprijzen beperken en daarvoor opwekking en opslag ter plaatse te onderzoeken. Citycon, een vastgoedeigenaar en -ontwikkelaar, ontwikkelt bijvoorbeeld samen met Schneider Electric een stadscentrum in Espoo, Finland, dat op een microgrid is aangesloten. Schneider Electric en Citycon verwachten dat het programma 352.000 dollar aan energiekosten per jaar zal besparen met een ROI van 5 jaar in combinatie met investeringssteun voor nieuwe technologieën.
  • Meer veerkracht tegen netwerkstoringen: EcoStruxure Microgrid Advisor gebruikt voorspellende analyses om het elektriciteitsverbruik en de opwekking veerkrachtiger te maken. Het platform kan historische gegevens, weersvoorspellingen, prijzen op de energiemarkt en geplande operaties invoeren om zo de energiestromen te optimaliseren in geval van netwerkuitval. Het US Marine Corps Air Station Miramar in San Diego installeerde bijvoorbeeld een microgrid van Schneider Electric om ervoor te zorgen dat het elektriciteitsnet toegankelijk blijft tijdens langdurige stroomonderbrekingen tot 14 dagen.
  • On-site hernieuwbare opwekking en opslag voor bedrijfsdoelen voor decarbonisatie: Veel bedrijven streven naar netto nul doelstellingen. Lidl Finland installeerde een microgrid van Schneider Electric in een distributiecentrum van 60.000 m2. Prognoses schatten dat de faciliteit het energieverbruik met 50% zal verminderen en 100% hernieuwbare energie mogelijk zal maken door opwekking ter plaatse en koopovereenkomsten voor schone energie.
  • Slimmer gebruik van hernieuwbare energie en opladen van elektrische voertuigen om activiteiten koolstofvrij te maken: Overheden zijn wereldwijd bezig met een verschuiving van voertuigen op fossiele brandstoffen naar EV. Montgomery County implementeert een microgrid voor het opladen van EV’s in het Brookville Smart Energy Bus Depot via een EaaS-overeenkomst met AlphaStruxure van Schneider Electric. De microgrid-integratie zal een vloot van 44 elektrische bussen betrouwbaar opladen, de koolstofuitstoot met 62% verminderen en de county in staat stellen busdiensten te handhaven tijdens stroomuitval.

Schneider Electric heeft tot nu toe meer dan 300 microgrids geïnstalleerd, biedt monitoring en voorspellende controles, uitgebreide gebouwautomatisering en ontlast de investering in microgrids met Energy as a Service-partners GreenStruxure en AlphaStruxure.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details