NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
NORD LogiDrive: van systeemoplossing tot productfamilie

NORD LogiDrive: van systeemoplossing tot productfamilie

Uitgebreide oplossingsruimte van gestandaardiseerde motorreductorversies

NORD DRIVESYSTEMS breidt zijn succesvolle LogiDrive concept uit met nieuwe markten en producten, zodat nog meer toepassingen kunnen profiteren van de voordelen van gestandaardiseerde, voor de industrie geoptimaliseerde motorreductorversies. Met de nieuwe LogiDrive productfamilie biedt het Noord-Duitse bedrijf een breed programma van perfect op elkaar afgestemde aandrijfoplossingen, die voldoen aan vele uiteenlopende eisen en doelen – of het nu gaat om energie-efficiëntie, versiereductie, kosteneffectiviteit of flexibiliteit.

an de industrietak en het doel worden verschillende NORD producten gecombineerd tot één aandrijfoplossing, die 100% is afgestemd op de betreffende industriestandaards en toepassingseisen. De nieuwe uitgebreide LogiDrive oplossingsruimte is bedoeld voor transportband toepassingen op het gebied van post & pakket, vliegvelden en magazijnen, en omvat een geavanceerde versie met IE5+ synchroonmotortechnologie en een basisversie met IE3 asynchroonmotoren. Terwijl de geavanceerde LogiDrive aandrijvingen focussen op zaken als energie-efficiëntie, versiereductie en Total Cost of Ownership (TCO), ligt het accent bij de basisversie van de LogiDrive op kostenefficiëntie.

Gebruiksvriendelijke plug-and-play technologie

Alle LogiDrive systemen zijn dankzij de plug-and-play technologie efficiënt en uiterst eenvoudig te onderhouden en te installeren. Het hele systeem is modulair opgebouwd, zodat alle aandrijftechnische componenten afzonderlijk kunnen worden onderhouden. Hierdoor worden onderhouds- en reparatiekosten tot een minimum beperkt. Alle aansluitingen worden gemaakt met eenvoudige stekkerverbindingen, terwijl geïntegreerde werkschakelaars en handbediende schakelaars zorgen voor een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. NORD levert ook de kabels. Potentiële foutbronnen worden op deze manier geëlimineerd en inbedrijfstelling wordt vereenvoudigd. De compacte bouwwijze bespaart ruimte en is lichtgewicht dankzij de aluminium behuizing. Dankzij het ontwerp van de toegepaste motoren en het bedrijf met frequentieomvormer kan dezelfde motorvariant wereldwijd universeel worden toegepast.

De optimale oplossing voor elke toepassing

De nieuwe LogiDrive oplossingsruimte omvat de volgende motorreductorversies:

LogiDrive voor post & pakket en vliegveld

– Geavanceerd: IE5+ synchroonmotor en tweetraps kegelwielreductor of DuoDrive plus NORDAC LINK frequentieomvormer geïnstalleerd dichtbij de motor.
– Basic: IE3 asynchroonmotor, tweetraps kegelwielreductor en NORDAC FLEX frequentieomvormer.

LogiDrive voor magazijn

– Geavanceerd: IE5+ synchroonmotor (geventileerd of niet geventileerd), tweetraps kegelwielreductor en NORDAC ON+ frequentieomvormer met geïntegreerde multi-protocol Ethernet interface.
– Basic: vaste motor/omvormercombinaties bestaande uit IE3 asynchroonmotor (87 Hz) en NORDAC ON frequentieomvormer met geïntegreerde multi-protocol Ethernet-interface plus wormwielreductor.

Het hele concept is ontworpen voor optimale prestaties, de hoogste efficiëntie en de grootst mogelijke gebruiksvriendelijkheid. Door gebruik te maken van de hoge overbelastingcapaciteit van de motoren en het brede instelbereik van het systeem, kunnen alle oplossingen op maat worden gemaakt voor elke klant en specifiek worden ontworpen voor het belastingbereik van het systeem. 

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details