NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
NORD’s nsd tupH aandrijfoplossingen met speciale oppervlaktebehandeling voor de verpakkingsindustrie

NORD’s nsd tupH aandrijfoplossingen met speciale oppervlaktebehandeling voor de verpakkingsindustrie

Corrosiebestendigheid vergelijkbaar met roestvast staal

Aandrijfspecialist NORD DRIVESYSTEMS levert een breed scala aan aandrijfoplossingen in aluminium voor de verpakkingsindustrie. Voor bijna alle aandrijfcomponenten biedt het bedrijf bovendien de nsd tupH oppervlaktebehandeling aan. Dit maakt deze aandrijvingen bijzonder corrosiebestendig en robuust.

Met nsd tupH biedt NORD DRIVESYSTEMS een speciale behandeling die aandrijvingen met aluminium behuizingen zeer corrosiebestendig maakt, vergelijkbaar met roestvast staal. Het gaat hier niet om een coating, maar een behandeling, gebaseerd op een elektrolytisch proces waarmee een beschermende laag wordt gevormd die permanent verbonden blijft met het substraatmateriaal, zodat niets van de laag kan loslaten of afschilferen. Aandrijvingen voorzien van de nsd tupH oppervlaktebehandeling zijn grotendeels bestand tegen zuren en alkaliën en eenvoudig te reinigen.

nsd tupH: voordelen ten opzichte van roestvast staal
– Kosteneffectiever
– Beschikbaar voor een breder programma aan aluminium producten
– Aluminium biedt een betere thermische geleiding en zorgt voor lagere temperaturen van de reductor/motor onderdelen
– Aluminium is lichter dan roestvast staal.

Andere toepassingen en industrieën

NORD biedt nsd tupH aan voor een breed scala aan industrieën. De oppervlaktebehandeling is niet alleen optimaal geschikt voor toepassing in hygiënisch kritische omgevingen in de voedings-, dranken-, verpakkings-, farmaceutische of chemische industrie, maar ook voor toepassingen in extreem vochtige omgevingen, zoals in autowasstraten of waterleidingbedrijven, dan wel in zee- en kustgebieden.

“De nsd tupH oppervlaktebehandeling heeft zich al bewezen in tal van praktische toepassingen in voedings- en farmaceutische bedrijven”, aldus Jörg Niermann, hoofd marketing. “In een bedrijf dat schaal- en schelpdieren verwerkt, heeft de technologie zich inmiddels bewezen onder bijzonder zware omstandigheden.” Hier eist met name het zoute water zijn tol bij de componenten van de aandrijving, zodat oudere gietijzeren versies al na één of twee jaar vervangen moesten worden. De met nsd tupH-beschermde units zijn echter inmiddels al veel langer in gebruik.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details