NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
NORD DuoDrive nu met vermogens tot 3 kW Gepatenteerde motorreductor voor ultieme energie-efficiëntie

NORD DuoDrive nu met vermogens tot 3 kW Gepatenteerde motorreductor voor ultieme energie-efficiëntie

De gepatenteerde DuoDrive van NORD DRIVESYSTEMS is een revolutionair geïntegreerd reductor-/motorconcept in een hygiënische en reinigbare uitvoering dat nu vermogens tot 3 kW dekt. De naadloze integratie van reductor en motor in een aandrijfsysteem is een kwantumsprong en zet nieuwe standaards op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie.

Hoe minder interfaces, hoe hoger de systeem-efficiëntie: NORD DuoDrive integreert een hoog efficiënte IE5+ synchroonmotor in een eentraps vlakke reductor en realiseert met een systeem-efficiëntie van maximaal 92% één van de hoogste rendementen in deze vermogensklasse op de markt. Ook in het deellastbereik wordt een zeer hoge systeem-efficiëntie bereikt. De nieuwe motorreductor is daarmee toekomstbestendig en zorgt voor kostenreductie. Het constante motorkoppel over een breed toerentalbereik zorgt voor een consistente versiereductie en verlaagt de bedrijfskosten. Samen met de eenvoudige plug-and-play inbedrijfstelling resulteert dit in een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO) vergeleken met bestaande aandrijfsystemen. DuoDrive is geschikt voor gebruik in de voedings- en farmaceutische industrie, evenals in de intralogistiek.

Volledige compatibiliteit met de marktstandaards

Naast de hoge systeem-efficiëncy zijn ook het gladde, niet-geventileerde en compacte ontwerp en de geruisloze werking met minimale geluidsemissies belangrijke kenmerken. Daarnaast leidt het wegvallen van veel slijtdelen tot minder onderhoud. De gepatenteerde motorreductor is nu ook leverbaar voor vermogens tot 3 kW met een continu koppel tot 250 Nm en toerentallen tot 1000 min-1 en omvat reductortoerentalverhoudingen van i=3 tot i=18. Marktconforme aansluitmaten vereenvoudigen de vervanging en integratie in bestaande installaties.

Zoals alle producten uit het NORD programma is ook DuoDrive compatibel met NORD aandrijfelektronica en kan met alle gangbare holle-as afmetingen (20 tot 40 mm) en flensuitvoeringen (B5 en B14) worden uitgerust, evenals met een reactiearm. Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen voor de motoraansluiting Harting HAN connectoren, M12 rondstekkerverbindingen of een klemmenstrook worden meegeleverd. Diverse andere opties zoals encoderterugkoppeling of een houdrem zijn ook mogelijk met DuoDrive. Dankzij het ontwerp en het bedrijf met frequentieomvormer kan de DuoDrive wereldwijd universeel worden gebruikt met dezelfde motorvariant.

Innovatieve motorreductor in een hygiënisch afspoelbaar ontwerp

DuoDrive is eenvoudig te reinigen, corrosiebestendig en afspoelbaar. DuoDrive is ook ideaal voor gebruik in hygiënegevoelige en ruwe omgevingen en garandeert een hogere systeembeschikbaarheid en lage reinigingskosten door minder reinigingswerk. De bijzonder robuuste nsd tupH oppervlaktebehandeling is optioneel beschikbaar.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details