NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
NORD present op de wereldwijd toonaangevende drinktec vakbeurs voor de drankenindustrie
NORD heeft het energieverbruik van verschillende aandrijfvarianten met elkaar vergeleken en vastgesteld dat DuoDrive tot 50 % energie bespaart.

NORD present op de wereldwijd toonaangevende drinktec vakbeurs voor de drankenindustrie

Van 12 tot 16 september 2022 komt de dranken- en vloeibare voedingsmiddelen industrie bijeen op de wereldwijd toonaangevende vakbeurs drinktec in München. NORD DRIVESYSTEMS presenteert er zijn oplossingen voor de industrie, met de focus op energie-efficiëntie en hygiëne.

Van reinigen tot vullen, sealen en etiketteren: in de drankenindustrie wordt vaak gebruik gemaakt van transportbanden voor flessen. Om deze extra energie-efficiënt te laten werken, heeft NORD DRIVESYSTEMS een speciale aandrijfoplossing ontwikkeld: in het gepatenteerde DuoDrive motorreductorconcept is een ongeventileerde IE5+ synchroonmotor geïntegreerd in een eentraps vlakke reductor. De IE5+ motor is zeer efficiënt en overtreft zelfs de hoogst gedefinieerde rendementsklasse (IE5). De integratie in de reductor resulteert in extra optimalisaties door het wegvallen van interfaces, bepaalde slijtgevoelige onderdelen en installatieruimte.

In het DuoDrive motorreductorconcept van NORD is een energie-efficiënte IE5+ synchroonmotor geïntegreerd in een eentraps vlakke reductor.

Tot 50 % energiebesparing

In een beursmodel, dat NORD ook op drinktec presenteert, vergelijkt de aandrijfspecialist de DuoDrive met een standaard IE3 asynchroonmotor met kegelwielreductor. “Met de motorreductor kon een efficiëntieverhoging tot 50 % worden bereikt”, meldt Jörg Niermann, hoofd Marketing.

De motorreductor biedt nog een voordeel voor de drankenindustrie, aangezien veel systemen doorgaans niet continu onder volle belasting draaien. “De DuoDrive kan ook bij deellast of individuele overbelastingpieken efficiënt worden gebruikt. Hij levert namelijk een constant motorkoppel over een breed toerentalbereik en werkt ook efficiënt op de lange termijn”, legt Niermann uit. De DuoDrive kan dus meerdere verschillend gedimensioneerde aandrijfvarianten vervangen. Voor het hele systeem zorgt dit voor een reductie van de verscheidenheid aan aandrijfversies. Dit maakt slankere productie-, logistieke, opslag- en serviceprocessen mogelijk en minimaliseert zo de administratieve kosten.

Corrosiebestendig en eenvoudig te reinigen

De DuoDrive en veel andere aandrijfcomponenten van NORD zijn corrosiebestendig en afspoelbaar en daardoor geschikt voor gebruik in hygiënisch gevoelige omgevingen. Door het gladde oppervlak en de geïntegreerde, ongeventileerde motor is de DuoDrive zeer eenvoudig te reinigen. Dit zorgt voor een geringe reinigingsinspanning en dus lage reinigingskosten en een hoge beschikbaarheid van de installatie.

Op verzoek kunnen de afspoelbare componenten ook worden geleverd met de nsd tupH oppervlaktebehandeling. Deze behandeling maakt het aluminium oppervlak bijzonder corrosiebestendig, vergelijkbaar met roestvaststaal. nsd tupH is geen coating, maar een oppervlaktebehandeling die permanent op het substraatmateriaal is aangebracht, zodat niets kan loslaten of afschilferen.

NORD heeft het energieverbruik van verschillende aandrijfvarianten vergeleken en vastgesteld dat DuoDrive tot 50 % aan energie bespaart.

Voor hygiënisch gevoelige toepassingen

De met nsd tupH behandelde componenten zijn grotendeels bestand tegen zuren en logen en zelfs tegen het gebruik van hogedrukreinigers. De nsd tupH behandeling is beschikbaar voor de meeste aluminium producten in het NORD modulaire aandrijfsysteem en bij uitstek geschikt voor hygiënisch gevoelige toepassingen in de voedingssector.

NORD presenteert zijn oplossingen voor de industrie op drinktec van 12 tot 16 september 2022 in München. U vindt het bedrijf op stand A3.233.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details